Joga asane lahko polirajo vsi, ne glede na njihovo počutje in starost. Položaji joge so bili izolirani v bistvene/ amaterske, srednje in napredne vrste. Posamezniki izpopolnjujejo asane glede na stopnjo joge. Vaja joge vam dosledno pomaga pri ohranjanju kondicije in obnovi.

Rajakapotasana (poza golobov) Kako ravnati in njihove prednosti

Rajakapotasana se sicer imenuje “drža goloba kralja”. Nekoliko je v nasprotju z držo golobov v jogi. Ime te asane izhaja iz sanskrtskega izraza “raja”, ki pomeni “vladar”, “kapota”, kar pomeni “golob”, in “asana”, ki pomeni “držo” ali “prevoz”.

Rajakapotasana je prav tako lahko razporejena pod izrednimi položaji upogiba hrbta in je pogosto naročena pod progresivno vrsto joga asan. Ta članek vam ne ponuja le vodnika po korakih za natančno vadbo te poza, temveč navaja tudi različne prednosti, variacije, previdnostne ukrepe in nasvete, povezane s pozo Rajakapotasana.

Kako narediti Rajakapotasano in njene prednosti:

1. Poza:

 • Če želite začeti to stališče, morate najprej priti do Adho Mukha Shvanasana (psa navzdol). Na tem mestu položite desno koleno tako, da počiva za desnim zapestjem.
 • Nato desno koleno upognite in ga zgladite na tleh, tako da se koleno dotakne desne roke, prsti pa leve roke. Medtem levo nogo spustite na tla.
 • Spodnji del hrbta naj se razteza tako, da s hrbtno hrbtenico pokažete naprej in navzdol, tako da se sramnica potegne do popka. Leva polovica kolka bi morala priti proti desni peti, tako da je levo mednožje iztegnjeno.
 • Zvijte levo koleno in z levo roko za levo stopalo.
 • Prinesite glavo, dokler se podplat ne dotakne najvišje točke glave ali je blizu nje. V tem položaju ostanite nekaj minut.

2. Prednosti:

 •  Pomaga pri razširitvi vratu, ramen, srednjega dela, mednožja, črevesja in stegen.
 •  Pomaga pri poživljanju črevesnih organov.
 •  Odpri odpiranje sredinskega dela in ramen.
 •  Koristne aplikacije:

a) Standardna praksa tega stališča naj bi se izkazala za uspešno pri zdravljenju in zdravljenju težav z uriniranjem.

b) Ker drža močno trese želodčne organe, pomaga povečati absorpcijo in oživiti neranljiv okvir.

3. Previdnostni ukrepi:

Ohranite razdaljo od te drže, če ne doživite sakroiliakne poškodbe, poškodbe spodnjega dela noge, kolena in tesnih stegen ali bokov. Ta hrbtni ovinek je resnično skrajni ovinek, zato bi si ga morali prizadevati le vrhunski strokovnjaki.

4. Nasvet za začetnike:

Med začetnimi fazami podvodniki niso pripravljeni posebej prijeti stopala z rokami. Če želite odpraviti to težavo, je odličen začetniški nasvet za to stališče, da lahko uporabite pas, da držite nogo. Prav tako je včasih lahko moteče, če bi zunanji del kolka sprednje noge spravil na tla. Če želite rešiti to težavo, lahko za pomoč uporabite odejo, ki je debelo zrušena pod bokom. Dodatno lahko prosite nekoga drugega, da vam pomaga dvigniti roke.

5. Različice:

 • Ena izmed bolj uporabnih sort za pozo King King Pigeon z eno nogo je, da pustite, da se vaša srednja krivulja nad sprednjo golenico. Prinesite roke, da se iztegnete naprej vzdolž podloge za jogo. Pustite čelo počivati ​​tako, da ga držite na kvadratu za jogo, zloženi odeji ali na rokah. Vaša sprednja noga bi morala prenašati težo vašega telesa.
 • Druga možnost je, da sprednjo nogo raztegnemo, tako kot delno. Ta sorta je lahko bolj moteča za posameznike, ki niso tako prilagodljivi in ​​ne morejo narediti splošne razcepitve.