Če se tega strinjamo ali ne, je bilo znanje naših prednikov o svetu in njegovem delovanju veliko boljše od našega. Starodavna besedila vsebujejo filozofije, ki so bile nekje v času izgubljene, da bi jih danes lahko znova vključili v intelektualne razprave. Poleg sveta so naši predniki bolje poznali človeško telo kot mi. Z tehnikami joge in moči uma so zdravili neozdravljive bolezni že dolgo, preden smo na to sploh pomislili.

Joga ima tako fizične kot psihološke vidike. Pomaga uravnotežiti sisteme našega telesa na način, o katerem sodobna znanost ne more sanjati s pomočjo kemikalij in zdravil. Uporaba joge za zdravljenje telesnih in duševnih bolezni se imenuje joga terapija.

Kaj je joga terapija

Čeprav bi mnogi radi verjeli, da so joga terapevti, ki pridigajo o njegovi učinkovitosti, večinoma lažnivi, to ni res. Če se joga izvaja predano in z marljivostjo, lahko naredi čudeže. Pomaga vam, da se bolje seznanite s svojim telesom in tako pomaga vašemu umu, da ga sam pozdravi brez kakršne koli zunanje pomoči!

Teorija joge meni, da naše bolezni povzročajo nekakšne blokade energije. Z joga terapijo mojstri ali guruji odstranijo to blokado in tako omogočijo, da vaša energija ali življenjska sila spet neovirano teče. Skeptiki bi lahko rekli, da gre za nelogične teorije, ki temeljijo na starodavnih pravljicah o magiji. Vendar se je današnja znanost končno strinjala s prisotnostjo neke oblike energije, ki povezuje vse v tem vesolju. Dogovorjeno je, da je ta energija gorivo našega življenja.

Joga s svojimi različnimi asanami poskuša izboljšati moč te energije, ki je vaša življenjska sila.

Joga pomaga umiriti ali umiriti vaš um. Daje vam mir, po katerem vsi hrepenimo v svojem hitrem tempu življenja, vendar se nam vedno uspe izogniti. Različne dihalne vaje in tehnike meditacije vam omogočajo, da za nekaj sekund izpraznite svoj um vseh njegovih napetosti in skrbi. To je tako, kot da za nekaj sekund izklopite telesni sistem in ga nato znova zaženete, ko postane preveč natrpan. Terapija joge, če se izvaja pravilno, dela čudeže. Uporablja se za zdravljenje preprostih težav, kot so mišične bolečine, otrplost itd., Pa tudi težkih, kot so rak ali AIDS.

Joga ima v sebi več različnih vej, od katerih ima vsaka svoj cilj ali cilj. Joga terapija združuje znanje vseh teh vej in nato uporablja načela, ki so potrebna za zdravljenje vašega stanja. Večina mojstrov joge najprej oceni vašo splošno moč in sposobnosti. Nato ocenijo vaše stanje in oblikujejo načrt za njegovo zdravljenje. Terapevti joge vam nato pripravijo ‘sadhno’ ali rutino.

Z redno vadbo se izboljšate v tej sadhni in vaš terapevt jo bo nenehno posodabljal. Kmalu boste obvladali ne le najvišjo raven svoje sadhne, ampak tudi bolezen, ki vas je mučila.

Medtem ko joga vključuje izredno težke vaje, ima več opravka z duhovno sfero kot s telesno. Svoje telo obravnava na veliko višji ravni. Joga je oblika čistilnega procesa, ki vam pomaga razumeti svoje telo in vam tako omogoča, da bolje zadovoljite njegove potrebe. Terapija joge najbolj uporablja ta vidik joge.

Ljudje že dolgo izvajajo jogo s terapevtskimi nameni in zbrala je kar veliko privržencev. Torej je nekaj jasno – joga je tako učinkovita kot zdravila in zdravniki. Če ne bi bilo tako, toliko ljudi ne bi bilo pripravljenih na obdavčitev, ampak na osvobajanje režimov.

Joga ni le oblika zdravljenja. To je oblika življenjskega sloga. To je zasvojenost, ki je, ko enkrat okusite, ne boste mogli opustiti.