Ali ste naveličani neumnega videza svoje stranišča? To je kraj, kamor gremo vsi, da začnemo kateri koli dan svojega življenja. Torej, zakaj ne bi bilo lepo in navdihujoče mesto za negovanje celega dneva, vsak dan s temi čudovitimi idejami za oblikovanje kopalnice.

Mnogi od nas pogosto zanemarjajo najbolj intimno območje naše hiše, umivalnico. Ni nenavadno, toda okrasitev tega prostora vam ustvarjalno dvigne razpoloženje za začetek novega dne. Z zasnovo kopalnice v tem članku lahko ustvarite prostor, ki ne predstavlja le vašega sloga, ampak tudi dopolnjuje oblikovanje vaše umivalnice.

Najboljši modeli kopalnic

Ideje za postavitev kopalnice:

Oblikovanje katere koli sobe v vaši hiši ni lahka naloga; upoštevati je treba številne dejavnike, pri čemer je primarna postavitev prostora. Izkoristiti vsak centimeter prostora v umivalnici je bistveno. Tu je nekaj idej za postavitev kopalnice:

  • Odvisno od vaše osebne izbire lahko izberete kad ali prho, ki se popolnoma prilega, ne da bi zavzela veliko prostora.
  • Oblikujte svojo umivalnico tako, da vključuje vse funkcije, ki jih potrebujete, odvisno od oblike in velikosti prostora.
  • Izberite palice ali ročaje za brisače, ki so protizdrsni.
  • Izberite prostor za shranjevanje, ki varuje vaše posteljnino in toaletne potrebščine.

Sodobni modeli kopalnic v Indiji:

Tukaj je naših 25 preprostih in najboljših modelov kopalnic s fotografijami. Oglejmo si jih.

1. Modeli majhnih kopalnic:

Oblikovanje majhnih kopalnic

Učinkovita izraba prostora je ključ do oblikovanja majhnih kopalnic. To je odličen primer, kako lahko elegantno vključite kopalniške potrebščine, ne da bi potrebovali veliko prostora. Stene so prekrite z belimi ploščicami, ki se ujemajo z barvo stranišča in splakovalnika. Tla so šesterokotno označena z belo za črno ozadje. Na vogalu je majhno stojalo, kjer skupaj z bidejem postavite svoj toaletni pribor pod zlato prho. Na nasprotni steni je majhna palica podobna konstrukcija, kamor lahko obesite brisače.

Preberi več: Najboljši modeli majhnih kopalnic

2. Ideje za kopalnice za dekleta:

Ideje za kopalnice za dekleta

Mnoge ženske ponavadi v svoje bivalne prostore vnesejo veliko cvetja. To je najboljši primer za ideje kopalnice za dekle, ki vključuje rožnato barvo in rože, ki so običajne teme kopalnice za dekle. Barvna paleta prostora je večinoma rožnata, kar dopolnjuje svetlo rdečo brisačo in cvetlično zaveso na steni. Pralnemu prostoru doda lepo in zabavno vibracijo. Na eni strani je velika bela omara z marmorno namizno ploščo z umivalnikom na sredini. Ob steni imaš čudovito veliko ogledalo.

3. Sodobno oblikovanje kopalnice:

Sodobno oblikovanje kopalnice s samostoječo železno kadjo

Če iščete minimalistično oblikovanje in sodobno opremo, potem lahko izbirate med sodobnim oblikovanjem kopalnice. Ta svež dizajn ima fine linije s čudovito kadjo v barvi rjave barve proti oknu, skupaj z majhnim kopališčem s steklenimi stenami in straniščem ob njem. Na zadnji strani kopalne kadi je dolgo stekleno okno z roletami. Zaradi blage vgrajene razsvetljave ta prostor izgleda elegantno in elegantno. Spodnja polovica sobe je bela, zgornja pa kremne barve z oranžnimi navpičnimi črtami.

4. Minimalistično oblikovanje kopalnice:

Minimalistične kopalnice

To je predstavitev minimalistične kopalnice, kjer skoraj ni nobenega dekorja, razen najbolj nujnih stvari. Stenske barve so popolnoma bele, z dvema drsnima steklenima oknoma ob strani. Majhna keramična kad na vrhu rahlo dvignjenega marmornega poda izstopa v primerjavi s preprostimi tlemi iz pepela. Na steni je srednje pravokotno ogledalo s cementnim stenskim stojalom za namestitev toaletnega pribora z vgrajenimi lesenimi predali. To je ena najboljših preprostih kopalniških idej.

