Naš vsakdan ni samo zaposlen, ampak je tudi poln stresa. Joga se ne izkaže za koristno za vaše zdravje, ampak tudi pomirja vaš um. Ne samo, da poživi vaše telo, temveč vas tudi ves dan ohranja svežo in energično. Anjaneyasana, najpogosteje znana kot poza polmeseca, je zelo pogosta med ljudmi, ki se ukvarjajo s športom.

Če želite izboljšati svoje tekaške sposobnosti, začnite vaditi Anjaneyasano od danes. Ime Anjaneyasana izhaja iz besede “Anjani”, ki je bila mati gospoda Hanumana. To je razlog, zakaj ga včasih ljudje imenujejo tudi Hanumanova poza. Spodaj so navedeni koraki, v katerih lahko preprosto naredite Anjaneyasano.

Anjaneyasana (poza polumeseca) Kako ravnati in koristi

Kako narediti Anjaneyasana:

1. Na tla postavite preprogo. Zdaj stojite naravnost na preprogi. Ko stojite naravnost, samo sprostite telo in pojdite v položaj za goro.

2. Zdaj počasi upognite telo v položaju adho mukha svansana (pes obrnjen navzdol).

3. Previdno začnite premikati levo nogo naprej tako, da je postavljena med vaše roke.

4. Zdaj začnite spuščati desno nogo, vendar se prepričajte, da je ravna. Izogibajte se upogibanju. Če ga vidite v ogledalu, naj bo v poševni črti. Desna noga naj počiva na tleh.

5. Zdaj počasi začnite dvigovati roke v zrak. Raztegnite se, kolikor lahko. Med raztezanjem poskušajte držati prste narazen.

6. Med raztezanjem poskusite tudi iztegniti roke. Morda boste videli, da se lahko med raztezanjem rok prsi samodejno izbočijo.

7. Obraz naj bo v položaju navzgor, obrnjen proti nebu.

8. Po tem, ko ste se postavili v ta položaj, poskusite zelo malo spustiti telo samo od bokov.

9. Ostanite v tem položaju približno minuto ali dve in nato počasi začnite sproščati svoje telo.

10. Najprej sprostite roke in bodite previdni, ko sproščate, ne mudi se, sicer se lahko samo poškoduješ.

11. To asano naredite tudi z drugo stranjo

Vadba Anjaneyasana poza lahko ne samo podaljša, ampak tudi okrepi celotno telo. Toda veliko ljudi tega položaja ne naredi pravilno. Če poravnava poze ni pravilna, to morda ne bo koristilo zdravniku. Ljudje, ki se soočajo s težavami s srcem in visoko krvjo, se morajo izogibati tej pozi.

Če imate kakšno zdravstveno poškodbo ali poškodbo hrbtenice, se za to pozo posvetujte z zdravnikom. Poskusite narediti to pozicijo 5-6 krat na dan. Pomagal bo pri obnavljanju energije in zmanjšanju utrujenosti.

Prednosti Anjaneyasane:

Vsaka asana ima svoje koristi. Na vas je, da izberete, katera asana najbolj ustreza vašemu telesu. Anjaneyasana je vsaka dobra asana za vsako človeško telo. Pomaga pri ohranjanju popolne drže telesa.

Pomaga tudi pri raztezanju rok, ramen, nog in bokov. Pomaga tudi pri hitrejšem pretoku krvi. Poleg tega, če to poza vključite v svoj dnevni seznam dejavnosti, se vam morda nikoli ne bo treba soočiti z bolečino v kolenih, rami ali trebuhu.

Anjaneyasana prav tako poveča prožnost in odpravi togost vašega telesa. Tako bo redno prakticiranje te posebne asane popolnoma dvignilo vse vrste bolezni in vas ohranilo v dobri formi. Zato brez razmišljanja začnite to asano od danes. Toda poskrbite, da boste to poza izvajali v zgodnjih jutranjih urah. Ne bo samo pomladilo vašega življenja, ampak bo tudi dodalo svežino v vaše telo.