Ajurveda je popolnoma znanstvena in to področje se nanaša predvsem na zdravljenje človekove bolezni z naravnim zdravljenjem. To pomeni, da se namesto jemanja tablet ali katerega koli drugega zdravila sprejme naravni postopek. za zdravljenje osebe se uporabljajo različne vrste listov in sokov. Sprva je bila to starodavna praksa, ki je v zadnjih dneh izgubila pomen, vendar je ta znanstvena metoda spet dobila svoj pomen. Razvila se je kot disciplina, kjer se oseba s to metodo najprej preizkusi in šele nato preizkusi, nato pa jo komercialno izvaja.

Ajurvedske joga asane in koristi

ljudje se na splošno zmotijo, da je ta metoda uporabna le za vse fizične težave, resnica pa je, da je enako koristna, ko gre za duševno stabilnost. Ta metoda velja za izjemno sproščujočo tako za telo kot za um. Povzroča globok mir v umu in pomaga osebi, da odpravi vsakodnevne težave in bolje pogleda na življenje.

Po drugi strani se joga nanaša na izboljšanje telesnih razmer z izvajanjem določenih telesnih položajev, vaj in dihalnih vaj. Ajurveda joga se nanaša na prakso, kjer se joga in ajurveda izvajata skupaj. Osebi so predpisane določene drže ali vaje glede na težave, ki se pojavljajo v pacientovem telesu.

ajurvedska joga

Večina telesnih težav, ki se pojavljajo v telesu, je povezanih z neravnovesjem v doshsa, to je treh energijah, ki naj bi obstajale v človekovem telesu, odgovornem za fiziološke bolezni. Skratka, neravnovesje ali motnje v kateri koli od treh doš lahko povzročijo fizične težave. To pa lahko odpravimo z ajurvedo ter s sprejetjem različnih drž in vaj. vaje pomagajo telesu obnoviti neravnovesje in telo spraviti na pravo pot. Oseba se naravno zdravi in ​​prav tako ni stranskih učinkov.

Skupaj obstajajo tri vrste energij, ki upravljajo vse naše fizične funkcije nedotaknjene. Motnje v kateri koli od teh energij lahko povzročijo težave. vse tri doše so bile omenjene spodaj s svojimi stranskimi učinki-

Pitta Dosha:

Ta energija je odgovorna za porabo vseh hranil in mineralov. prav tako vodi do pravilnega delovanja presnovnega sistema in ohranja osebo aktivno ves dan. Prav tako pomaga pri pravilni prebavi hrane in izloča vse potrebne vitamine in minerale, ki jih telo morda potrebuje za pravilno delovanje.

Vsako neravnovesje pa lahko povzroči vznemirjenost in razočaranje. oseba se lahko počuti nemirno in tudi depresivno. Nepravilna prebava hrane lahko povzroči neželene razjede in vrenje. oseba se lahko tudi počuti omotično. Najboljši način za to je, da imate naravne prebavne tablete in izvajate vaje, ki lahko vodijo v prebavo hrane.

Vata Dosha:

Vata doša je v glavnem odgovorna za pravilno cirkulacijo krvi v telesu. Ta energija pomaga telesu pri pravilnem gibanju in mu zagotavlja ustrezne gibalne funkcije. Pravzaprav sta od te doše odvisna tudi delovanje srca in najmanjši gib, na primer utripanje oči ali krčenje prstov. neravnovesje te energije lahko povzroči hudo tesnobo. Oseba se lahko zaradi nepravilnega gibanja napne. Vendar ima tudi to rešitev. Redno prakticiranje nekaterih vaj lahko povrne raven energije v normalno stanje.

Kapha Dosha:

Kapha Dosha se nanaša na energijo, ki je odgovorna za ravnovesje vode v telesu. Ohranja kožo hidrirano in oskrbuje tudi vodo z različnimi telesnimi organi. Neravnovesje v tej energiji lahko povzroči negotovost, saj lahko pravilno ravnovesje ohrani osebo mirno in ljubečo. oseba bo ostala skrbna in bo imela tudi odpuščajočo naravo.

Ajurveda joga ni nova tehnika in je zaradi svojih znanstvenih razlogov sprejeta po vsem svetu. Redno moramo vaditi držo in jemati naravna zdravila, da ostanemo jelki in tudi uravnotežimo tri vitalne energije.