Možgani so eden najpomembnejših delov vašega telesa in za ohranjanje zdravja imamo preprosto jogo, imenovano Super možganska joga. V popolnoma razvitih človeških možganih je več kot 300 milijonov nevronov, ki povezujejo leve možgane z desnimi možgani. Nežen organ, kajne? Zdaj, ko veste, kakšna je delikatnost in pomen človeških možganov, mi povejte, kaj počnete, da ohranite njihovo zdravje? V tem članku bomo razpravljali o zelo preprosti, a zmogljivi tehniki, imenovani Super Brain joga, ki ohranja vaše možgane v formi in krepi njihovo delovanje. Lahko vas naredi še pametnejšega in psihološko uravnotežene osebnosti. Najbolje deluje pri umirjanju hiperaktivnih otrok in usmerjanju njihove hiperaktivnosti v pravo smer. Preberite tukaj, če želite izvedeti več.

Kako narediti asane super možganske joge in koristi

Kaj je super možganska joga?

Super možganska joga je preprosta vaja, ki ne vključuje zvijanja ali obračanja telesa. Samo počep je treba narediti le zjutraj 7 -krat, kljub temu pa lahko izkoristite prednosti istega. To je joga za moč možganov, praksa, ki vključuje aktiviranje akupunkturnih točk ušes, ki spodbujajo um.

Ta super joga z močjo možganov pomaga ohranjati možgane učinkovite in izboljšuje njihove duševne funkcije. Zaradi tega ste pametnejši in tudi psihološko uravnoteženi. Ta metoda je najboljša za hiperaktivne otroke in dobro deluje z najstniki, avtisti, starejšimi in celo ljudmi z ADD/ADHD.

Tako kot vadite za vzdrževanje in krepitev mišic, je treba Super Brain jogo izvajati vsak dan, da ohranite zdravje svojih možganov in jim pomagate pri boljšem delovanju. Če ga dobro vadite, lahko sprosti energijo, ujeto v spodnjem delu vašega telesa (osnovna čakra) in jih pošlje navzgor v možgane (kronska čakra) in tako izboljša vašo inteligenco ter ustvarjalnost. Zdaj se naučimo, kako lahko naredite to super jogo za možgane.

Kako narediti super možgansko jogo?

Joga Super Brain je zelo preprosta, vendar jo morate izvajati na pravi način, da izkoristite prednosti te asane. Najboljši čas za to asano je zjutraj, ko sonce vzhaja.

Drža:

 • Stojte naravnost obrnjeni proti vzhodu (v smeri vzhajajočega sonca)

Metoda:

Ko stojite v pravi smeri, sledite naslednjim korakom, da to storite pravilno:

 • Jezik povežite z nebom (zgornji del ust tik za zobmi)
 • Levo roko upognite od komolca in jo s palcem in kazalcem iztegnite, da držite desno uho. Pazite, da bo palec obrnjen spredaj.
 • Zdaj podobno upognite desno roko od komolca in s palcem in kazalcem spet držite levo uho z palcem obrnjenim spredaj.
 • Prepričajte se, da je vaša leva roka bližje srcu in zataknjena v desno roko.
 • Zdaj ostanite mirni, globoko vdihnite, zadržite sapo in se popolnoma počepnite. Zadržite dih, dokler ne vstanete iz počepa, nato pa izdihnite.
 • Postopek ponovite 7 -krat.
 • Dokler postopek ni končan, ne pustite jezika z neba ali rok z ušesnih mečic.

Rezultat:

Čeprav se metoda zdi preprosta in pretežka, da bi verjeli v čarobne rezultate, ki jih lahko prinese, jo vadite 3 mesece in preverite razliko v ravni koncentracije. V 7 mesecih lahko celo opazite, da so se vaše kognitivne sposobnosti izboljšale.

Super možganska joga:

Kako narediti super možganske joga asane

Ali ste vedeli, da je nekaj tako preprostega, kot je držanje ušesnih režnic, lahko oblika joge in vam lahko pomaga napolniti in oživiti možgane ter vas osvežiti? To se imenuje super možganska joga. Super možgani so v bistvu starodavna oblika joge, ki je bila ponovno uvedena in podprta z raziskavo mojstra Choa Kok Suija v njegovi knjigi “Super možganska joga.” Super možganska joga pretvarja energije iz nižjih energetskih centrov v telesu v višje subtilne energije .T njegov poseben slog joge sinhronizira levo in desno stran vaših možganov. Desni ušesni rež aktivira levo poloblo možganov, medtem ko levi ušesni rež aktivira desno hemisfero možganov pri pritisku ali masaži z delovanjem kot močne akupunkturne točke pritiska. Torej na ta način supermožganska joga poveča spomin in jasnost mišljenja pri vsakodnevnem izvajanju. Prav tako je vadba te oblike joge koristna tudi za grlo, čelo in libido. Nekatere študije kažejo, da imajo otroci s prirojeno boleznijo radi

Downov sindrom, ki vodi do upočasnjenega ali zaostalega duševnega razvoja in zamude pri doseganju številnih miselnih mejnikov, je tudi z redno vadbo te oblike joge pokazal določeno stopnjo izboljšanja.

