Joga je v teh dneh zelo priljubljena, vendar nič ne presega lestvice toliko kot bikram joga. Ne pozabite pa, da vse vrste vroče joge niso bikram joga. Vadba joge v vroči sobi ne pomeni, da je to isto kot joga Bikrama Chowdhuryja. Ta je veliko več kot to. Ko že govorimo o tej priljubljeni praksi, je nastala zaradi slavnega indijskega prvaka joge Bikram joge. Njegove poze so zelo edinstvene in so navdihnile številne igralce in igralke. Več kot 1000 joga studiev po vsem svetu je bikram joga absolutni hit. Če želite izvedeti več o bikram jogi, se lahko obrnete na ta članek, ki vsebuje najboljše poze, ki vam jih ta umetnost lahko ponudi.

Dihanje z bikramsko jogo drevo

Globoko stoječe dihanje:

bikram joga

Globoko dihanje je ena osnovnih in najpreprostejših vaj bikram joge. Ta bo razširil vaša pljuča, povečal krvni obtok in povišal telesno temperaturo. Ta vaja vam bo pomagala pravilno uporabiti pljuča in vas naučila pravilno dihati. Večina ljudi uporablja le majhen odstotek pljuč in sploh ne vedo, kakšne so koristi iz tega. Če pa to storite pravilno, lahko zagotovo pričakujete, da boste imeli od tega nekaj pozitivnih koristi.

Pola polovične lune z rokami:

Položaj polmeseca vam bo pomagal pri obrezovanju pasu, bokov, stegen in zadnjice. Moč vašega telesa se bo povečala in lahko boste veliko shujšali, če vsakodnevno vadite to pozo. Prožnost hrbtenice se bo povečala in lahko pričakujete veliko izboljšanje splošnega zdravja. Tudi poševne mišice v telesu bodo okrepljene in raztegnjene. Povečal se bo tudi krvni obtok in kmalu boste živeli zdravo in aktivno življenje.

Nerodna poza:

Nerodna poza bo utrdila zgornji in spodnji del telesa; še posebej stegna in noge. Pričakujte, da se bo krvni obtok povečal in hrbtenica postala ravna. Ta vaja pa ni najlažja. Za izvedbo tega dela je potrebno veliko časa in potrpljenja. Zaradi različnih zdravstvenih koristi pa ga lahko uživate vsak dan.

Orel:

Poza orla oskrbuje svežo kri s spolnimi organi vašega telesa in poveča spolno moč in nadzor. Prilagodljivost v predelu bokov se bo povečala in postali boste veliko močnejši in aktivnejši. Poza orla je odlična tudi za kolena in deltoidne mišice. Pomagali bodo pri utrjevanju vaših telet, stegen, trebuha in nadlakti. S pozovom orla boste zagotovo imeli veliko koristi za zdravje.

Stoječa glava do kolena:

Poza stoječa glava do kolena je še ena odlična poza, ki vam jo ponuja Bikram joga. Ta bo pomagal izboljšati ravnovesje in zategniti trebušne in stegenske mišice. Pričakujete lahko tudi precej izboljšanje koncentracije. Boste veliko bolj odločni in se osredotočite na to, kar počnete s pomočjo te poze. Vse vaše mišice nog bodo prejele tudi veliko moči, prav tako pa tudi mišice nog. Položaj stoječe glave do kolena bo morda težko narediti, če ste začetnik, vendar nikoli ne obupajte.

Vlečni položaj stoječega loka:

Pozo za vlečenje stoječega loka lahko opravi le strokovnjak. Izboljša prožnost bokov, nog, hrbtenice in ramen. Vaša drža se bo izboljšala in stegenske mišice se bodo okrepile. Vaša mentalna odločnost se bo povečala, ravnovesje pa tudi postalo enostavno. Če želite narediti stojo za vlečenje stoječega loka, morate biti prepričani vase; ker lahko ena napačna poteza povzroči poškodbe.

Poza za uravnoteženje:

Položaj izravnalne palice je najboljši za tiste, ki bi se radi naučili uravnotežiti, kot bi moral biti profesionalec. Izboljša zgornji del stegen, zadnjice in bokov ter tonira noge. Vaša fleksibilnost se bo povečala in okrepili se boste tudi vi. Pričakujte tudi izboljšanje stanja hrbtenice in kolčnih sklepov. Ta vaja je neverjetna za tiste, ki se veselijo izboljšanja drže.

Poza trikotnika:

S pomočjo trikotne joge držite svojo vadbo joge na povsem novi ravni. Izboljšajo držo, utrdijo boke in stegna ter shujšajo tudi pas. Tisti, ki bi radi shujšali, bi morali vsekakor preizkusiti pozo trikotnika. Spodnji del hrbtenice bo prožen in v telesu boste čutili moč. Če boste to počeli vsak dan, boste zagotovo imeli veliko koristi.

Poza drevesa:

Poza drevesa je ena najlažjih pozi, ki jih ponuja bikram joga. Vse kar morate storiti je, da stojite vzravnano in uravnotežite telo na eni nogi. Drugo nogo je treba upogniti in postaviti na drugo koleno. Roke morate zložiti in globoko vdihniti. Ta poza bo preprečila nastanek nevarnih bolezni, kot je kila, in tudi povečala prožnost kolčnih sklepov. Bolj se boste lahko uravnovesili, ko bo drevo postalo del vaše vsakodnevne seje bikram joge.

Poza stojala za prste:

Položaj stojala za prste je precej zahteven in od vas zahteva, da s prsti uravnotežite svoje telo. Zdravili bodo vse vrste hormonskih težav in olajšali vse tiste, ki čutijo bolečine v kolenih, gležnjih in stopalih. Koncentracija in potrpežljivost se bosta izboljšali tudi, ko bo stojalo za prste del vašega vsakdana.