Anusara jogo je ustanovil John Friend leta 1997. Kmalu je postala priljubljena v ZDA in se je v kratkem razširila v Azijo in Evropo. Je ena najpomembnejših oblik joge, ki jo je mogoče videti, in ima v naslednjih nekaj odstavkih več zanimivih pozicij..

Kako narediti asane Anusara joge in koristi

Pozicije joge Anusara:

Spodaj smo našteli nekaj najboljših asan Anusara joge in njihove prednosti.

1. Poza polovične lune:

anusara joga

Poza polovične lune izziva vaše mišice nog in vaše ravnotežne sposobnosti. Za to pozo je več sprememb, tako da jo lahko vadijo tako začetniki kot napredni učenci. Ima tudi koristi za zdravje, kot so podaljšanje hrbtenice, raztezanje škodljivih strun in odpiranje prsnega koša. Prav tako zmanjšuje tesnobo in stres.

2. Poza polovice kobilice:

Anusara Yoga Asanas-Poza polovice kobilice

Poza polovice kobilice je znana tudi kot Salabhasana. Tonira in krepi vaše telo ter vam z lahkoto poglobi konce hrbta. Odpre vam pljuča in vam pomaga bolje dihati. Tudi mišice nog, trupa in zadnjice postanejo napete in dobro oblikovane. Prav tako bo zagotovil moč prsnim in trebušnim mišicam.

3. Poza krokodila:

Anusara joga Asanas -anusara joga

Lezite na tla na trebuhu in razširite noge. Stisnite zadnjico in dvignite prsni koš navzgor. Zavijte brado in počasi položite čelo na roke. Sprostite se. V tem položaju zadržite sapo nekaj sekund in nekajkrat ponovite to držo. To vam bo pomagalo narediti poza krokodila, ki velja za zelo pomembno v jogi Anusara.

4. Poza čolna:

Za pozo čolna sedite na podlogo za jogo in nežno položite noge. Nagnite telo proti hrbtu in dvignite noge od tal. Noge iztegnite tako, da so vzporedne s tlemi. Sprostite stegna in dlani naj bodo obrnjene proti telesu. V tem položaju ostanite približno pet do deset vdihov in ponovite nekajkrat.

5. Poza bojevnika:

Anusara joga Asanas-Trikonasana

Za bojevico morate izdihniti in skočiti z razmaknjenimi nogami. Dvignite roke tako, da sta vzporedni drug z drugim, levo stopalo pa obrnite za približno 45 b do 60 stopinj na desni. Upognite desno koleno in izdihnite. Ostanite trideset sekund do minute in to ponovite nekajkrat. S tem boste uspešno končali pozo bojevnika.

6. Gorska poza:

Anusara Yoga Asanas-Mountain

Gorska poza je popularno znana tudi kot Tadasana. Zdravi vaše telo in um, telesu pa tudi daje moč. Vse kar morate storiti je, da stojite skupaj z nogami in zložite roke skupaj z dlanmi obrnjenimi drug proti drugemu. Dihaj globoko. Pri tem ne pozabite zapreti oči.

7. Enostavna poza:

Anusara Yoga Asanas-lahka poza

Poza Easy je zelo priljubljena za povečanje koncentracije. Za to morate sedeti z zloženimi nogami. Roke naj bodo na kolenih. Nekajkrat vdihnite in izdihnite. Nato nekaj sekund zadržite sapo in se sprostite. Naredite to nenehno pet minut.

8. Poza sončnih ur:

anusara joga -poza sonca

Ta poza, znana tudi kot Dandasana, je zelo zapletena. Levo morate približati glavi, nogo držati z roko in se raztegniti. Za to pozo morate sedeti naravnost in čim dlje zadržati dih.

9. Poza obrnjenega trikotnika:

Anusara Yoga Asanas- poza polovične lune

Za to pozo morate stati naravnost in stopiti z levo nogo ven. Izdihnite, se upognite naprej in položite prste na tla. Zavrtite v levo, dvignite roko na levo in pokažite navzgor.

Vir slike: Shutterstock