Joga je na svoj način marsikateremu življenju pomagala na različne načine. Dolge proge v pisarni in utrujene večerne vrnitve lahko ogrozi le dobra vadba joge, ki vas osveži do jedra s svojimi majhnimi odseki in zvitki. Tudi v zgodnjih jutranjih urah, ko megleno nebo preprečuje trden tek, zakaj ne bi vso to energijo uporabili za dobro urno jogo.

V primeru, da se sprašujete, kako joga pomaga, obstajajo določene poze in drže, nekatere dosegljive takoj, nekatere ne tako enostavno. Ena taka drža je Malasana, ki je dovolj enostavna, če dobro vadite, dovolj trda, če jo ignorirate. V današnjem članku bomo govorili o pozah in koristih te posebne joge.

Malasana (poza venca) Kako ravnati in njene prednosti

Kako narediti?

Angleško ime te poza se imenuje Garland. Poza venca se v glavnem opira na toniranje telesnih mišic, hkrati pa vam omogoča, da vsakodnevne počepe izvajate hkrati, v isti vaji. Zdaj, ko imate bistvo tega, kar sledi, začnimo z vadbo. Vse, kar potrebujete za to, je preproga za jogo in vaša popolna koncentracija.

Za to držo bi morali sedeti na prstih, upognjenih kolen, ko naslonite telo na stegna. Začnite tako, da stojite naravnost, hrbtenica in vrat sta poravnana drug proti drugemu. Noge naj bodo razprte, vendar ravne in vzporedne. Sedaj imejte pri miru vrat in kostni mozeg, začnite upogibati noge, pri tem pa se koleno razširi.

Če ga podrobneje opišemo, je to preprost počep, vendar namesto na polovici poti gremo do konca, dokler ne počivamo na pokrčenem kolenu. V tem času dvignite roke čez kolena, da zapolnite majhno vrzel vmes, in jih zložite skupaj. Sedaj začnite s pritiskom prstov na notranjo stran stegna, tako da svoje okončine približate trupu. Držite položaj 30 sekund, preden vdihnete in sprostite držo. Odprite molitvene roke in začnite poravnavati kolena, dokler se ne vrnete na prvo mesto.

Kako nam to pomaga?

Poza venca je znana po hitrem zdravljenju proti bolečinam v hrbtu in kostnem mozgu. To je predvsem posledica togosti vašega telesa, ki jo je treba zdaj odstraniti s to vajo. Ko se sklonite in se nagnete naprej, da zložite roke, se vaša telesna teža prenese na bočni pas.

V območju pritiska nastaja velik pretok krvi, ki odpira napete vozle in vam tako ne povzroča bolečin v hrbtu. To velja tudi za prožnost telesa, kjer upogibanje in raztezanje ter zvijanje telesa povzroči prožnost v telesu.

Znano je, da malasana joga skrbi za vaš metabolizem, kar je eden od razlogov, zakaj bi lahko olajšala hujšanje. Presnova v našem telesu zagotavlja, da se naš proces prebave hrane izvaja hitro, tako da lahko telo ustvari odpadne snovi in ​​tudi hitro porabi pomembna hranila.

To vam daje manj časa za shranjevanje hrane, proizvodnjo maščob in tako naprej, kar vam daje bolj zdravo telo. Ko se upognete in prenesete svojo telesno težo na spodnje okončine, se tudi vaš trebuh sooča s situacijo pritiska, kar ravno tako ta joga tonira trebušne mišice in jim pomaga pri boljšem delovanju.