Ime Paschimottanasana prihaja iz sanskrtskega izvora in je kombinacija treh besed Paschim, kar pomeni zahod, Uttana, kar pomeni raztezanje, in asana, kar pomeni poza. Zanimivo je, da se po zahodni filozofiji sprednji del našega telesa imenuje Vzhod, hrbet pa zahod, in ker ta asana bolj razteza hrbtne mišice, je dobila to ime. To je klasična poza Hatha joge s številnimi lastnostmi. V tem priročniku vam bomo predstavili podrobne informacije o Paschimottanasani, vključno z koraki, kako to storiti, kako obvladati, nasveti za začetnike, različicami za napredne zdravnike, ugodnostmi, previdnostnimi ukrepi in še veliko več. Preberite tukaj in se razsvetlite o tej klasični asani, imenovani Paschimottanasana.

Paschimottanasana joga (sedeč sprednji ovinek) Kako to storiti & amp; Prednosti

Ste se kdaj vprašali, zakaj so naši stari starši živeli bolj zdravo in tudi daljše? Razlogov je lahko veliko, na primer:

 • Zdrave prehranjevalne navade.
 • Čist zrak.
 • Naravna dopolnila.
 • Celovit življenjski slog.
 • Pozitivno mišljenje.
 • Naravno in preprosto življenje.
 • Dovolj spanja.
 • Dovolj zabave.
 • Manj napetosti in skrbi.
 • Vaja.

Ja, zadnja, vadba in za to jim ni bilo treba črpati železa ali pridobivati ​​bolečine. Starodavna umetnost in znanost joge sta našim starim staršem pomagala ostati zdrava in fit. Enako danes uporabljajo milijoni po vsem svetu.

Paschimottanasana joga (sedeči upogib naprej):

Paschimottanasana joga

Če torej tudi vi verjamete v naravne načine in ne v neuspehe pri črpanju železa, bi vas prosili, da preberete in se naučite več o jogi, in to so različne prednosti. Danes bi radi več govorili o Paschimottanasani, eni od vej joge. Znan je tudi kot intenzivno hrbtno raztezanje. Zato vas prosimo, da preberete in se dobro informirate o isti paschimottanasana jogi (sedeči upogib naprej).

Paschimottanasana dobesedno pomeni intenziven odsek zahoda. Znana je tudi kot poza sedečega naprej. Poza, čeprav se zdi preprosta, je nekoliko težka za izvedbo. Asana se osredotoča na hrbtenico telesa. Spodaj so omenjene prednosti Paschimottanasana teh slik asane in Paschimottanasane.

Kako narediti Paschimottanasana joga koraki, prednosti, spremembe in previdnostni ukrepi:

Paschimottanasana joga sedeč naprej

Ta priročnik bo razložil, kaj je paschimottanasana, kako narediti Paschimottanasana pri izvajanju korakov, prednosti, previdnostnih ukrepov in sprememb, skupaj z nasveti za začetnike.

Koraki:

 1. To asano je treba narediti tako, da začnete s pozo za osebje ali dandasano. Tu so koraki za dandasano

Dandasana:

 1. Začnite tako, da sedite na tleh z iztegnjenimi nogami naprej.
 2. Trdno naslonite dlani poleg bokov in sedite pokonci. Zdaj upognite noge. Stegna morajo biti čvrsta in napeta, noge pa upognjene drug proti drugemu tako, da objemajo vašo srednjo črto.
 3. Zdaj narišite medenično dno, potegnite spodnji del trebuha, podaljšajte vrat in potegnite brado.
 4. Zdaj se mora osredotočiti na vašo hrbtenico, v svoji naravni obliki. Če bi sedeli ob steni, bi lahko za spodnjim delom hrbta in vratom začutili votlino. To pomeni, da je vaša hrbtenica naravno poravnana.
 5. Iz dandasane vdihnite in segajte s prsti v nebo, da podaljšate stranska telesa.
 6. Ko izdihnete, potegnite notranje dimlje v medenico in poskrbite, da bo trup dolg.
 7. Zdaj se upognite naprej – ne upogibajte se v pasu, ampak v kolčnem sklepu. Stegnite repno kost stran od hrbta medenice.
 8. V tem položaju, če se vaše roke dotaknejo prstov, se z rokami primite za zunanjo stran stopal.
 9. Če se ne uspete dotakniti prstov, imejte roke na golenicah.
 10. V tem položaju ostanite nekaj vdihov, pri čemer poskrbite, da pozo poglobite z vsakim vdihom. Držite pogled pri nogah in imejte hrbtenico dolgo.
 11. Pri vsakem vdihu dvignite trup in ga tudi podaljšajte. Z vsakim izdihom spustite trup v ovinek naprej. Z redno vadbo boste morda lahko iztegnili roke tudi izven stopal.
 12. Ostanite v tem položaju vsaj 1-3 minute in se vrnite nazaj v dandasano.

