Se sprašujete, kaj je joga smeha? Obstaja starodaven pregovor, ki pravi, da je “smeh najboljše zdravilo.” To ni samo pregovor, ampak praktično drži. Samo 10 minut pristnega trebušnega smeha ima anestetičen učinek na telo in bi spodbudilo vsaj 2 uri brezskrbnega spanca. Na tem principu temelji joga smeha. Ta joga, ki jo je začel dr. Madan Kataria, je znana tudi kot joga smeha dr. Madan Kataria.

Zdravniki pogosto pravijo, da je smeh najboljša oblika medicine. No, dr. Kataria je to res verjela in začela z dodeljevanjem odmerkov. Prvi korak pri vadbi joge smeha je oblikovanje skupine. Ta vrsta joge se v skupini vedno izkaže za bolj koristno. Ko pogledate druge ljudi, ki se z vami obnašajo in se smejijo kot norci, vaš smeh kmalu postane precej pristen.

Najprej morate pozabiti na vso samozavest in se zavedati, da življenje brez razloga v resnici ni znak norosti. Nikoli ne potrebuješ razloga za smeh in mislim na pravi smeh, ne na lažne, ki jih uporabljaš v pisarnah, kjer se moraš smejati šalovom, ki so samo žalostne.

Joga smeha je znana tudi kot hasya joga. Joga je precej preprosta v smislu, da bo dolgotrajen nehoten smeh prinesel fiziološke koristi.

Osnove joge smeha:

Tu je pomen joge smeha. Znano je, da je smeh najboljše zdravilo za stres. Ne glede na to, ali gre za lažni ali pravi smeh, vaše telo ne razlikuje, zato ga telo lažje sprejme in s tem prispeva k dobremu počutju telesa. Tečaji joge smeha se izvajajo v številnih podjetjih, šolah in celo v domovih za ostarele.

Znano je, da smeh krepi imunski sistem in sprošča tudi endorfine, ki se počutijo dobro. Znižuje tudi krvni tlak. Joga smeha prinaša tudi globoko dihanje. Globoko dihanje zagotavlja kisik v krvi, predvsem pa smeh razbremeni stres in vas naredi bolj energične in pozitivne.

Joga smeha za začetnike: kaj morate vedeti

Preden se tega lotite resno, morate vedeti nekaj začetnikov. Vaje joge smeha za začetnike niso tako enostavne in najprej se je treba iskreno strinjati, da bo to spremenilo.

 • Ogrevanje je nujno. Najprej ploskajte z rokami ali izvedite manjše vaje, ki bodo sinhronizirale vaše gibanje. Ko začnete s ploskanjem po rokah (bosta oba) spodbudila akupresurne točke na rokah. To bo povzročilo tudi povečanje ravni energije.
 • Preizkusite vajo levji smeh. Iztegnite jezik in imejte odprta usta. Počasi iztegnite roke, podobne levjim tacam. Smej se iz trebuha.
 • Spodbudite globoko dihanje. To bo pripomoglo k smehu velikega trebuha. Med vadbo globoko dihajte. Tako boste lažje dostopali do globokega smeha.

Prednosti joge smeha

Zdaj obstaja veliko pozi, ki jih lahko preizkusite med smehom. Tu je nekaj seznamov vaj za jogo smeha in kako narediti jogo smeha. Več o slikah joge smeha.

 • Najprej v smehu, joga naredi korak k sreči. Nato ploskajte z rokami pred srčno čakro in se nasmejte. Osredotočite se na trebuh in se smejte. Nato se osredotočite na svoje srce in se smejte. Preklapljajte med obema in začutite smeh skozi trebuh in rebra!
 • Nato se osredotočite na noge, ko jih udarjate po tleh, in glasno izpustite “huhuhu”!
 • Ko vas glava boli ali ste preveč stresni za opravljanje kakršnega koli dela, samo položite roke na glavo in se glasno smejte. Občutite ta smeh v svoji glavi in ​​odstranite vso napetost in stres. To je lahko odlična joga smeha tudi za stres.
 • Nato se lahko sklonite z rokami proti tlom in nato glasno “hahaha”, ko premikate roke navzgor proti nebu. Temu pravimo val smeha. To lahko storite pet ali šestkrat. V notranjosti se počutiš lahkotno.
 • Potem sledi smeh dobrodošlice. To je nekakšen vabljiv nasmeh. Če ste v skupini, poglejte vsakogar v oči in se mu toplo, prijazno nasmejte. Če ste doma, se poglejte v ogledalo in se nasmejte!
 • Nebeški smeh je, da iztegnete roke navzgor čim višje, nato pa se glasno nasmejte, ‘hahaha.’ Ko se smejete, začutite, kako se povezujete s pozitivno nebeško energijo.

Laughing Buddha Yoga je znan studio za jogo, v katerem so nastanjeni strokovni učitelji. Vodili vas bodo skozi vadbo enakomerno, s humorjem. Njihove izkušnje in znanje vam bodo omogočile, da doživite miselne in duhovne vidike prakse. S to prakso se bo vaš pogled na življenje spremenil. To lahko celo poskusimo kot jogo smeha za otroke.

