krema za sončenje proti kremam za sončenje

Danes so na trgu na voljo različni izdelki za nego kože, od losjonov do krem ​​do gelov do smukca in še veliko več. Izdelki za nego kože se celo razlikujejo glede na sezonske spremembe. Dva izmed najbolj priljubljenih in pogosto uporabljanih izdelkov za nego kože poleti sta losjon za zaščito pred soncem in losjon za zaščito pred soncem. Med ljudmi je pogost mit, da sta krema za sončenje in krema za sončenje dve imeni za isto stvar. No, v resnici gre za dve popolnoma različni stvari, ki sta si podobni. Podrobno ugotovimo razliko med obema izdelkoma.

Zaščita pred soncem:

Losjoni za zaščito pred soncem so oblikovani za zaščito vaše kože pred škodljivimi sončnimi žarki UVA. Pomaga absorbirati škodljivo UV -sevanje in zmanjšati količino, ki doseže kožo. Sončni žarki UVA običajno poškodujejo zunanjo plast kože, zaradi česar se koža stara in tvori gube.

Kreme za sončenje običajno vsebujejo sestavine, kot so oktinoksat, oksibenzon, oktisalat, benzofenon in metil antranilat. Vedno je priporočljivo, da kremo za sončenje nanesete vsaj 30 minut pred sončenjem, ker losjon potrebuje čas, da se vpije v kožo, da lahko pravilno deluje. Poleg tega ga je treba celo ponovno uporabiti po plavanju ali prekomernem znojenju. Po mnenju strokovnjakov je vedno priporočljivo uporabljati zaščito pred soncem s faktorjem zaščite pred soncem 15. Kreme za sončenje so odlična možnost za tiste z normalnim tipom kože.

Krema za sončenje:

Krema za sončenje

Sredstva za zaščito pred soncem so podobna kremam za sončenje, vendar se uporabljajo širše. Sredstva za zaščito pred soncem so posebej zasnovana tako, da preprečujejo, da bi UVB sončni žarki poškodovali našo kožo, poleg tega pa so ščit pred UVA žarki. Zaščita pred soncem ne dovoljuje, da bi sevanje prišlo do kože, pri nanosu na kožo pa ostane vidna debela plast, ki jo je težko sprati v primerjavi z losjoni za sončenje. Sončni žarki UVB so veliko bolj škodljivi kot UVA žarki in lahko potencialno povzročijo kožni rak, saj sevanja segajo globoko v plasti kože.

Zaščita pred soncem pomaga preprečiti ta škodljiva sevanja. Sestavine za zaščito pred soncem so na splošno kovinske sestavine, kot so titanov dioksid, cinkov oksid in železov oksid. Po nanosu kreme za sončenje vam ni treba čakati, saj takoj, ko se nanese na zaslon, začne učinkovati. Tako lahko kremo za sončenje nanesete tik pred odhodom na sonce in ker ostane na površini kože in se ne spere zlahka, je ni treba ponovno nanesti. Sončniki so bolj priporočljivi za ljudi z občutljivo kožo in telesno aktivne ljudi.

Ljudje, ki so večinoma izpostavljeni soncu, kot so športniki, gradbeni delavci in drugi, se morajo odločiti za zaščito pred soncem, saj ščiti pred UVA in UVB žarki sonca.

Kaj izbrati?

Če ste v dilemi in niste prepričani, katero izbrati med obema, saj veste, da sta si krema za sončenje in krema za sončenje različna, vam bo nekaj nasvetov pomagalo odpraviti zmedo. Pomembno je poznati tip kože. Kreme za sončenje dobro delujejo pri normalnem tipu kože, toda za tiste z občutljivo kožo so sončne kreme nujne. Tudi vaš poklic in število ur na soncu morata določiti vašo izbiro.

Ljudje, ki so dolgo časa izpostavljeni soncu, kot so športniki, gradbeni delavci in drugi, bi morali iti na kremo za sončenje, za tiste, ki večinoma bivajo v zaprtih prostorih, pa bi bile v redu kreme za sončenje. Tudi med vadbo, kot je plavanje ali tek, se priporočajo zaščite pred soncem, ker telesne dejavnosti vključujejo znojenje in ker se zaščite pred soncem ne izperejo zlahka, bo potem v pomoč. Kožo vedno zaščitite pred sončnim sevanjem, ne glede na letni čas z zaščito pred soncem ali kremo za sončenje. Še en mit je, da so kreme za sončenje in sončne kreme namenjene samo poletjem. Tudi pozimi ali če ste ves čas v zaprtih prostorih, ne pozabite nanesti losjona za zaščito pred soncem.