Joga, ki sega v predvedske čase, se je prvotno začela v Indiji. Zdaj se to izvaja po vsem svetu. Ker se je joga izkazala za koristno ne le za telo, ampak tudi za um in duha, je to najbolj priljubljena oblika vadbe. Napeti urniki telovadnic so se umaknili, medtem ko je joga napredovala. Lahko zdravi različne bolezni od bolečin v hrbtu do tesnobe. Joga zdravi in ​​čisti telo in um od znotraj.

Obstajajo številni položaji joge, ki jih izvajajo ljudje različnih težavnostnih stopenj. Ta, o katerem bomo zdaj razpravljali, je razmeroma zapletena drža, ki je Garbhasana. Garbha je sanskrtska beseda, ki pomeni plod in asana je drža. Tako je Garbhasana znana tudi kot poza zarodka ali poza ploda. Preden razpravljate o koristih Garbhasane, nam sporočite, kako narediti to držo.

Garbhasana (poza ploda) Kako ravnati in koristi

Kako narediti:

Ker sta Garbhasana ali Fetus Pose zapletena drža, morda ne boste na prvi poti dosegli popolnosti. Spomnite se, da morate biti potrpežljivi in ​​v nekaj dneh ali tednih se boste naučili, kako to narediti odlično. Kot že ime pove, bo vaše telo postalo oblika ploda, ko bo drža popolnoma dokončana. Uporabite preprogo ali odejo in udobno sedite na tleh z iztegnjenimi nogami pred seboj, hrbtenica pa mora biti pokončna.

Ko upognete desno koleno, ga položite na levo stegno. Podplat mora biti usmerjen navzgor, peta pa blizu trebuha. Enako ponovite z levo nogo. Zdaj desno roko vstavite med režo desnega stegenskega in telečjega mišičja. Enako ponovite z levo roko. Za držanje nog se morajo komolci upogniti okoli telečjih mišic. Zdaj med izdihom postopoma dvignite noge z rokami. Noge potegnite navzgor, dokler roke ne pridejo do ušes, in jih držite.

Garbhasana

Ne pozabite ustrezno vdihniti in izdihniti, ko držite držo približno 30 sekund. S prakso se boste počutili udobno, nato pa lahko podaljšate čas držanja drže. Ne pozabite, da ne držite z držo. Dihajte in počasi, sicer boste izgubili ravnotežje.

Prednosti Garbhasane:

Kot vsaka druga drža joge ima tudi Garbhasana joga številne prednosti. Preberite še, če želite izvedeti, kako lahko ta vaja joge pomaga telesu, umu in duhu.

1. Odstrani živčne motnje:

Garbhasano naj uporabljajo ljudje, ki trpijo zaradi živčnih motenj, saj jim pomaga pri lajšanju.

2. Trebušni organi se napetijo:

Če imate štrleč trebuh ali če želite le, da je trebuh napet, je to prava vaja za vas. Garbhasana ne samo masira, ampak tudi tonira trebušne organe.

3. Dobro za prebavo in povečuje apetit:

Poslovite se od prebavnih težav, če se naučite popolno pozirati zarodek. Za tiste, ki imajo manj apetita, ne skrbite, saj bo ta vaja zagotovo povečala apetit.

4. Zagotavlja boljše ravnovesje:

Če preberete korake, kako narediti Garbhasano, in si ogledate slike, razumete, da ta vaja zahteva ravnotežje. Tisti, ki si prizadevajo, da bi to uspešno opravili, bodo dosegli boljše telesno ravnovesje. Pomaga tudi pri ustvarjanju občutka ravnovesja v umu.

5. Pomirja in nadzira um:

Če ste nekdo, pri katerem se nadledvične žleze vedno uravnavajo ali trpijo zaradi težav z anksioznostjo ali jezo, je treba to držo vsekakor vaditi za svoje koristi. Garbhasana pomaga pri nadzoru in umirjanju uma, kar vodi v manjšo razburjenost uma.

To so tehnike in prednosti Garbhasana joge, ki jih morajo narediti vsi, da bi živeli srečno življenje. Torej, poskusimo vsi danes v tej pozi zarodka, da bo polna fižola.