Od sosednje deklice z dvema koščkoma do babice, ki praznuje 80. rojstni dan, do zaposlene čebele iz nuklearne družine ali ženske, ki sprejema materinstvo, joga v resnici nikoli ni poznala starostne meje, še posebej, če so ljudje jogo podpirali ne le zaradi fitnesa ki je prišel zraven.

Parivrtta Parsvakonasana joga poza

Toda tudi zato, ker je nosečnica čutila, da je njene krčevne bolečine bolje obvladljiva, babica pa je vedela, da bo njena prebava ukročena, pa tudi zato, ker se je zaposleni oče na prehodu k vedrini umaknil v svoje vedrine in vse to v svojem udobju doma. Torej se vam zdi, da ima joga svojo pot, se vam ne zdi? No, v današnjem zapisu bomo preučili eno tako čudovito držo joge, imenovano Parivrtta Parsvakonasana.

Kako narediti Parivrtta Parsvakonasana (vrtljivi stranski kot) in njegove prednosti:

Kako narediti?

vsaka joga ima angleško ime, ki dobesedno opiše končno držo drže joge, tako da si lahko ogledate občutek pred začetkom. Preden naštejemo prednosti, ki izhajajo iz nje, razširimo jogijsko podlogo in začnimo z vodičem za njeno izvajanje.

Angleško ime je poza Revolved Extended Side Angle, ki vključuje veliko zvijanja, zato je priporočljivo, da se zanjo ne odločite, če imate zlomljeno kost kjerkoli v prsih in boku.

Za začetek stojite v ravnem položaju s skupnimi nogami in se držite naravnost. Roke počivajo poleg telesa, ko vrat poravnate s hrbtenico. Zdaj dvignite eno nogo, recite desno, kot jo postavite naprej, kar nekaj korakov naprej, da začutite mehko raztezanje. Zdaj počasi upognite nogo navzdol do konca, pri nakupu se nagnite naprej in se ne ustavite, dokler vaša stegna niso vzporedna s tlemi.

Noga mora biti zdaj poravnana s kolenskim sklepom, leva noga pa naj bo iztegnjena do konca v hrbet, ravna in toga. Sedaj z upognjenim naprej zavrtite v desno levo stran, če imate desno nogo pokrčeno. Prepričajte se, da je zgornji del telesa v celoti obrnjen proti strani.

Po tem globoko vdihnite in jo zaklenite, ko desno roko spustite do konca in se dotaknete tal, leva roka pa se pomakne nad glavo, kar povzroči rahlo raztezanje prsnega koša. Nekateri se odločijo tudi za ločeno rutino z rokami, kjer jih zložijo v molitvene roke. Zadržite položaj nekaj sekund, preden izdihnete v prvem koraku.

Kako nam pomaga?

  • Ko se raztezate v položaju, vaše spodnje okončine dobro vadijo, zato jih nevede spodbujate, da se učvrstijo in napetijo za močnejši spodnji del telesa.
  • Ko preklapljate, obračate in obračate, se tudi vaša trebušna maščoba razgiba, zaradi česar boste po cesti porabili nekaj resnih kalorij.
  • Skupaj s kalorijami črevesno območje, ki je trebuh, čuti tudi pritisk zvijanja, kar ima za posledico močnejši trebuh in s tem boljšo prebavo.
  • Vsi imamo tiste trdne bolečine v kostnem mozgu, ki nas motijo ​​vsakič, ko vstanemo iz ležečega položaja. No, s to jogo v torbi vam ni treba več skrbeti za slabe težave s hrbtom. Raztezanje in zvijanje odpira togost kostnega mozga, zaradi česar je bolj prožen in močan.