Prednosti Paschimottanasana Asane (poza v sedečem položaju naprej):

Sledijo prednosti Paschimottanasane, tako fizične kot terapevtske.

Fizične koristi:

 1. Znano je, da ta asana stimulira telesne organe, kot so jetra, ledvice, maternica in jajčniki, ter pomaga pri njihovem brezhibnem delovanju..
 2. Izboljša apetit, prebavo, zdravi bolezni in obvladuje debelost.
 3. Pri izvajanju te asane se raztegnejo hrbtenica, ramena in tetive.

Terapevtske prednosti:

 1. Šteje se, da asana pomirja ljudi, ki doživljajo tesnobo in glavobol. Znano je tudi, da zmanjšuje utrujenost in stres.
 2. Koristno je tudi za ljudi, ki imajo težave, kot so visok krvni tlak, nespečnost, sinusitis in neplodnost.
 3. Ženske z menstrualnimi težavami lahko koristijo tudi pri izvajanju te asane.
 4. S to asano se lahko dobro spopadete tudi z menopavznimi neprijetnostmi
 5. Ta asana pomirja um in je sposobna ozdraviti blago depresijo.

Spremembe za Paschimottanasana jogo (sedeč naprej zavoj):

Različica te asane je Urdhva Mukha Paschimottanasana ali na glavo navzdol intenziven odsek zahodne poza. To lahko storite z naslednjimi preprostimi koraki:

 1. Začnite tako, da ležite na hrbtu. Izdihnite in upognite kolena v trup.
 2. Med vdihom iztegnite pete proti stropu.
 3. Ob izdihu noge pripeljite proti tlom in jih položite nad glavo.
 4. Pri tem pazite, da hrbta medenice ne dvignete s tal.

Spremembe Paschimottanasana joge

Za to pozo je bolje sedeti na zloženi odeji, saj je to asano težko. Doseči popoln ovinek naprej v prvem poskusu ni enostavno. Za intenzivnejšo različico poze bi lahko postavili blok pred noge in jih uporabili kot podaljšek stopal.

Previdnostni ukrepi za Paschimottanasana jogo (sedeči naprej ovinek):

Obstajajo nekateri previdnostni ukrepi in kontraindikacije za paschimottanasana. Asana ni primerna za ljudi z naslednjimi pogoji:

 1. Poškodbe spodnjega dela hrbta (lahko pa jih izvedete s pomočjo trenerja).
 2. Astma
 3. Driska
 4. Nosečnice se morajo v vseh okoliščinah izogibati izvajanju te asane.

Previdnostni ukrepi za Paschimottanasana jogo

Paschimottanasana za začetnike – nasveti:

 1. Začetniki se pri izvajanju te asane ne smejo siliti v ovinek naprej. Če med izvajanjem te asane čutite bolečino ali nelagodje, se morate takoj vrniti v prvotni položaj.
 2. Okrog stopal lahko uporabite past, tako da se lahko z odprtimi ročaji posredno dotaknete prstov.

Pripravljalne in nadaljnje pozicije:

Pripravljalne poze za paschimottanasano so balasana, uttanasana in Janusirsasana.

