Kampiranje v današnjem gospodarstvu je najboljša možnost za družinska potovanja. To je poceni način, da svojo družino oddaljite od hitrega tehnološko podkovanega sveta, ki jih obdaja, in jim pomagate, da se znova povežejo z naravo in med seboj. Daleč od običajnih televizijskih sprejemnikov, računalnikov itd. Vaši otroci dobijo priložnost, da postanejo otroci na staromoden način, komunicirate in opazujete drug drugega na način, ki je bil prej nemogoč. Tukaj je devet rekvizitov, ki jih morate vedeti o kampiranju.

nasveti za kampiranje

Nasveti in triki za kampiranje za začetnike:

Izberite realistično destinacijo:

Ko načrtujete svoje prvo kampiranje, ne bodite pretirano vneti in izberite pustolovsko mesto, ki dejansko zahteva veliko dela in prilagajanja, ki ga ne boste mogli obvladati. Če greste na kampiranje pozimi, se prepričajte, da si postavite prava vprašanja, na primer, ali bi vam bilo všeč, če bi spali na snegu? Ali koliko mraza ste pripravljeni prenašati? Če niste veliki ljubitelj mraza, počakajte in preložite potovanje za zmernejše podnebje.

Preverite vremensko napoved:

Preden načrtujete ali se odpravite na kampiranje, se prepričajte, da preverite vremensko napoved, da boste lahko opremljeni za vsako vremensko napako, ki vam jo je pripravila usoda. Pakirajte glede na pričakovano temperaturo. Če bo deževalo, si obvezno pokrijte svoje stvari. To so najboljši nasveti za kampiranje za začetnike.

Poskrbite, da boste imeli primerna oblačila:

Med zimskim kampiranjem je izredno pomembno, da nosite potrebna oblačila, kot so volnene nogavice, puloverji, jakne, toplotno spodnje perilo in rokavice. Če je deževna doba, ne pozabite na plašč in škornje. Spodnja oblačila so najbolj primerna za suho podnebje.

Pred spanjem ogrejte spalno vrečo:

Vaša spalna vreča na splošno ostane hladna še nekaj časa, tudi ko ste se prikradli v prevleko. Da bi to preprečili, predgrejte spalno vrečo z vročo vodo. Toplota vašega telesa potrebuje veliko časa, da se ogreje prevleke. Pred segrevanjem vam bo prijetno in hitro toplo. Vendar pazite, da vam steklenica ne pušča, saj bi to bilo katastrofalno! Stekleničko dvajset minut pred spanjem vstavite v torbo in dobro bo služila svojemu namenu. To je odlična ideja za taborniške nasvete za začetnike.

Poleti pripravite lahke obroke, pozimi pa obilne:

Ko pozimi kampirate, imejte s seboj dobre zaloge svojih najljubših toplih napitkov, kot so vroča čokolada, kava, čaj itd. Kuhajte obilna kosila, kot so juha iz konzerve ali enolončnice. Sendviči in sadje v poletnih mesecih odlično služijo, zime pa zahtevajo malo težje in nasitnejše obroke.

Paket veliko zabave:

Privoščite si veliko zabave, saj je kampiranje lahko odličen način za ponovno vzpostavitev stika z družino, vendar se lahko tudi prehitro dolgočasite in dolgčas vam nikakor ne bo pomagal, da se bo vaša družina zbližala. Torej zapakirajte karte, družabne igre, bralno gradivo itd.

Opremite se za svoje otroke:

Navdušiti otroke je lahka naloga. Navdušiti jih nad kampiranjem je še lažje. Vključite jih v načrtovanje, jim kupite kul opremo za kampiranje in voila! V kratkem boste skočili naokrog. Kupite funky šotore in hladne spalne vreče. Žareče palice so še ena stvar, ki otroke nikoli ne zavede.

Naredite seznam in ga dvakrat preverite:

Naredite seznam vseh potrebščin in ga dvakrat preverite, preden zapustite hišo, saj ko boste v divjini, ne bo več poti nazaj in ne želite biti tisti, ki bo vsem povedal, da ste pozabili prinesti vode ali ste pozabili šotor ali kaj drugega enako pomembnega.

Bodite varni:

Če z otroki kampirate, izberite lokacijo v bližini mesta ali bolnišnice. S seboj imejte svoj komplet prve pomoči z vsemi potrebnimi zdravili. Nikoli ne morete biti preveč previdni, ko gre za varnost vaših otrok. to so pomembni nasveti za kampiranje za začetnike.