BabajiKriya joga je sinteza tehnik, ki jih poučujejo izpopolnjeni mojstri Siva Yoge, Yoga Siddhas, Agastya in Boganathar Babaji Nagaraj. Kriya Yoga Babaji je znan tudi kot “Dejanje z zavedanjem.” To je zato, ker razsvetljuje osebo o samospoznanju in spoznavanju resnice za obstoj našega bitja. V BabajiKriya jogi je zavedanje vključeno v asane, pranajame, mantre, in meditacijo ter tudi v naših mislih, besedah, sanjah in dejanjih. Vadba te sadhane ima ogromen potencial, da človeka ozavesti. Tehnike pa zahtevajo višjo stopnjo čiščenja in popolnosti, da se uskladijo s težnjo duše.

Bistvo BabajiKriya joge je, da se osvobodimo stresnega življenja in se ne obremenjujemo z malenkostmi v življenju, namesto da razmišljamo o boljših in večjih stvareh, ki naše življenje dopolnijo. Nanaša se na samouresničitev in razsvetljenje. Poskušamo podvomiti o sedanjih razmerah in poiskati boljše alternative, s katerimi bi zadovoljili sebe in družbo. Materialistične stvari niso več pomembne; namesto tega poskušamo biti moralno in etično pravilni. Ta odlična terapija je precej terapevtska in jo je uvedla Baba Nagaraj, na katero so vplivali starodavni 18 tradicije Siddhe.

Babaji Kriya joga asane in koristi 3

Celoten cilj te krija joge je osvoboditi atmo, znano tudi kot duša, brez telesa in vseh vrst pritiskov. Pot do te stopnje je moč KriyaSadhane. Prvotno mesto atme je čakra Mooladhara. Ko pa se izvaja KriyaSadhana, Atma preide na čakro Vishuddhi. Če se sila nekoliko okrepi, se Atma premakne v čakro Ajna in kasneje vstopi v čakro Sahasrara, kjer izvaja velik pritisk in pride v stik z Brahma Randhro. To je kraj, od koder se Atma popolnoma osvobodi telesa in se premakne proti čakri Sahasrara, kar dokazuje, da je Atma zdaj popolnoma prosta telesa in da zdaj leži na povsem drugem mestu. Ta kraj je brez vseh najmanjših življenjskih težav in pomaga človeškemu umu, da razmišlja o večjih težavah in odpravlja stres.

Celotna joga terapija je razdeljena na pet delov, imenovanih kot

  • Kriya Hatha joga.
  • KriyaKundalini Pranayama.
  • KriyaDhyana joga.
  • Kriya mantra joga.
  • Kriya Bhakti joga.

Spodaj je podrobno opisanih vseh teh pet elementov.

Kriya Hatha joga:

babaji kriya joga

Ta vrsta kriya joge vključuje približno 18 asan ali položajev, ki ljudem pomagajo ostati fit in sprostiti um. Mudre veljajo tudi za del tega oddelka. Pritisk je na mišice, ki pomagajo telesu, da se okrepi.

Kriya Kundalini Pranayama:

Ta element vključuje predvsem obsežne dihalne tehnike, ki pomagajo umu, telesu in duši pri sprostitvi. S tem atma potuje od telesa do najvišje ravni. Paziti je treba na lasten dih. To bo atmi samodejno pomagalo pri potovanju iz ene čakre v drugo.

Kriya Dhyana joga:

V ta segment so vključene tehnike meditacije. Oseba lahko opravlja to dejavnost, da se znebi vse umazanije v mislih in pogleda vase. To je ena najboljših tehnik za zavedanje lastnih napak in za prepričanje v svoje odločitve. Najboljši način za to je v mirnem okolju, kjer ni nikogar.

Kriya mantra joga:

Majhno mantro ali besedo je treba neprestano ponavljati. To pomaga umu očistiti podzavest in napolni telo s pozitivno energijo. Človek bo lahko jasneje in natančneje iskal vase. Tudi posameznikov um se bo začel natančneje osredotočati in povečati obseg pozornosti.

Kriya Bhakti joga:

Ta vrsta joge vključuje predano ljubezen do bogov in boginj. V to poglavje spada petje molitev in izgovarjanje mantr. To pomaga verjeti v dejstvo, da obstaja nadnaravna moč, ki je veliko močnejša od nas ljudi in skrbi za nas. Celotno dejanje pomaga biti bolj samozavesten in prepričan v svoje korake. Čaščenje idola in sveti izleti so prav tako pomemben del tega dejanja.

BabajiKriya joga najbolje deluje, če jo redno spremljate. Med vadbo je treba verjeti vanjo, šele potem bo pokazala čudeže. Dvig duše bo človeka zagotovo spremenil in se počutil bolje in brez vseh malenkosti v življenju. Um se bo sprostil, duša pa se bo očistila.

Tako BabajiKriya joga vključuje zavedanje v asane, pranajamo, meditacijo in mantre in vam lahko pomaga biti eno s svojo dušo. Delite z nami svoje povratne informacije o tem, kako ste se počutili glede BabajiKriya joge, in jih ne pozabite deliti z nekom, za katerega menite, da hrepeni po samouresničitvi in ​​doseganju združitve z našo višjo dušo in božanskim jazom.

Pogosto zastavljena vprašanja:

Vprašanje 1: Kaj je BabajiKriya joga meditacija?

Odgovor 1: BabajiKriya joga meditacija je sinteza različnih tehnik, ki pospešijo proces vaše evolucije. To je najhitrejši proces, ki razsvetli človeka, da spozna namen svojega bitja in tako doseže združitev z Atmo ali dušo.

Vprašanje 2: Ali sta kriya joga in kundalini joga enaka?

Odgovor 2: Kundalini joga je del kriya joge. Babaji’sKriya Yoga je na splošno razvrščena v 5 vej, od katerih je ena od vej KriyaKundalini Pranayama. Z izvajanjem Kundalini Pranayame lahko prebudimo Kundalini, ki spi v osnovni čakri osebe in je prisiljen potovati skozi vse čakre in doseči kronsko čakro ter tako razsvetliti osebo. Kundalini je znan kot ogenj, ne fizični ogenj, ampak jogijski ogenj.

Vprašanje 3: Kakšne so prednosti BabajiKriya joge?

Odgovor 3: Nekatere prednosti BabajiKriya joge so naslednje:

  • Praksa različnih krij krepi intuicijo osebe.
  • Poveča se tudi moč zdravljenja.
  • Moč imunosti osebe se poveča in lahko uživa v zdravem živčnem sistemu, sproščenem in mirnem življenju.
  • Raven energije osebe se poveča na naslednjo raven.