Joga, kot jo vsi dojemamo, ni le fitnes naprava, ampak precej močan instrument, ki deluje na vseh področjih in vas izpopolnjuje ali poskuša izpopolniti na preprosto vse možne načine. Kar se je začelo kot preprost fitnes val, se je zdaj bolj usmerilo v globino delovanja joge, kjer so nam strokovnjaki predstavili preizkušene metode o koristih joge v najboljšem primeru..

Parivrtta Baddha Parsvakonasana Kako ravnati in koristi

Tako psihični užitek kot skrbnik telesne nege je bilo tako naklonjeno vsem nam, ki v tem odseku ne igrajo ničesar. Med sicer ogromnim katalogom različnih drž, vrst in podobnega je ena takih jog tema našega današnjega članka. Ta se imenuje Parivrtta Baddha Parsvakonasana. Uživali bomo v prednostih tega članka in vam na kratko predstavili korake.

Kako narediti Parivrtta Baddha Parsvakonasana in njene prednosti:

Kako narediti?

Angleška imena za to jogo so vedno tako dobesedna in dokončna, da dobiš majhno zajemalko v pozah in držah preprosto iz imena samega. Preden preidemo na prednosti, tukaj je majhen vodnik po izvedbenih korakih. Angleško ime je poza Revolved Side Angle, kar nameravate storiti v tem članku.

Previdno, pred izvajanjem te joge se prepričajte, da nimate težav z zdrsnim diskom ali zlomljenim hrbtom, ki bi lahko bil za vas usoden. Še enkrat je najbolje, da to jogo izvajate na prazen želodec in občutek lahkotnosti, če sploh, lahko obvladate tako, da popijete veliko vode po.

Začnite tako, da stojite naravnost na podlogi za jogo, noge poravnane vsake do vsake, ločene z majhno vrzeljo med njimi, ko poravnate mozeg in vrat. Roke se leno držijo ob telesu. Zdaj začnete z mehkim vdihom, ko upognete eno od svojih udov, recite desno od kolena in se pri tem upognite naprej.

Spustite se do konca, dokler vaše stvari ne postanejo vzporedne s tlemi, koleno pa poravnano v središču stopala. Sedaj hkrati upogibajte levo nogo nazaj, pri tem pa jo držite naravnost in podprite nogo na prstih. Zdaj, ko ste tam, začnite delati gornji del telesa. Obrnite se na desno stran, če imate desno koleno pokrčeno.

Zvijanje bi moralo biti dovolj dobro, da naslonite hrbtna ramena na koleno, medtem ko globoko vdihnete in zaklenete dih ter nekoliko izdolbite želodec, tako da se lahko vaše roke od vihrane strani zdaj dotikajo pod stegnom, ena nad telesom ena Spodaj.

Kako pomaga?

  • To je dobra vaja za ravnotežje, pri kateri telo zasukate tako, da se vaše oči ne zavedajo drže, ampak vaš um. Tukaj govorimo o telesnem ravnovesju, ki je v bistvu oko, ki signalizira um. Zdaj lahko izpopolnite svoje ravnovesje tako, da izpopolnite to koordinacijo.
  • Naslednja prednost je v drugem paketu. To se imenuje krepitev, ki jo je mogoče izkoristiti z zvijanjem in raztezanjem, ki je v glavnem v predelu trebuha.
  • Ko se sami zvijate, nevede masirate želodčne organe s prelivom krvi, ki ga povzroča pritisk.
  • Enak učinek velja tudi za spodnji del telesa, kjer vam ta vaja pomaga tonirati in jih utrditi, tako da mišice postanejo bolj prožne, da pridobijo moč in čvrstost.