Joga velja za eno najbolj izpopolnjenih različic telesne pripravljenosti, ki se je lotijo ​​ne le napetosti trdnega telesa, ampak tudi okorelega uma. Joga, ki so jo v glavnem izvajali modreci, je danes postala priznan postopek za ravnotežje telesa in duha. Rečeno je, da se zdravo telo prepira z motenim umom, srečni um pa vedno potegne nezdravo telo. Tu si joga prizadeva ustvariti popolno ravnovesje med obema, pri čemer obe stvari obravnava z enako prednostjo.

Niralamba Sarvangasana Kako ravnati in koristi

Joga je res priljubljena pri mnogih, kjer lahko izkoristite prednosti le iz udobja svojega doma. Najboljši del je, da ne potrebujete profesionalnega trenerja, ki vam bo pomagal voditi postopek. V današnjem članku bomo govorili o Niralamba sarvangasana jogi in koristih, ki jih lahko iz nje pridobite. S temi preprostimi smernicami, navedenimi spodaj, lahko zdaj z lahkoto izvedete tudi naslednje.

Kako narediti Niralamba Sarvangasana in njene prednosti:

Niralamba sarvangasana je velika beseda, ki bi jo mnogi težko izgovorili naenkrat. Zato ga bomo imenovali z angleškim imenom, stojalo za ramena. Če se še vedno sprašujete, ali ste pravilno uganili ali ne, je ta joga preprosto stojalo za ramena, ki za začetnike morda ni kos pogače, a s časom in vadbo bi bil to eden najlažjih položajev. Med postopkom pazite, da že prvi dan ne boste prehodili poti do popolnosti.

Ker boste uravnotežili svojo težo na rami in predvsem vratu, vas lahko ena napačna poteza pripelje naravnost v bolnišnico za nujno pomoč. Zato se boste v začetnih fazah morda odločili za dodaten par rok za pomoč, ki vam bodo pomagali pri drži. Za začetek se ulezite na hrbet, obrnite se proti stropu, noge naj bodo vzporedne drug proti drugemu, iztegnjene pred seboj. Vaše roke naj bodo do zdaj vzporedne s telesom, iztegnjene poleg vas.

Najtežji del joge je zdaj igrati, kjer morate dvigniti telo in se dvigniti na ramena. Če želite to doseči, uporabite komolce in dlani kot oporo na hrbtu, saj vas dodatno oporeči dodatni par rok. Na začetnih stopnjah boste morda želeli izbrati ugoden šport s steno v bližini, ki bo v primeru neravnovesja podprla vaš padec. S prakso se boste kmalu lahko podprli sami. Brada naj bo čim bližje prsnemu košu in med postopkom globoko dihajte.

Kako nam to pomaga?

  • Ta drža joge je dober način za toniziranje spodnjega dela telesa. Ko se naslonite na ramo, bi morale biti vaše okončine naravnost navzgor, usmerjene proti stropu, in tu se mišice, ki doživljajo pritisk, zdaj oblikujejo in naredijo prostor za močnejši in čvrst spodnji del telesa.
  • To je tudi dobra vaja za vašo prebavo, ko se enkrat obrnete navzdol, organi v želodcu rahlo premešajo. Ljudje, ki trpijo zaradi nepravilne prebave, lahko s to vajo zlahka pridejo do korena problema.
  • Enako velja za nepravilnosti pri odvajanju črevesja, ki bi do sedaj izginile, če bi s to vajo upoštevali pravilno rutino.
  • Ta joga je dobra bolezen za prehlad in gripo, ko se sluznica v vaši nosni in pljučni votlini izpere in očisti, tako da vam ni treba trpeti zaradi zamašenih prsi in izcedeka iz nosu.