Jame Karla se nahajajo v Lonavli, hribovski postaji v bližini Pune iz Maharaštre. Zgradili so ga budistični menihi pred približno stoletji in je resnično močna predstavitev budistične arhitekture. Zapletene rezbarije so se ohranile tudi po toliko letih in so nekateri zgodovinski kraji, na katere je naša država tako ponosna. Do vrha je visok približno 160 čevljev, visok pa približno 15 metrov. Te jame so odličen dokaz velikih budističnih naukov in ideologij. Stupe in napisi tukaj so osupljivi.

1. Levji stebri:

Levji stebri

Levji stebri se nahajajo na vhodu v jame Karla buddha. Močna skalnata podoba treh levov je videti čudovito. Tempelj vam daje zelo miren ambient in je nekje, ki ga vsekakor morate obiskati. Resnično je neverjetno videti, da so bile te dragocene podobe in strukture kljub preminjanju toliko let cenjene in cenjene.

2. Budistična dvorana za meditacijo:

Budistična dvorana za meditacijo

Jame Karla so pravi kraj za meditacijo in razmišljanje. Budistična dvorana za meditacijo je tukaj dinamična. Uporabljena arhitektura, stebri in oblikovanje vas bodo osupnili. Vhod v ta kraj je v obliki podkve in je budistična Chaitya, ki ima v notranjosti stupo.

3. Skulpture:

Skulpture

Chaitya v jamah Karla krasijo čudovite in čudovite skulpture in podobe. Arhitektura je popolnoma neverjetna. V dvorani je 37 stebrov, ki so v bistvu figure moških, žensk, slonov in levov. Ustvarjajo dve vzporedni vrsti in sta res nekaj, kar vas bo zanimalo in zanimalo.

4. Eksotična streha jam Karla:

Eksotična streha jam Karla

Vsaka posamezna zgradba in ustvarjanje jam Karla je po videzu eksotična, prav tako streha. Sestavljen je iz tikovega lesa, težke deske pa so izrezljane in pritrjene tako, da se še niso podrle. To je pravi prikaz obrtništva, ki je obstajalo že v preteklosti. Napisi na stebrih so bili običajno v pali ali sanskrtu

5. Prispevek kralja Asoke:

Prispevek kralja Asoke

Kralj Asoka, ki se je proti svoji ležeči dobi obrnil proti budizmu, je zgradil kar nekaj budističnih templjev, nekaj jih je bilo tudi v jamah Karla. Poskrbel je, da je bilo veliko Chaitya zgrajenih tako, da je vera razširjena daleč naokoli po krajih po vsem svetu.

6. Edinstvene Budove rezbarije:

Edinstvene Budove rezbarije

Bilo je veliko jam, kjer so budistični menihi vodili svoje šole. Te jame so resnično primer umetniških sposobnosti, ki so obstajale v tistih časih. Zapletene rezbarije, ki tako uspešno prikazujejo podobo Bude, očarajo oči. Potaknjenci, ki ga obdajajo, so bolj privlačni in slikoviti.

7. Glava slonov v jamah Karla:

Glava slonov v jamah Karla

Glava slonov v jamah Karla izgleda osupljivo. Slonova glava, izklesana v enem kamnu, skoraj izgleda resnično. Bilo je kar nekaj podob in struktur, ki so jih razbila človeška bitja, a dober del je, da so takšne neverjetne stvaritve še vedno ohranjene in izgledajo eksotično kot vedno.

8. Ekveera Mata Mandir:

Ekveera Mata Mandir

Ekveera Mata Mandir je nedavna gradnja jam Karla in ni bila zgrajena v 2. stoletju pred našim štetjem. Ekveera je znana hindujska boginja, ki jo večinoma častijo ribiči te regije. Znana je tudi v krajih, kot je Mumbai.

9. Dinamičen vhod:

Dinamičen vhod

Vhod v jame Karla je čudovit. Okna so bila zgrajena tudi tako, da sončna svetloba lahko prodre.