Najboljši del te posebne oblike ali sloga joge je, da je zelo enostavna za izvedbo in jo lahko vsak vključi v svojo dnevno rutino. Super Brain joga tako ali drugače koristi ljudem vseh starosti in iz vseh področij življenja. Lahko ga celo izvedete med odmorom za kosilo v pisarni v prosti sobi ali kot skupinsko dejavnost in se znebite letargije ter znova začnete s svojim delom na svež ton. Zdravniki in drugi zdravstveni delavci uporabljajo super-možgansko jogo za izboljšanje duševnega zdravja, učitelji in učitelji pa jo lahko širijo, da bi študentom pomagali izboljšati koncentracijo in pozornost. Športniki lahko izkoristijo to obliko joge za izboljšanje splošne zmogljivosti možganov in telesa. Spodaj so navedeni koraki, kako izvajati Super Brain jogo.

Kako izvesti super možgansko jogo:

Začnite tako, da mirno stojite pokonci.

 • S kazalcem in palcem leve roke držite desno ušesno mečko. Palec mora biti obrnjen proč od vas.
 • Levo uho držite s kazalcem in palcem desne roke na podoben način, tako da palec gleda stran od vas.
 • Leva roka mora biti znotraj, desna roka pa zunaj. Pritisnite jezik na trdo nepce.
 • Vdihnite in počasi stopite v počep.
 • Zadržite dih, medtem ko sedite.
 • Začnite se premikati nazaj v stoječem položaju. Pri tem lahko počasi izdihnete.

To ponovite 15 -krat. To lahko storite dvakrat ali trikrat na dan.

Druga preprosta oblika super možganske joge je izvajanje Bhramari joge ali pranajame. Pranayam se nanaša na tehnike globokega dihanja. Beseda ” Bhramari ” pomeni čebela. Bhramari Pranayama je ena najboljših dihalnih vaj za sprostitev duševne napetosti in odpravljanje stresa ter usmerja energijo v možgane in jih osvežuje. Izvajanje te Pranayame poveča elektromagnetno polje v možganih. Aktivira tudi ORL poti. Ta tehnika naj bi izboljšala sluh, vid in nevroaktivnost.

Bhramari Pranayama vključuje sedenja s prekrižanimi nogami na podlogi za jogo in ohranjanje ravne drže. Zdaj zaprite obe ušesi s palci. Nežno položite prste na zaprte oči. Kazalec položite na templje in rahlo pritisnite. Podobno položite prstane in male prste na nos. Sedaj vdihnite in vdihnite, pri tem pa zazvonite kot čebela. Nadaljujte 11-21 krat.

Prednosti super možganske joge

Zdaj pa raziščimo prednosti joge Super Brain:

 • Alfa možganski valovi se sinhronizirajo z redno vadbo Super Brain joge, kar na koncu privede do aktiviranja in aktiviranja možganov.
 • Pomaga pri zmanjševanju stresa in izboljšanju psihološkega stanja
 • Možgani postanejo bolj dovzetni in tako izboljšajo vašo ostrino in ustvarjalnost
 • Izboljša se delovanje možganov
 • Izboljša stanje ljudi, ki trpijo zaradi disleksije, tesnobe, depresije, demence, ADHD, možganske megle in avtizma
 • Pri starejših ljudeh dela čudeže in jim dramatično izboljšuje spomin
 • Povečuje tudi notranjo mirnost in mir ter pomaga pri obvladovanju apetita in ohranjanju dobrega zdravja.

Kot lahko vidite, je super možganska joga zelo preprosta, vendar ena najmočnejših oblik joge. Torej, pojdite naprej in raziščite jogo Super Brain sami in je ne pozabite deliti z nekom, ki trpi za kakšno psihološko boleznijo, saj jo morda zelo potrebuje in se morda sploh ne zaveda nečesa tako močnega, kot je Super možgani obstoj joge, ki bi lahko v njihovo življenje prinesla popoln preobrat. Veselo branje!!

Pogosto zastavljena vprašanja:

Vprašanje 1: Kako pogosto lahko izvajate super možgansko jogo?

Odgovor 1: Čeprav se vam zdi preprosto, vam ni treba pogosto izvajati Super Brain joge, priporočljivo je, da to storite samo enkrat zjutraj, obrnjeno proti vzhodu 7-10 krat, največ pa dvakrat dan.

Vprašanje 2: Ali je super možganska joga resnično učinkovita?

Odgovor 2: Da, super možganska joga, kot že ime pove, je izjemno učinkovita. Klinični testi so dokazali, da lahko redno vadba Super Brain joge vodi do učinkovitega in hitrega delovanja možganov. Zaradi tega se pogosto imenuje nova oblika joge, ki izboljšuje možgane.

Vprašanje 3: Ali Joga poveča IQ?

Odgovor 3: Klinični testi so pokazali, da redno prakticiranje super možganske joge vodi do zvišanja ravni IQ in povečanja spomina. Torej, ja, super možganska joga lahko poveča IQ osebe.