Joga je ena najmočnejših oblik telesne vadbe, ki se izvaja po vsem svetu. Večino časa je prednost pred običajnimi telovadnicami joga mirna in zbrana, vendar nikoli ne odstopi od svojega cilja. Z jogo ne samo ohranjamo svoje fizično ravnovesje, ampak se tudi čistimo od znotraj, kjer lahko s preprostim dejanjem joge dosežemo sestavljeno mirnost in duševni mir. Prihajamo do velike raznolikosti različnih vrst, tukaj je klasično dejanje joge, imenovano Adho Mukha Svanasana ali bolje rečeno pes navzdol.

Adho Mukha Svanasana (poza psa, obrnjena navzdol) Kako ravnati in njene prednosti

Kako narediti?

Preden se lotimo prednosti tega, kako dobro bi vam ta vaja lahko pomagala, je tukaj podroben korak za korakom, kako izvajati to jogo. S previdnim uravnoteženjem telesa na vseh štirih sledi preprosta dihalna vaja, usklajena z gibanjem telesa. Ta vaja, znana tudi kot pes navzdol, je dobila ime po sami drži, ki je na štirih podobna psu.

Preden začnete, boste morda želeli uporabiti podlago kot podlago, s katero bo stvari nekoliko bolj udobno. Zdaj se spustite na vse štiri, tako da je hrbet zdaj poravnan s tlemi. Lopatice naj bodo široko narazen, dlani naj bodo na obeh straneh naslonjene na tla navzdol.

Zdaj začnite z izdihom in pri tem dvignite spodnji del navzgor, tako da zdaj oblikujete lok s trebuhom, ki se ureže navznoter. Izravnajte roke in kolena, tako da oblikujete popoln obrnjen V in zaklenite položaj za nekaj sekund ali minuto, preden sprostite držo in se vrnete v prvotni položaj. Med sproščanjem drže ne pozabite vdihniti.

Kako nam to pomaga?

S to jogo na vašem dopoldanskem seznamu opravil se lahko poslovite od teh trdovratnih bolečin v hrbtnih mišicah. Med zvijanjem in raztezanjem telesa je ogromen del hrbtnih mišic podvržen prožnosti. To je tudi dobra vaja za težave s kostnim mozgom, ko vaša hrbtenica gre skozi hitro vlečenje in raztezanje ter s tem zagotavlja njeno prožnost.

adho mukha svanasana

S to vajo lahko rešite tudi težave z vratom in rameni. Medtem ko oblikujete obrnjeni V, poskusite poravnati vrat s tlemi in poravnati roke. Tako lahko dobro razgibate mišice ramen in vratu.

Najboljša prebava je ena izmed blaginj, ki vas lahko doleti, ko začnete izvajati to vajo. Izdih, premor in vdih med samim zvijanjem in raztezanjem so vedno dobri za vaš prebavni sistem.

Ena od pomanjkljivosti staranja je reševanje težav s krvnim tlakom. Zato je ta vaja nujna za vas in vaš pritisk, ki ga s to vajo lahko vzdržujete na konstantni ravni, da se izognete nihanjem.

Trpeti zaradi sinusov je težko, še posebej, če se morate spoprijeti z mučno bolečino, zato je idealna preizkušnja, da vadite dihanje skozi to držo, ki vam lahko pomaga obdržati bolečine v sinusih.

Pes navzdol ne samo da daje prednost telesu, ampak tudi umu, kar je verjetno eden od razlogov, da je mogoče depresijo, utrujenost, nelagodje in draženje odpraviti s tem strokovnim procesom. Depresijo so pogosto povezovali kot vir težav s podrejenim telesom, zato je tukaj način, kako jih vse obvladati s tem.