Samospoznanje nas uči vsaka oblika joge. Isha joga je torej celovit način spoznavanja več o sebi skozi umetnost in znanost starodavne tehnike. Z uporabo tega programa lahko posamezniki zdaj uporabljajo pomembne, obvezne in zelo oprijemljive korake za rast notranje zavesti. Sadhguru je tako izumil redke in edinstvene tehnike, ki ljudem pomagajo uresničiti njihov duh, dušo, zavest in vse to z umetnostjo in znanostjo vodenja ter strokovno pomočjo certificiranega jogija.

Isha joga je globoka in z različnimi poskusi uči posamezne dimenzije in kako komunicirati z vsako od njih. Vsak od predstavljenih programov bi bil način ali sredstvo za vzpostavitev povezave med dimenzijami, ki telesu in umu prinaša vitalnost in celovitost, vključno z dušo, pravijo strokovnjaki.

Biti duhoven ne pomeni, da zanikate posvetne življenjske užitke, zanikate družino ali celo družbene odgovornosti. Pravzaprav je treba takšne korake narediti za povečanje samorealizacije in osebnostne rasti, pravijo celostni strokovnjaki za jogijo

Modre besede iz Sadhguruja:

Vsak meditira v določenem trenutku, če ne vsak dan. Zakaj bi zdaj meditirali? Niste začeli svojega življenjskega procesa, ampak se je “zgodilo”, pravi sadhguru. Ko se človek rodi, telo ni isto, kot je, ko je odrasel, telo je potem majhno ali majhno in sčasoma raste. To pomeni, da smo se nezavedno veliko zbrali in tudi nabrali. Kar imenujemo “telo”, je pravzaprav zbiranje ali kopičenje “hrane”. Podobno tisto, čemur pravimo »um«, ni nič drugega kot mešanica vtisov, ki jih zberemo, ko rastemo.

Ti to zelo dobro veš, karkoli zbereš in nabereš, je tvoje, a si to ti? NE ni, pravi guru. To je zato, ker zbiranje in kopičenje prihaja iz drugega vira. Torej, tudi če tehtate 80 kilogramov, si lahko vseeno prizadevate, da jih boste v kratkem času dvignili na 60 kilogramov. To je zato, ker zdaj zavestno ne želite zbrati več in želite odstraniti 20 kilogramov kopičenja. Enako velja za um, ko se odločite, da boste vse končno opustili, bodo odvrgli negativne vtise in vam dolgoročno dali mir in umirjenost.

Nauki ISHA YOGA:

  • Identificirate se sami s seboj
  • Identificirate se s svojimi izkušnjami
  • Identificirate se s tistim, kar niste vi
  • Vaše dojemanje je jasno
  • Svoje telo doživljate kot sebe
  • Um doživljate kot sebe
  • Življenje dojemate kot igro preživetja in ne takšno, kot ste zdaj
  • Sprejemate raznolikost in postajate bolj ČLOVEŠKI
  • Boljše je preživetje
  • S svojim telesom, umom in dušo ste v miru

Pomen meditacije z uporabo ISHA YOGA:

Z meditacijo je izkušnja edinstvena. To je stanje mirnosti, notranje bitje, ki si ti v celoti in ločeno od preostalega sveta. To je zdaj vaš prostor, vaš nakopičeni pozitivni prostor in tako lahko pomaga meditacija

Z meditacijo bi imeli več jasnosti in ne bi prišlo do neke vrste izkrivljanja. V današnjem času gledate samo fizični vidik stvari, dogodkov in situacij. Obstaja veliko ovir in izkrivljanj, zaradi katerih se slepite pred širšo sliko. Brez vidne jasnosti ne bi bili samozavestni, ampak bi bili nerodni nincompoop, pravi sveti sadhguru.

Preveč zaupanja s polovično pečenimi informacijami se zgodi, ko prevzame ego. To pomeni, da ljudje nimajo jasnosti in uporabljajo lažne nadomestke za začasno olajšanje in zadovoljstvo. Iskreno, jasnosti ni nadomestka. Ko razumete ta koncept, pridete v meditativno stanje in vse se začne razjasniti pred vami.

Z isha jogo zdaj gledate na življenje tako, kot je. Isha joga vam pomaga pridobiti pot, po kateri lahko hodite, brez težav in kakršnih koli sodb. Prišlo bi do minimalnega trenja, spotikanja in brez težav.

Isha Kriya joga:

Joga, kot jo vsi dojemajo, je iz zdravstvenih razlogov, da ostane v formi in mumbo množice zvijanja in obračanja telesa. Nekateri se celo zgrozijo, ko pomislijo, da bi jogo uporabili za zdravje, ker menijo, da je drže nemogoče uporabiti. Dejansko ima joga veliko razsežnosti, starodavna umetnost in znanost joge pa je koristila milijardam ljudi po vsem svetu. To je način, s katerim so telo, um in duša dosegli vrhunec v zelo kratkih razponih.

Živeti polno življenje:

Uresničeni jogijski guru ima vizijo za vsakega posameznika, ki bo vsakemu ponudila kapljico spiritualizma. Kot pravi, je to mogoče le z ISHA KRIYA jogo. Kot pravi sadhguru, je isha joga način, ki so ga nekoč uporabljali le asketi in dobro naučeni jogiji. V današnjem času je na voljo v korist vsakemu človeku, ki bi se želel naučiti več na lastno korist.

Brezčasna modrost je globoko zakoreninjena v umetnosti in znanosti joge in je zelo preprosta, a učinkovita praksa, ki jo je sadhguru prinesel svetu. Vir ustvarjanja je znan kot ISHA, notranje delovanje pa je KRIYA. Glavni cilj isha joge je zagotoviti, da se vir izkoristi za boljši obstoj, tako da se življenje odslej ustvarja v skladu z vizijo in željami po obstoju človeka.

Prednosti isha joge:

a. Boljše zdravje

b. Boljša dinamika

c. Več miru

d. Boljše počutje

e. Pomaga pri soočanju s sodobnim življenjem