5. 3D oblikovanje kopalnice:

3D oblikovanje kopalnice

Načrtovanje je ključ do uresničevanja odločitev in potreb vas in vaše družine. To je 3D zasnova kopalnice, kjer je sodoben in eleganten videz ustvarjen z elegantnimi, a enostavnimi dodatki za umivalnice. To je ena izmed popolnih sodobnih kopalniških zasnov, ki ima temno sivo barvo sten in svetlejši odtenek sive barve za tla. Vsi dodatki in dekor v tem prostoru so v različnih odtenkih sive. Majhna površina pod kadjo ima lesena tla, ki se raztezajo do stropa v obliki tankih plošč, ki osvetlijo prostor.

6. Zahodna kopalnica:

Zahodni kopalniški modeli

Za čisto kopalno površino poskusite te zahodne zasnove kopalnic. Tla in strop sta v beli barvi z elegantnim zaključkom. Tu je čisto bela kad s pipo na čelu. Stena za vrhom je gola in siva, z elegantno lučjo, ki osvetljuje prostor. Lebdeča omara iz naravnega lesa z jasnimi koti in rezervno razsvetljavo naredi to mesto videti futuristično. Celotna kopalnica ima bele poudarke z dolgim ​​pravokotnim steklom z majhnimi kabinami na obeh straneh.

7. Japonsko oblikovanje kopalnice:

Japonsko oblikovanje kopalnice

Posebnost oblikovanja japonskih kopalnic je, da imajo umivalnik, kad in stranišče na ločenih območjih. Ta zasnova ima globoko, belo kad s steklenimi stenami, ki ločujejo mesto od mesta, kjer je umivalnik, na drugi strani pa stranišče. Osrednji del ima leseno okno z drsnimi steklenimi vrati. Čisto pranje je obvezen korak v japonskih umivalnicah; zato so kadi in kopel običajno nedotaknjeni. Zaradi zemeljskih in mehkih barv te umivalnice je to eden najboljših modelov kopalnic.

8. Ideje za kopalnico na prostem:

Ideje za kopalnico na prostem

Kopalnica zunaj zveni kot zelo zabavno. To je ena izmed popolnih idej za kopalnico na prostem, ki je lep dodatek vaši čudoviti in elegantni hiši. Uživate lahko v naravi, medtem ko se tuširate v kadi ali v velikih prhah na eni strani območja s stenami iz ploščic in majhnimi prostori za shranjevanje toaletnega pribora. To je ideja o luksuzni kopalnici, ki jo lahko uresničite v hrustancu, na plavalnem območju ali kot odličen dodatek k svojemu vrtu. S tem slogom si privoščite popolnoma novo kopalno izkušnjo.

9. Ideje za pisarniško kopalnico:

Ideje za pisarniško kopalnico

To je ena izmed idej za kopalniško pisarno, ki ima bele tla s črnimi vzorci vse do konca. Stene in predelne stene so ploščice v obliki opeke v celoti bele barve. Obstaja oranžno stojalo z valjastimi nogami, ki delujejo tudi kot posode za prah. Na voljo je namizni umivalnik z elegantno pipo skupaj s stenskim držalom za razkuževanje rok. V bližini vsakega umivalnika najdete ogledalo, s katerim lahko preverite sami. Čeprav je večina barv v tem prostoru nazaj in bela, oranžna barva izstopa in ji daje oster videz.

10. Eklektično oblikovanje kopalnice:

Eklektična kopalnica

To je popoln dizajn, če želite svojo tipično kopalnico spremeniti v eklektičen kopalniški slog. Posebnost te vrste sistema je, da lahko za razliko od katerega koli drugega dizajna uporabite različne materiale in teksture. V tej kopalnici je na enem vogalu bela keramična kad z ročno prho in majhno stojalo, ki štrli iz stene za namestitev vašega toaletnega pribora. Nasprotna stran sobe ima dva umivalnika s spodnjimi omarami in stranišče poleg njih. Obstaja stol in majhno stojalo iz lesa, ki stoji v nasprotju z drugimi dodatki prostora. Rastlinsko življenje na stojnici prinaša edinstveno lepoto.

11. Ideja za kopalnico Shabby Chic:

Ideje za kopalnico Shabby Chic

Če želite svoj preprost kopalniški prostor spremeniti v lepo območje, poskusite vključiti ideje za kopalnico z razkošnimi šiki. Ta zasnova vključuje kritične elemente olajšanega elegantnega oblikovanja, kjer je podlaga v podeželskem slogu skupaj s starinskimi dodatki. Zavese s cvetličnimi aranžmaji so perje na pokrovčku. Tu nameščen stol je prav tako prekrit z volančki s popolnoma belo barvno paleto na stenah. Tla in brisače, ki so nameščene na nosilcu, so rožnate barve in se odlično ujemajo z okraski za zavese.

