Folikulnosti so dobro znan izraz, ko govorimo o redčenju las. Kadar se žarnica, iz katere nastajajo dlake, vname ali na določen način opraska, kar je lahko posledica načina nošenja oblačil, je lahko posledica trenja ali pa je lahko tudi posledica prekomerne uporabe izdelkov za oblikovanje ali zaradi nekaterih drugih težav se lahko žarnica vname. To je razlog, zakaj se mnogi ljudje ne zavedajo, a za nekatere običajne stvari, ki so lahko tako preproste, kot je nošenje nečesa, kar povzroča trenje na določenem delu telesa, lahko povzroči vnetje.

Folikulitis Izpadanje las

To je zelo znan in tudi zelo pogost problem. V mnogih primerih je to precej začasno in ko se človek lahko izogne, če ta oseba v svojih vsakodnevnih navadah upošteva nekaj narobe, je to težavo mogoče rešiti samodejno. Upoštevati je treba tudi prehrano, nato pa lahko človek hitreje reši to težavo. Če se ta težava nadaljuje, lahko težava postane resna in težavo lahko rešijo le kemična, kirurška ali druga zdravila in nasveti.

Vzroki:

Vzroki za folikle so lahko različni. Korenina se lahko oslabi in vpliva tudi na več načinov. Oseba, ki trpi za nekakšno prasko neke rane, lahko povzroči tudi poškodbe tamkajšnjih celic. To je resen vzrok, ki je povezan tudi s tem, zakaj se mnogi soočajo s tovrstno težavo. Drug dobro znan vzrok za to je pretirana uporaba toplote. Toplota lahko povzroči začasno trajno poškodbo ali brazgotino celic.

Prav tako lahko povzroči trajno poškodbo le teh, zato mnogi ljudje, ki poskušajo ponovno rasti, tega ne zmorejo, ker zdravljenje ne deluje, če celice niso v mirovanju, če so popolnoma poškodovane in jih ni mogoče ponovno obnoviti. -zrasla. Za te ljudi je edina možnost, da poiščejo trajno kirurško zdravljenje, ki bi lahko bilo v določeni meri koristno.

Obstajajo lahko tudi drugi dejavniki, ki lahko privedejo do izgube madežev, na primer glivična okužba in prhljaj, ki v hudih primerih lahko povzroči večjo okužbo, ki vname korenine.

Previdnostni ukrepi, ki jih je treba upoštevati:

Oseba se mora izogibati deljenju brisač. To lahko privede do glivičnih okužb. Oseba prav tako ne sme deliti britvic za britje in jih ne smete več uporabljati, če so te tupe, saj lahko povzročijo draženje.

Redno čiščenje z nekaj zdravilnimi čistili je bistveno za preprečevanje širjenja okužb. To je tudi razlog, zakaj ljudje, ki imajo zaposlene rutine, ne čistijo redno umazanije in umazanije, kar vodi do hudih okužb in je lahko nevarno.

  • Uporaba raztopin kisa je lahko koristen in tudi neškodljiv način za preprečevanje tega stanja.
  • Antiseptične kreme z zdravili lahko uporabite tudi za enostavno zdravljenje doma.

Zdravljenje izpadanja las pri folikulitisu:

Običajno je pri tem zelo koristna rešitev Burrow. Vendar pa obstajajo različna enostavna zdravila, ki jih je mogoče redno izvajati in jih je treba izvajati tudi naknadno, da bi videli nekaj učinkovitosti. Če oseba ne želi takoj poiskati zdravniškega nasveta ali opraviti dragih kirurških posegov, potem lahko pregleda glavo. Če je vzrok za tovrstne težave, so lahko kreme s hidrokortizonom dobro zdravilo. To se lahko lokalno nanese na prizadeto območje, potem ko je območje pravilno oprano. Oseba lahko uporabi tudi nekaj protibakterijskega praška za brisanje talka, da vidi nekaj rezultatov. Vendar pa ga je treba redno umivati, sicer lahko pustite, da se prah, odložen na glavo, še bolj draži.

Oseba lahko za večjo učinkovitost uporabi tudi umivanje z limono ali kisom, če ima tudi srbenje in suhost. Obstaja še nekaj drugih sredstev, kot je uporaba zdravilnih mil za umivanje glave, oseba pa lahko pred uporabo zdravilnih krem ​​uporabi tudi antiseptične kreme.

Nekatera druga sredstva, kot je spremljanje katere koli rastne rešitve, je mogoče preizkusiti, ko se preveri, ali je bil problem vnetja zdravljen. Nekateri zdravniki lahko predlagajo tudi druga zdravljenja, na primer dodajanje dovolj klora v kopalno vodo in tudi izogibanje nošenju oblačil, ki povzročajo trenje.

Deljenje brisač lahko povzroči širjenje okužb. Oseba lahko tudi vname in naredi kožo rdečo ne le na vrhu, ampak tudi na drugih delih telesa, ko se ta oseba za britje uporablja britvico in v ta namen uporablja britje. Tem se je mogoče izogniti.

Obstajajo pa tudi nekatera druga domača sredstva, ki jim lahko sledimo nekajkrat na teden, nato pa, če se težava še vedno pojavlja, se je treba za nadaljnje nasvete in druge kirurške posege ali načrt zdravljenja posvetovati z zdravniki.

a. Kis in hidrokortizon:

To je zelo učinkovito za nadzor folikulitisa lasišča in ponovne rasti las. Mnogi ljudje so to poskusili uporabiti in od tega so dobili rezultate. Vendar je treba temu redno slediti. Območje je treba ustrezno očistiti in nato oprati z nekaj zdravilnega mila.

To je lahko tudi antibakterijsko milo. To je treba nato pobrisati in čisto bombažno krpo namočiti v izpiranje kisa, narejeno s 4: 1 deli vode in kisom. To je treba nato nanesti na območje in držati 5 minut in znova narediti. To je lahko v pomoč.

b. Razredčeni hidrokortizon:

To je zelo priljubljeno zdravilo, ki ga lahko naredite doma za zdravljenje te težave s folikulitisom lasišča. Območje problema je treba dobro umiti z milom in vodo. To je lahko običajno milo ali običajno antibakterijsko milo. Zaradi tega je območje čisto. Oseba lahko zdaj po brisanju z brisačo rahlo posuši območje s kremo, ki vsebuje zdravila. To je zelo učinkovito, če ima oseba srbenje ali ima kakšen drug izpuščaj ali izbruhe na tem področju.

S poznavanjem njegovih zgodnjih simptomov se lahko izognemo temu izpadanju las pri folikulitisu, če v primeru, da veste po resnosti, sledite zgornjemu preprostemu zdravljenju in se za vedno znebite težave.