Povejmo zdaj podrobno vse o pripravljalnih položajih paschimottanasane in tudi koristih paschimottanasane. Ta drža je v sedečem položaju in Ardha Paschimottanasana je treba upoštevati vsaj približno 5 -krat, preden naredite korake v paschimottanasani. Pred tem morate vaditi tudi držo Vajrasana joge. Preden začnete s paschimottanasano, lahko približno 5 -krat spremljate držo Vajrasana z mlinom za mletje.

To je zelo zanimiva drža in ima tudi veliko prednosti. V tem spet naredite sedečo upognjeno jogo. Kar morate storiti, je sedeti z vzravnano hrbtenico in nato noge razširiti pred seboj. Ko končate, izvlecite roke in jih sklopite skupaj vzporedno z obrazom. Zdaj počasi zavrtite to zaponko, kako se to zgodi v mlinu za mletje, in tako vadite držo. Ardha Padma Bandhasana in Ugrasana (divja poza) sta dve naslednji poziciji paschimottanasane.

Kdaj ne bi smeli vaditi paschimottanasane:

Pri vseh vajah vedno obstajajo nasprotja in vsaka za nekatere malo ni primerna. V tem primeru ljudje, ki so imeli operacijo trebuha, te drže sploh ne bi smeli izvajati. Če je bila operacija opravljena pred kratkim, je to za vas še strožje ne-ne. Tudi ljudem, ki trpijo zaradi išiasa in zdrsanega diska, svetujemo, da sploh ne izvajajo paschimottanasana korakov.

Nekaj ​​nasvetov in trikov za Paschimottanasana jogo:

Če želite doseči ustrezne prednosti paschimottanasane, se morate držati določenih stvari, ki jih je treba narediti in ne, kar celo olajša držo. Za držo se poskušajte z rokami dotakniti prstov na nogah in poskušajte držati nos do kolen. To je popolnoma pravilen način za to.

Strogo ne-ne je upogibanje kolen, ker na ta način ne boste imeli koristi od vadbe sedečega upogiba naprej in tudi pri upogibanju poskušajte upogniti hrbet. To je zato, ker morate vedno olajšati in sprostiti hrbet, pri tem pa ostati upognjen, kar lahko povzroči težave.

Kje leži anatomski fokus za Paschimottanasana jogo?

Popoln anatomski poudarek vadbe te drže leži na spodnjem in zgornjem delu hrbta, tetivah zadnjice, trebuhu in podobno. Menstrualne motnje naj bi izginile z rednim izvajanjem te drže joge. To je tudi lepo in celostno zdravilo za bolezni in bolezni, kot so prebavne težave, težave z jetri, sladkorna bolezen, težave z ledvicami in kolitisom.

Na splošno je ta drža joge dobra za celo telo in se razteza od glave do prstov do celo strani telesa, kar se sicer v eni drži skoraj ne zgodi. Poleg tega je poudarek na trebuhu, ki je nekako povezan z dihalnim sistemom. Praksa te drže torej pravi, da ozdravimo težave dihalnega in prebavnega sistema.

Paschimottanasana joga je izredno koristna drža joge in sploh ni zapletena. Kar morate storiti, je, da ne pozabite na nasvete in kaj morate upoštevati ter vaditi korake paschimottanasana.

Znanost za Paschimottanasano:

To je celostna asana, ki se odlično razteza od vrha do prstov. Zaradi krčenja sprednjih mišic, ki se naravno zgodi s to asano, nastane pritisk na prsni koš in trebuh ter tako izboljša delovanje trebušnih žlez in dihalnega sistema. Krvni obtok se izboljša v hrbtu, s tem pa se napetijo živci hrbtenice in izboljša prožnost. Nadi so očiščeni in celo kundalini se prebudi.

