Joga ne samo, da naredi vaš um bolj aktivnim in odprtim, ampak vam tudi omogoča, da dobite dobro, napeto telo. To tudi poveča pretok krvi in ​​iz telesa izloči toksine. Joga bo okrepila vaše jedro in pomagala izboljšati vašo imuniteto. Lahko naredite tudi jogo za sijočo kožo. Onesnaženost zraka, UV -žarki, nihanje vremena in hormonsko neravnovesje v telesu vplivajo na vašo kožo. Zaradi tega izgledate dolgočasno in nezdravo. Na trgu številne kreme in losjoni obljubljajo, da bodo povrnili žarečo kožo, vendar vsi vemo, kako učinkovite so te kreme in če z vadbo joge lahko naravno dobite zdravo, sijočo kožo, zakaj bi se potem odločili za dražje tretmaji kože? Obstaja veliko jogijskih pozi za sijočo kožo. Zato, da bi dobili sijočo kožo, preberite, če želite razumeti jogo za svetlo polt.

Najboljša joga poza za sijočo kožo in obraz

Iščete jogo za sijočo kožo? Tu so fantastične joga asane za žarečo kožo in joga za beljenje kože. Te poze imajo poleg sijaja kože še veliko drugih prednosti.

Da bi dobili lepo in sijočo kožo, moramo vsi narediti kožne joge. To se izvaja že nekaj let in znano je, da daje briljantne rezultate. Če iščete jogijske poze za žarečo kožo in sijoč obraz, smo za vas pripravili majhen vodnik.

Učinkovita joga za sijočo kožo in obraz:

Za zdravo in svetlo kožo obstaja več položajev joge, tukaj pa omenjamo nekaj preprostih in najboljših jog za sijočo kožo in obraz.

1. Dihalna vaja (Pranayama):

Dihalna vaja (Pranayama

Če želite narediti dihalno jogo za žarečo kožo, tukaj so koraki joge za žarečo kožo. Najprej sedite na tla in prekrižajte noge. Hrbet naj bo raven in dihajte normalno. Zdaj globoko vdihnite z obema nosnicama. Štej do deset. Zadržite dih. Štejte še deset sekund in nato spustite. To vajo lahko izvajate pet minut. Tako naredite jogo obraza za svetlo kožo.

2. Poza za glavo

Poza za stojalo na glavi

Če želite narediti to preprosto jogo za sijočo kožno stojalo na glavi, držite joga preprogo na tleh in sedite nanjo v klečečem položaju. Nato prinesite roke do glave s komolci na tleh in z dlanmi, ki so povezane. Nekajkrat vdihnite in dvignite telo v položaj, podoben goram. Nato počasi dvignite eno nogo in naravno dvignite tudi drugo. To storite samo s strokovno pomočjo.

3. Poza trupla:

Poza trupla

Če želite narediti truplo ali Savasano, se lahko z zaprtimi očmi uležete na tla. Odstranite vse negativne misli in se za vedno sprostite. Zdaj vstanite naravnost z razmaknjenimi nogami in naredite deset hitrih vdihov s prekrivenim obrazom z rokami. Drgnite kožo oči, obraza in čela ter ponovno vdihnite desetkrat. Nato si s prsti podrgnite obraz in ponovno pravilno dihajte. To je odlična joga za zdravo telo in sijočo kožo. To je neverjetna joga za obraz za žarečo kožo

4. Surya Namaskar:

Surya Namaskar

Surya Namaskar ima približno 12 različnih pozi in je odlična sprostitvena vaja. Odstrani ves stres in toksine iz telesa ter koži na koncu da naraven sijaj. Surya Namaskar je koristna tudi za ženske. Na ta način lahko z vadbo delate jogo za sijočo kožo. To je tudi dobra joga za obliko telesa in sijaj kože.

5. Poza ramenskega stojala:

Poza za stojalo za ramena

Tu je še ena odlična joga obraza za žarečo kožo in obliko telesa. Ramensko stojalo je znano tudi kot Sarvangasana. Je ShilpaShetty joga za sijočo kožo. Vključuje celo telo. Zato je dobil to ime. Poza ni zelo enostavna in zahteva, da celo telo stoji. To storite po nasvetu strokovnjaka.

Ta joga za zdravo telo in sijočo kožo je precej podobna drži na glavi, vendar je drža za ramena in je namenjena pridobivanju zdrave, mladostne in sijoče kože in obraza. Za izvajanje te drže boste morali držati hrbet naravnost, noge pa dvigniti navzgor, glavo pa v nasprotno smer, na ramena pa bo močan pritisk. Ljudje, ki vzdržujejo pravilno prehrano in nimajo težav s trebuhom, bodo to asano izvajali gladko.

Poza za stojalo za ramena 2

Za izvajanje te napredne in tradicionalne jogijske poza in za sijočo kožo z jogo se boste morali najprej uleči in držati telo naravnost. Nato počasi dvignite del telesa, ki se začne od pasu do stopal navzgor. Podprite hrbet in spodnji del telesa s pomočjo dlani in komolcev. To je odlična drža joge in ima poleg kože še veliko drugih koristi, če lahko nekaj časa držite telo v stoječem položaju. To je verjetno ena najpogosteje izvajanih jog za žareč obraz.

