Četrti teden nosečnosti je najpomembnejši čas nosečnosti, saj je to čas, ko se v telesu zgodi veliko sprememb. Vaše telo začne podpirati življenjske sisteme dveh namesto enega; v telesu se močno poveča in zniža raven hormonov. To je kritičen čas, ker se v tem obdobju zarodek sčasoma razvija, srce, možgani in hrbtenica vašega otroka. Do četrtega tedna nosečnosti bi zamudili menstruacijo, saj je skoraj mesec dni od zanositve.

Nosečnice potrebujejo dobro hranljivo prehrano, da ostanejo zdrave in preprečijo, da bi bili njihovi otroci rojeni. V času nosečnosti je nekaj krčnih simptomov, ki so pogosti v 4 tednih nosečnosti. Krčenje pri 4 tednih je znak vašega telesa, da se morate pripraviti na nosečnost in se prilagoditi spremembam v telesu. Tu so možni vzroki in nasveti za naravno premagovanje krčev v 4 tednih nosečnosti.

4 tedni nosečnosti krči

Vzroki:

Krči so pogosta težava med nosečnostjo, zato se morate zelo zavedati vzrokov le -teh, da boste lahko našli rešitve za rešitev svoje težave in se izognili kakršnim koli nelagodjem, s katerimi se soočate med nosečnostjo. V nadaljevanju so navedeni vzroki za 4 tedne nosečnih krčev, ki vam bodo pomagali najti ustrezna zdravila-

1. 4 tedne trebušne krče v nosečnosti povzročajo, ker se maternica raztegne, da sprejme plod, širjenje in krčenje mišic pa bo zagotovo povzročilo krče. Med kašljanjem ali kihanjem v trebušni regiji lahko občutite blago bolečino. Če obstaja neznosna bolečina ali traja predolgo, morate takoj obiskati zdravnika.

2. Poleg krčev vas bodo spremljali tudi drugi simptomi, kot so slabost, omotica, zaprtje, bolečine itd., Ki so tudi vzrok za nelagodje med nosečnostjo.

3. Ko se vaša maternica razširi, da naredite prostor za plod, vaše vezi postanejo mehkejše in se raztegnejo, da se vlečejo, kar bi lahko med nosečnostjo povzročilo krče.

4. Med nosečnostjo vaš prebavni sistem traja malo dlje kot običajno, da prebavi hrano, ki ste jo zaužili, saj poskuša izvleči vso možno prehrano, ki je na voljo v hrani za potrebe otroka. To bi lahko povzročilo težave s trebušnimi plini, ki bodo motile vaš želodec in v nekaterih primerih povzročile tudi krče.

5. Prostor v trebuhu se postopoma zmanjšuje, ko plod raste, saj potrebuje več prostora za rast in razvoj, zato se vaš želodec nekoliko potisne navzgor, saj se položaj maternice spreminja skupaj z njeno velikostjo. na katere vas po hrani lahko povzročijo krči, ker se proces prebave upočasni.

6. Če ne sledite hranljivi in ​​zdravi prehrani, boste zagotovo imeli krče. Vsa hranila in vitamini, shranjeni v vašem telesu, se porabijo za hranjenje ploda, zato bodite zloženi, da se izognete kakršnim koli težavam s pomanjkanjem hranil, saj lahko to pri vašem otroku povzroči bolezni pomanjkanja.

Zdravljenje:-

Ko ugotovite vzroke krčev, s katerimi se soočate med nosečnostjo, lahko poiščete učinkovite rešitve za svojo težavo ali pa je nekaj načinov, ki jih lahko nadaljujete v svoji rutini, da odpravite problem krčev-

1. Izvajanje vaj med nosečnostjo se je vedno izkazalo za zdravo tudi za mater in otroka in vam pomaga zmanjšati različne težave v nosečnosti, ki povzročajo nelagodje. Tako vam lahko dobre vaje po nasvetu zdravnika pomagajo zmanjšati krče v 4 tednih nosečnosti.

2. Vsako od naključnih kontrolnih tretmajev (RCT) ali njihove kombinacije bi vam lahko pomagalo zmanjšati ali celo odpraviti krče v 4 tednih nosečnosti.

3. Nežne vaje in joga, ki telesu ne bodo povzročale velikega stresa, vam lahko pomagajo zmanjšati stres na venah in mišicah, zaradi česar krči izginejo.

4. Hoja in uporaba stopnic, kadar koli je to mogoče, bosta tudi znatno zmanjšala krče v 4 tednih nosečnosti, ker so to lahko učinkovite alternative za druge telesne vaje, ki jih izvajate, da ohranite svoje zdravje.

5. Hrana s polno sadja in zelenjave bo zagotovo zmanjšala pogostost krčev, saj vsebujejo dobro količino hranil, najpomembneje pa so tudi prehranska vlakna, ki vam bodo pomagala sprostiti mišice in zmanjšati krče. Zato sledite dobri prehrani, da zagotovite, da vam ne primanjkuje potrebnih hranil in da ste zdravi.

6. Multivitamini ali dodatki med nosečnostjo vam bodo pomagali pridobiti bistvena hranila. Nosečnost je za žensko zelo občutljiva faza, zato je pred jemanjem dodatkov med nosečnostjo vedno varno, da se posvetujete s svojim zdravnikom. Toda to je treba storiti le v skrajnih potrebah po hranilih, kadar ne morete vzeti dovolj hranil, da bi zadovoljili telesne potrebe.

7. Ostanite aktivni. Ne mirujte predolgo, nadaljujte. Ohranjanje hidratacije telesa z zadostno količino tekočine in vode bo olajšalo krče.

8. Kopanje v topli vodi pred spanjem bo sprostilo vaše napete mišice in sprostilo krče. Pazite, da voda ni preveč vroča, ker med nosečnostjo vaše telo že proizvaja veliko toplote, zato lahko kopanje v večini tople vode povzroči težave tako vam kot vašemu otroku, saj je presežek toplote vedno škodljiv.

9. Aromaterapevtske oljne masaže bodo pomagale sprostiti mišice in tako zmanjšale krče, kar je že dolgo težava v nosečnosti.

10. Z raztezanjem telečjih mišic večkrat na dan boste izboljšali krvni obtok in zagotovili učinkovit pretok krvi v vsak del telesa, kar bo zmanjšalo ponavljajoče se epizode krčev, s katerimi se soočate med nosečnostjo.

Zagotovljeno s temi majhnimi naravnimi zdravili je nosečnost brez bolečin. Veliko bolečin pa lahko pomeni resno resno težavo, zato med nosečnostjo redno pregledujte pri zdravniku. Poskrbite, da vas v teh 4 tednih nosečniški krči ne potegnejo navzdol. Ostanite močni in telovadite ter sprejmite potrebne ukrepe, da se znebite teh nosečniških krčev. Sledite tem in lahko boste imeli zdravo nosečnost brez skrbi z najmanj težavami ali težavami. Zato bodite zdravi in ​​tudi vaš otrok bo zdrav.