Paschimottanasana je ena od klasičnih asan, ki vam ob rednem izvajanju lahko koristijo ne le fizično, ampak tudi psihično. Nekatere psihosomatske bolezni, ki se v medicini ne zdravijo, je mogoče zlahka pozdraviti z rednim izvajanjem te asane. Po prej omenjenih korakih, nasvetih in zvijačah lahko kmalu obvladate to asano. Ste torej začeli s prakso? Delite svoje izkušnje z našimi bralci v spodnjih komentarjih.

Pogosto zastavljena vprašanja & Odgovori:

V1. Kaj pomeni Paschimottanasana?

Odgovor: Paschimottanasana je sanskrtska beseda, ki je sestavljena iz treh besed, in sicer Paschim, kar pomeni zahod, Uttana, kar pomeni raztezanje, in asana, kar pomeni poza. Ime skupaj pomeni, da se sedeča sprednja stran upogiba. Druga imena Paschimottanasana so Ugrasana, intenzivno hrbtno raztezanje in ostra ali močna poza.

V2. Kako ohraniti hrbet naravnost med upogibanjem?

Odgovor: Naslednji koraki vam bodo pomagali ohraniti raven hrbet med upogibanjem:

 • Držite glavo visoko, brado in lopatice stisnite skupaj
 • Ohranite normalen lok spodnjega dela hrbta.
 • Nežno povlecite trebuh, da ga sploščite
 • Kolena gledajo naprej, stopala usmerite naravnost pred seboj
 • Medtem ko dolgo stojite, kot v kuhinji, je priporočljivo, da eno nogo držite na majhnem stolčku in pogosto spreminjate nogo.

V3. Kako preurediti svoje telo?

Odgovor: Naslednje vaje vam bodo pomagale hitreje prilagoditi telo:

 • Stojte naravnost z nogami narazen in iztegnite roke na stran v višini ramen
 • Lezite na hrbet in dvignite noge ter jih položite na sedež stola
 • Stojte s hrbtom, ki podpira steno, kolena in stopala pa narazen

V4: Kako ugotoviti, ali je hrbtenica poravnana?

Odgovor:  Spodaj je nekaj preprostih načinov, kako ugotoviti, ali je vaša hrbtenica poravnana:

 • Ko ležite, je ena noga krajša od druge
 • Med stanjem je en kolk višji od drugega
 • Hrbtenica se vam je zvila na desno ali levo stran
 • Vaše gibanje je nenormalno ali pa so vaše mišice neuravnotežene.

V5. Kako se dotakniti glave do kolena naprej?

Odgovor 5: Naslednji koraki vam bodo pomagali, da se z glavo dotaknete do kolena naprej, ne da bi jih upognili:

 • Sedite naravnost na preprogo z obema nogama, ki sta iztegnjeni pred vami
 • Zdaj upognite desno koleno in stopalo desne noge prinesite pod desno stegno
 • Obrnite trup proti levi nogi
 • Zdaj globoko vdihnite in iztegnite obe roki navzgor ob ušesih
 • Zdaj vzdržujte svojo dolžino vzdolž hrbtenice in se pri izdihu upognite naprej. Roke naj padejo povsod, kjer to počnejo naravno
 • Zadržite 4-5 vdihov in vdihnite, ko se vrnete v prvotni položaj.
 • Enako ponovite z drugo nogo

V6. Kako obvladate Paschimottanasana?

Odgovor: Naslednji koraki vam bodo pomagali obvladati Paschimottanasano:

 • Med upogibanjem naprej vedno izdihnite. To bo podaljšalo sprednji del trupa.
 • Med izvajanjem vaje naj bodo vaša stopala blizu drug drugega
 • Ustavite se, kadar začutite raztezanje v hrbtu ali stegnih, tudi če se ne dotikate prstov.
 • Ponavljajte in počasi in postopoma se bo vaša fleksibilnost izboljšala in to boste lahko obvladali.

V7. Ali upogibanje naprej slabo vpliva na vaš hrbet?

Odgovor: Upogibanje naprej bi lahko bilo slabo za hrbet, še posebej, če vas učitelj ali trener močno potegne naprej, saj bi vam to lahko raztrgalo vezi in resno poškodovalo hrbtenico.