6. Zvita sedeča poza:

Zvita sedeča poza

Twisted Seated Pose je joga za sijočo kožo in zdrave lase. Če želite narediti zvito sedečo pozo, sedite na podlogo s prekrižanimi nogami z iztegnjenimi rokami ob straneh. Globoko vdihnite in levo roko premaknite na desno stegno ter zavrtite trup. Med obračanjem telesa izdihnite. Držite trideset sekund in nato enako storite na levi strani.

Poglej več:Joga za dobre lase

7. Dhanurasana:

Dhanurasana

kako z jogo zažgati kožo? Če želite narediti položaj loka, ležite na trebuhu z rokami ob strani. Dlani naj bodo obrnjene navzgor. Upognite kolena in prinesite pete do zadnjice. Zdaj lahko vzamete roke in se držite za gležnje. Poskusite jih potegniti tako, da se celoten trup dvigne. Vaše telo bo zdaj videti kot lok. Vendar pa zdaj dihajte zelo normalno. Tako lahko z jogo dobite žarečo kožo.

8. Pora pluga:

Plužna poza

Lezite na podlogo za jogo z rokami ob strani. Zdaj noge dvignite tako, da med zgornjim in spodnjim delom trupa nastane pravi kot. Zdaj počasi dvignite boke s tal in se z rokami uravnotežite. Nadaljujte jih tako, dokler se vaše noge ne dotaknejo tal nad glavo. Zdaj bo videti kot lok. Dihajte normalno in nato držite ta položaj petnajst sekund in se vrnite v običajen položaj.

9. Poza otroka:

Otroška poza

Če želite otroku postaviti, sedite v klečečem položaju, zadnjica pa proti petam, ko začnete raztezati telo navzdol in naprej. V tem položaju roke naslonite na tla, trebuh pa na stegna. Nato čelo naslonite na preprogo. Naredite to asano pet minut, da dobite zdravo in sijočo kožo.

10. Marichyasana:

Marichyasana

Pomen besede “mariachi” je “žarki svetlobe”. Položaj joge v položaju žajblja je zelo priljubljen med ženskami zaradi svoje prve koristi.

Za izvajanje te joge boste morali sedeti na tleh ali na ravni površini in iztegniti noge. Sedaj upognite desno koleno tako, da prsti ostanejo ravno do tal, a ostanejo blizu medenice. Zdaj približajte levo koleno prsim – ena stvar, ki jo morate narediti, je, da prsti ostanejo obrnjeni navzgor.

Hrbtenica naj bo ravna in močna, obe roki iztegnite na obeh straneh. Globoko vdihnite in počasi zavrtite zgornji del telesa od pasu na levo. Zdaj zavijte roke in počasi upognite koleno ter jih držite pritisnjene, da ostanejo pokonci. Na splošno dihanje v tem položaju vam bo pomagalo na različne načine.

Druga stvar, pri kateri se morate prepričati, je, da je vaša glava obrnjena proti levi, ramena pa v nasprotno smer. Ohranite isti položaj nekaj časa, da boste s to jogo za kožo dobili ustrezne koristi joge za kožo. Če vsakodnevno opravljate to držo zjutraj, boste zagotovo dobili sijočo kožo.

Poglej več: Vaje joge za povečanje višine

11. Poza Kobre:

Poza Cobra

Ta drža odpira prsni koš in zmanjšuje pritisk, napetost in utrujenost. Ta drža bo vašim organom zagotovila ustrezno količino kisika in podaljšala tudi življenjsko dobo. Za to asano se boste morali uleči na trebuh, nato pa s pomočjo rok počasi iztegniti zgornji del telesa navzgor s silo glave proti stropu. Dlani naj bodo obrnjene proti tlom. To je ena najboljših joga vaj za sijočo kožo.

12. Poza joge kamelje:

Poza joge kamele

Za izvedbo poza kamelje joge boste morali najprej poklekniti in hrbet upogniti tako, da se dlani dotikajo stopal. To je ena izmed priljubljenih joga poza za sijočo in svetlo kožo.

13. Joga poza trikotnika:

Joga poza trikotnika

Trikotna joga poza je ena najboljših pozi joge, ki je nudila podporo duhu in telesu. Pomisli in sprosti telo. To je v javnosti znano kot ena najuspešnejših jog za svetlo polt. Veliko težkega dihanja bi moralo spremljati to jogo, da bi kar najbolje izkoristili to tehniko.

14. Poza joge, ki odpravlja veter:

Joga poza, ki odpravlja veter

Pozdravite eno najučinkovitejših jog za svetlo kožo. Joga poza, ki razbremeni veter, pravilno razteza mišice in se pogosto uporablja za izogibanje poškodbam. Ta drža je znana po svoji najbolj priljubljeni prednosti, ki je sijaj kože. Med tem položajem se zavedajte svojega diha in izkoristite prednosti joge in pranayam za žarečo kožo.

Upam, da so bile te joga poze za sijočo kožo v pomoč vsem vam! Pustite svoje predloge in povratne informacije.

Z vključitvijo teh položajev joge za sijočo kožo v vašo dnevno rutino ne boste le izboljšali videza kože, ampak tudi okrepili mišice in sprostili um. Sprejmite jogo in v svoje življenje vnesite pozitivnost ter uživajte v številnih njenih koristnih vidikih. Upamo, da vam je bil všeč naš članek o jogi za svetlo kožo in sijaj. Ali želite, da delimo informacije o izbrani temi? Če je odgovor pritrdilen, v spodnjem polju za komentarje delite svoje povratne informacije in temo, ki vas zanima.