Nepojasnjeno dobra rešitev večine vaših težav v resnici nikoli ne bo priložena v eno samo škatlo. Prehranske tablete vam nikoli ne bodo prinesle sreče, no vsaj dokler se ne pokažejo rezultati. Tudi telovadba vašemu umu nikoli ne bo dala miru, ki si ga tako zelo želi.

Virabhadrasana (poza bojevnika) Kako ravnati in koristi

Zato bi se moral vsak posameznik v svojem življenju vključiti v jogo, obliko fitnesa, ki obsega mehko raztezanje in zvijanje, ki vam ne bo le omogočilo brezplačnega čudovitega zdravstvenega varstva, temveč bo poskrbelo tudi za odvajanje maščob in umirjenost uma. Zdaj ima joga ogromno brošuro vseh različnih vrst in pododdelkov. Od njih bomo razpravljali o eni, imenovani Virabhadrasana.

Kako narediti?

Joga je ena najbolj umirjenih, a doslej točk fitnes tehnike, ki se v glavnem opira na raztezanje in zvijanje, ki jih spremlja nadzorovano naravno dihanje. Medtem ko so nekatere enostavne, bi jih večina imela v vozlih, ki poskušajo zviti in zviti telo v ogromno prožnost.

Na srečo bi za duše začetnikov Virabhadrasana ali bolj znana kot poza bojevnikov bila precej enostavna. Za začetek pripravimo podlogo za jogo. Ko stojite na podlogi za jogo, je treba vaše okončine, spodnje iztegniti navzven in ustvariti vrzel med dvema nogama.

Raztezanje mora biti dovolj široko, da ustvari mehko raztezanje, vendar dovolj mehko, da bo stvari udobno. Zdaj dvignite roke navzgor, vzporedno s tlemi, tako da tvori pravokotno na vaše telo. V tem času jih držite naravnost, medtem ko upognete eno od kolen, recimo desno.

jogijska poza bojevnika

Vaše telo bi se zdaj obrnilo proti desni strani, ko bi se bolj upognili v kolenu, tako da bo vaše desno stegno vzporedno s tlemi. Ker je to dovolj lahka drža, zakaj je ne držite dobre tri do štiri minute? Pri tem pazite, da dihate globoko, a nadzorovano.

Po nekaj minutah sprostite svoj položaj in nato tokrat ponovite cikel z levo nogo v fokusu. Da bi vam olajšali stvari, je med izvajanjem vaje nekaj nasvetov. Ko iztegnete roke, se prepričajte, da so nad ali neposredno poravnane glede na prsni koš, da ustvarite rahlo raztezanje v predelu prsnega koša.

Prav tako obrnite vrat na stran, ki jo upognete, da vam bo lažje. Tako vam ni treba skrbeti zaradi zvinov vratu.

Kako nam to pomaga?

Prva korist je za dame, ki šele stopajo v materinstvo in še vedno nosijo v sebi oddelek. To je dobra vaja za toniranje sten jajčnikov, zaradi česar so čvrstejše, kar bi bil blagoslov pri naravnem porodu. Prav tako vam pomaga pri soočanju z nepotrebnimi bolečinami pri krčenju.

Za dame, ki preprosto nosijo svoj nereden menstrualni ciklus in nočne krče, je to tudi zanje dober pobeg. Ne glede na to krepite stene jajčnikov in kot blaginja bi vam pomagala obvladati tudi bolečino.

Okrepijo se spodnje mišice telesa, ki vam bodo omogočile, da sčasoma utrdite stegna in celo zadnjico. Enako velja za zgornji del telesa, kjer bi rahlo raztezanje v predelu prsnega koša pomagalo utrditi mlečne žleze. To tudi pomaga krepiti prsne mišice in jih tako okrepiti.

Ta joga je bila v preteklosti povezana z odkrivanjem telesnega ravnovesja, medtem ko ste delali na odpravljanju stresa, ki bi vam omogočil, da se izognete depresijam ali napetosti, ki niso potrebne.