Tukaj je zanimivost, ki bi jo morda želeli vedeti o tej edinstveni jogi. MadanKatria joga smeha je ustanoviteljica svetovnega gibanja joge smeha. Ponuja enega najboljših trenerjev, da postane certificiran strokovnjak za jogo smeha. To bo zagotovilo, da vaš klub smeha sledi in upošteva osnove joge smeha. V javnosti je znan kot “veseli zdravnik.” Kmalu zatem so se začeli pojavljati številni klubi smeha. Skratka, on je človek, ki stoji za uspehom joge.

Glavna mantra joge smeha je: »Naj bodo vsa bitja srečna. Naj bo svet smeha. ” Zato bodite optimistični! Poglejte svetlo stran stvari, začutite pozitivno energijo, ki prehaja po zraku okoli vas, in pomagajte drugim, da začutijo njeno prisotnost!

Ko se vaša rutina joge smeha konča, se postavite v udoben položaj in nekaj minut skandirajte »om«. To bo pomagalo umiriti vaše telo in ga spet upočasniti. Ko končate, se boste počutili pomlajene in sveže, saj se lahko počutite le ob dobrem smehu.

Poze joge smeha

Zdravstvene koristi joge smeha:

Smeh ima resen pozitiven učinek na vaše telo. Tu je nekaj prednosti joge smeha:

 • Poveča vnos kisika in pretok krvi, to je ena dobra stvar pri jogi.
 • Izboljša delovanje krvnih žil in zniža krvni tlak.
 • Poveča vašo energijo in pomaga pri zaščiti srca.
 • Joga smeha pomaga pri lajšanju stresa in vam omogoča, da se osredotočite.

Previdnostni ukrepi in kontraindikacije:

Čeprav je to lahko dobro za vaše zdravje, je tukaj nekaj previdnostnih ukrepov in protislovij, ki jih bo prinesla joga smeha.

Previdnostni ukrepi:

 • Če imate krvni tlak, se tega izogibajte.
 • Če imate srčne bolezni ali s tem povezane težave, ne izvajajte joge smeha.
 • Če čutite zasoplost, takoj prenehajte.

Kontraindikacije:

 • Če imate kilo, ne izvajajte joge smeha.
 • Vztrajen kašelj in zadihanost sta še en znak, ki ga morate prenehati.

Smeh vam pomaga, da se počutite bolje o sebi in svetu. Tako za trenutek pozabiš na vse skrbi in uživaš v življenju. Omogoča vam, da vidite dobre stvari in za nekaj trenutkov pozabite na žalostne, kar je dovolj, da vam vlije upanje in vam tako polepša dan!

Smeh je najboljše zdravilo in do zdaj ste morda že začeli verjeti v to načelo. Kot smo že povedali, da joga smeha koristi skupini, zato je idealno, da najprej promovirate in oblikujete skupino, nato pa izkoristite pristne koristi smeha. Zato delite naš članek s prijatelji in sorodniki in se znebite stresa z vadbo te preproste oblike joge, imenovane joga smeha za odpravljanje stresa. Povejte nam, kaj mislite o tem vodniku o jogi smeha dr. Madan Kataria.

Pogosto zastavljena vprašanja & Odgovori:

V1. Kaj je joga smeha? Kako narediti jogo smeha?

Odgovor: Joga smeha ali Hasyayoga je praksa, ki vključuje prostovoljno smejanje. Joga smeha temelji na zaupanju in zaupanju, da prostovoljni smeh daje enake koristi, tako fizične kot psihične, kot bi človek dobil pri spontanem smehu. Joga smeha se običajno izvaja v skupinah. Če želite delati jogo smeha, se pridružite skupini, imejte oči v očeh z očmi, zrežite kakšno šalo ali se začnite prostovoljno smejati. Kmalu boste ugotovili, da se je prisilni smeh spremenil v pravi in ​​nalezljiv smeh.

V2. Naštejte različne tehnike joge smeha.

Odgovor: Sledijo različne tehnike joge smeha:

Pozdravni smeh: V tem smehu se sprehodiš do različnih ljudi z rokami v postavi Namaste in se začneš smejati. Med smehom se prepričajte, da ste v stiku z drugo osebo.

Lev smeh: V tem smehu morate iztegniti jezik, iztegniti roke in med smehom razširiti oči.

Brenčanje smeha: Smej se tam, kjer so ti usta zaprta, in samo brneš.

Tihi smeh: Odprite usta in se smejte brez hrupa. Med gledanjem v oči druge osebe naredite smešne obraze in kretnje.

Gradientni smeh: Začnite z nasmehom in se nato počasi začnite smejati. Povečajte intenzivnost nasmeha, dokler ne dosežete srčnega smeha. Postopoma znižujte intenzivnost smeha in se končajte z novim nasmehom.

Smeh od srca do srca: Približajte se drugi osebi, se držite za roke in se smejte iz srca. Če vam je udobno, lahko to osebo celo objemate med smehom.

V3. Kaj se smeji Buddha Yoga Studio?

Odgovor: Laughing Buddha Yoga Studio je prostor s toplo temperaturo, ki je idealna za vadbo joge. Mesto ima stalno temperaturo 78-80 stopinj in ni tako ogrevano, da bi lahko obremenjevalo telo. To je idealna temperatura za vadbo joge.