12. Funky kopalniška ideja:

Funky kopalniške ideje

Izvajanje sloga vaše osebnosti v kopalnem prostoru je eden najboljših načinov za opis elegantnih kopalniških idej. Ena stran stene je roza z okvirji za fotografije v geometrijskih oblikah kvadrata, kroga in pravokotnika v različnih velikostih. Hrustljava kad z zunanjo sivo sivo barvo, notranja barva pa postavljena na dvignjeno cementno stojalo. Na steni za kadjo je lahko slika vašega najljubšega igralca ali igralke. Obstaja majhna lestev z stolčkom za namestitev vseh toaletnih potrebščin.

13. Ideje za tropsko kopalnico:

Ideje za tropsko kopalnico

To je ena najboljših tropskih kopalniških idej, ki so živahne in so podobne plažnemu slogu. Izrazita značilnost teh oblikovalskih rastlin, ki jih najdemo povsod v tem kopalnem prostoru. Ozadje na steni ima tudi čudovite rastline z zeleno liso na tleh. Barve v tem prostoru niso preglasne in dodajo videz, saj so lahke in melanholične. Ima sproščen videz z bambusovimi ali drugimi vrstami vlaken za stojalo in mizo. Na mizi sta dva umivalnika z ogledali ovalne oblike.

14. Azijsko oblikovanje kopalnice:

Azijsko oblikovanje kopalnice

Če želite dodati zen vzdušje s sodobnim videzom, so azijski modeli kopalnic vse, kar potrebujete. Hladno in belo ozadje sobe, skupaj z lesenimi omarami, daje sproščen občutek. Zgornji del predalov mize je iz marmorja z majhnimi hlačami na sredini. Zemeljski toni in oblikovalska preproga izgledajo lepo s tokom naravne svetlobe iz steklenega okna. Dolgo pravokotno ogledalo odraža kopališče z drsnimi steklenimi vrati.

15. Ideje za kopalnico v restavraciji:

Ideje za kopalnico v restavraciji

To so najboljše ideje za kopalniško restavracijo, ki jih lahko uresničite v svojih prostorih. Čeprav je dekor precej preprost brez veliko veličastnosti, izgleda elegantno in primerno za kopalnico v restavraciji. V središču je sodoben komod z lesenim ozadjem, ki ima luči, ki so videti kot luči. Drugi dve nasprotni steni sta pravokotne ploščice temno sive barve s stojalom za toaletni papir. Nasprotna stena je imela umivalnik z ogledalom, ki daje rustikalni občutek.

16. Korejsko oblikovanje kopalnice:

Korejsko oblikovanje kopalnice

Podobno kot korejske zvezde ali idoli K-popa je tudi ta korejska kopalnica elegantna, sijoča ​​in popolnoma bela. Celoten videz umivalnega prostora je nezaupljiv in ima lesene plošče na strehi, stranice sten v beli barvi s steklom na sredini. Glavna atrakcija tega prostora je otroška postelja in vitka kad z dolgim ​​ogledalom. V streho so vgrajene majhne luči za ostrenje, ki dajejo prostoru dovolj svetlobe.

17. Ideja za sredozemsko kopalnico:

Ideja za sredozemsko kopalnico

Preizkusite te sredozemske ideje za kopalnico, da uresničite slog mnogih držav južne Evrope. Stene so sive z lepim, a matričnim vzorcem v beli barvi po vsem mestu s sijajno površino. V sredini je kad ovalne oblike na gladkih lesenih tleh. Na eni strani sten lahko vidite veliko ogledalo s stensko omaro z namiznim umivalnikom. Uporaba preproste posteljice, svetlih in toplih barvnih tonov je pomemben del sredozemske kopalniške opreme.

18. Kvadratno oblikovanje kopalnice:

Kvadratno oblikovanje kopalnice

Kvadrat je geometrijska oblika, ki ima enako število strani. Če je soba v vaši hiši, zlasti kopel, v tej obliki, je razmeroma enostavno in preprosto dodeliti kraje okoli. To je eden najboljših modelov kvadratnih kopalnic, ki jih lahko najdete, kjer se vsak kotiček spletnega mesta učinkovito uporablja. Majhno območje je pregrajeno z drsnimi steklenimi vrati za tuširanje. Zunaj je prostor za umivalnik in stranišče. Komoda je sodobna z lahko leseno omaro na vrhu. Na voljo je tudi marmorni umivalnik s omarico za shranjevanje brisač. Majhno in preprosto ogledalo na ozadju ometane bele stene ga doda na seznam lepih kopalniških idej.

