Nekateri imajo raje jutranje teke s steklenicami vode in večerne telovadne ure, druge pa imajo raje jutranjo preprogo, ki se razprostira pred odprtim balkonom in z vrsto zasukov, ki so v bistvu sestavljeni z reguliranim dihanjem, dosežejo njihovo telesno ravnovesje in duševni mir. Velik del režima joge se porabi za delo vašega telesa z umirjenim in zbranim procesom, zato se je sprožil požar, ki je zdaj pomemben del nege telesa. Na voljo je veliko različnih vaj za jogo, ta se imenuje Adho Mukha Vrksasana ali klasična poza za stojalo na rokah.

Kako to počnemo?

Adho Mukha Vrksasana (poza za roke)

Ta drža je v bistvu polna stojala za roke, kar za začetnike morda ni lahka preizkušnja. Izjemnega pomena je, da razumete kompleksnost poze in da ne obupate nad njo, do popolnosti vadite svojo nepopolnost. S prakso bo to tako enostavno kot katera koli druga, ki jo poznate.

3 Za začetek bi za začetnike morda želeli izbrati sladko točko nekje v bližini stene, ki bo podpirala vaše ravnovesje. Ko se obrnete proti steni, se spustite na vse štiri in pojdite v pasji položaj navzdol. V tem času je treba dlani pritisniti na tla, pripravljena, da prenesejo težo telesa. Za izravnavo teže je treba ramo razširiti. Zdaj upognite kolena in naredite nekaj vaj, preden se potegnete v obrnjen pokončni položaj. Pred podpiranjem se prepričajte, da so roke enako razporejene, da uravnotežite težo.

Prvih nekaj časov je vedno najhujše, ko izgubite ravnotežje ali okrepite samozavest. Stena in v tem času bi vam lahko pomagala, vendar enkrat kot profesionalec morda niti ne potrebujete pomoči v okolici. Ko ste uspeli iti do konca, poravnajte telo, vendar ne preveč močno. Zaklenite položaj z nekaj globokimi vdihi za nekaj sekund, ki bodo verjetno trajale minuto, ko ste tega navajeni. Po tem počasi sprostite držo in se z lahkoto vrnite v pasji položaj navzdol.

Kako nam to pomaga?

Adho Mukha Vrksasana 1

Prvi na številnih seznamih je koordinacija telesa, ki jo je mogoče izpeljati iz te vaje. Ljudem, ki trpijo zaradi težav s telesnim ravnovesjem, se bo to zdelo resna rešitev problema. Ko začnete ohranjati obrnjeno držo, se bo vaša telesna koordinacija izpopolnila sama.

Utripajoče srce s to jogo, ki ste jo rešili, zdaj ne more biti več ogroženo. Medtem ko dihate z glavo navzdol, proti vašemu srcu teče velika količina krvnega pretoka, ki odpira arterije in prekate, zaradi česar jih tolče moč. To je v bistvu tek za srce, zdravo in na najvišji hitrosti.

Prilagodljivost telesa je mogoče doseči s tem izvajanjem te asane skozi čas. Pogosto bi se po dobrih nekaj mesecih zavedali, kako lahkotna so vaša nekoč trda vlakna. Uravnoteženje telesa na roki je pripomoglo k temu, da se te trdovratne kite sprostijo, s čimer se zmanjša otrplost mišic.

S to jogo lahko izgubite težo, saj je to oblika raztezne vaje, pri kateri raztegnete trebušne mišice in jih pritisnete, ko uravnotežite spodnji del telesa. To je dokazana metoda izgorevanja maščob, združena z globokim dihanjem.

Joga je bila vedno povezana z duševnim mirom in je preizkušen način za odpravo depresije in razdražljivosti. Težki teden si lahko nadoknadimo z jutranjimi stojali za vikend.