19. Pravokotna zasnova kopalnice:

Pravokotni modeli kopalnic

Prihranek talnega prostora postane zelo pomemben, ko razmišljate o pravokotnih kopalniških oblikah. Tuš v tej zasnovi je proti skrajnemu koncu območja z drsnimi steklenimi vrati. Na voljo so palice in kapuce za držanje brisač in ogrinjal. Zunanji del tuša ima dva namizna umivalnika z elegantnimi omarami spodaj. Na nasprotni strani deluje stranišče z rastlinskim življenjem, ki prostor v veliki meri polepša.

20. Oblikovanje kopalnice v hotelu:

Oblikovanje kopalnice v hotelu

Kadar koli se odpravite na izlet ali obiščete novo lokacijo, je vnaprej načrtovano, da rezerviramo hotelsko sobo. To je primer popolnega oblikovanja hotelske kopalnice, ki vključuje vse, kar potrebujejo ljudje, ki ostanejo, skupaj z elegantnim videzom. Kopalnica je v bližini spalnice s skalnatim stropom vzdolž sten. Območju daje rustikalni občutek z elegantnimi tlemi z majhno površino, ločeno s stekleno steno za prho. Obstaja veliko okroglo ogledalo z zlatim zaključkom z lučmi na obeh straneh. Stenski umivalnik je obvezen del vsakega prostora za umivanje.

21. Črna kopalnica:

Črna kopalnica

Črna kopalnica je odličen način za ustvarjanje intimnega, seksi in elegantnega okolja za vašo kopalnico. Celovit pristop ne le dvigne videz na novo raven, temveč je popolnoma drugačna keramična kad v beli barvi. Namizna plošča svetlo pepelnate barve z umivalnikom na vrhu ima dovolj prostora za postavitev bambusove škatle za oblačila. Na črnih lesenih stenah so tri viseče luči, ki dajejo sobi dovolj prostora. Na drugi strani prostora so lesene plošče, ki jih je mogoče videti skozi steklo na vrhu.

22. Barvita zasnova kopalnice:

Barvite ideje za kopalnico

Rdeča je barva, ki predstavlja ljubezen in strast. To je eden najboljših primerov pisanih kopalniških idej, kjer rdeča barva prevladuje s tlemi in kadjo v beli barvi. Steklena pregrada ločuje tuš kabino in kad. Medtem ko so stenske ploščice za tuš kabino majhni kvadratki v beli barvi brez rdeče barve, območje za kad pa ima eno stran z majhnimi rdečimi ploščicami. Druga stena je oblikovana s srčki, ki jo prilagodijo. Blato in sedež sta rdeča, podstavki pa beli z majhnimi rdečimi in belimi brisačami.

Preberi več: Barvni modeli kopalnice

23. Ideja za roza kopalnico:

Ideje za roza kopalnico

Barvna teorija razglaša rožnato za intimno barvo in to je najboljši primer za roza kopalniške ideje, ki vam začnejo dan. S kombinacijo bele v kombinaciji dodaja eleganten videz prostora. Na enem koncu sobe je vgrajen jacuzzi z belimi ploščicami na vsaki strani. Na zadnji strani stene so rožnate ploščice z vodoravnimi ploščami čez. S kadi se lahko spustite v dveh korakih, tudi v roza barvi. Na drugi strani stene je veliko kvadratno ogledalo z elegantnim umivalnikom. Izberite to vrsto oblikovanja, če je vaša vroča in roza barva.

24. Rjava kopalnica:

Ideje za kopalnico v rjavi barvi

Od vseh zemeljskih barv rjava ponavadi predstavlja surov in rustikalni občutek narave, to pa je predstavitev rjavih kopalniških idej. Tla in večina sten so iz temno obarvanega lesa. Les dopolnjuje belo kad, stranišče in namizni umivalnik. Na zadnji strani stranišča so velike kvadratne bele ploščice z žilami v barvah. Celoten dekor je precej preprost.

25. Vijolična ideja za kopalnico:

Ideje za vijolično kopalnico

To je elegantna ideja vijolične kopalnice, ki ima kad v obliki kapsule, nameščeno na majhne pisane mozaične ploščice. Obstaja gladka preproga v čisto vijolični barvi, da bo čim bolj gladka. Stene so iste barve, z vzorčnim vzorcem s temno vijolično črto na zadnji strani kadi. Okrasitev kopalniškega prostora s samobarvno dekoracijo je v teh dneh v trendu.

Umivalnica je prostor, kjer začnete nov dan in končate naporen dan s toplo kopeljo. Najbolje bi bilo, če bi upoštevali potrebe vseh družinskih članov, vključno s starejšimi in otroki. S pomočjo najboljših kopalniških modelov, predstavljenih v tem članku, boste lahko dobro predstavili, kaj potrebujete v svojem kopalnem prostoru. Sporočite nam, kako so vam naši oblikovalski predlogi pomagali, da vam bomo lahko še bolj pomagali!