Odprta kuhinja je danes najnovejši trend, saj ponuja odlično vsestranskost za omejen prostor in naš način bivanja. Oblikovanje teh območij na pravilen način, da bodo kohezivni s preostalim delom hiše, je bistveno za povečanje funkcionalnosti. Ideje za pametno oblikovanje, ki pomagajo čim bolje izkoristiti prostor v svoji funkciji, hkrati pa ohranjajo vsako področje brezhibno in organizirano, so potrebne pri oblikovanju odprte kuhinje. Sliši se zapleteno? Ne bojte se, saj smo vam v spodnjem članku poenostavili vse v zvezi z idejami o odprtih kuhinjah, če želite izvedeti več.

Najnovejši modeli odprtih kuhinj leta 2020

Ideje za postavitev odprte kuhinje:

 • Najprej načrtujte svojo postavitev, tako da lahko določite območja priprave, kuhanja in prehranjevanja, da se v poznejših fazah ne boste zmotili.
 • Poskusite biti čim bolj preprosti in preprosti ter ne otežujte dekorja preveč. V nasprotnem primeru se zdi, da kuhinja ni usklajena s preostalo hišo.
 • Odprti kuhinjski prostor lahko definirate in razmejite z različnimi tlemi, vendar pazite, da se ne bo preveč spopadel z obstoječim in da se oba komplimentirata.
 • Postavitev kuhinje mora biti funkcionalna in družinam prijazna.
 • Izberite barvno paleto in opremo za kuhinjo, pri tem pa upoštevajte barve preostale hiše. Ne želite, da bi bila kuhinja odtujena od ostale hiše.
 • Delovne elemente v svoji kuhinji dobro oblikujte po najnovejši razpoložljivi tehnologiji.
 • Najpomembneje je, da se držite svojega proračuna, saj ga je zelo enostavno odnesti, še posebej, če je internet toliko olajšal nakupovanje.
 • Kuhinjski prostor naredite otrokom prijazen, tako da ustvarite krivulje in preuredite nevarna območja v kuhinji, da jih zaščitite pred otroki.

Najboljši odprti kuhinjski modeli v Indiji:

Tukaj je 15 preprostih in sodobnih modelov odprte kuhinje za vašo hišo, ki vam bodo dali zelo potrebne ideje pri oblikovanju vašega doma.

1. Odprti kuhinjski modeli za indijske domove:

Odprti kuhinjski modeli za indijske domove

Ta moderna kuhinja ima osrednji otok z umivalnikom in omaro za shranjevanje, ki naj bi bila tudi jedilnica. Hladilnik in shranjevalne enote so pritrjeni na steno, kar prihrani prostor s sosednjim prostorom za kuhanje in pripravo. Ta načrt ima svež, odprt občutek brez občutka utesnjenosti, saj med jedilnico in kuhinjsko postavitvijo ni zidov. Otok služi razmejitvi dnevne sobe od jedilnega prostora in dodaja tudi funkcijo. Elegantne sive barve in ustrezne zgornje luči dajejo celotnemu območju izjemen videz.

2. Notranjost odprte kuhinje:

Notranjost odprte kuhinje

Ta sodobna kuhinja je imela v kuhinjskih delovnih elementih leseno delo z odsesavalnikom zraka in vgrajenimi omarami, ki prihranijo prostor. Prostor za sedenje se ujema z lesom. Okrasne viseče luči dodajo dramatičen pridih kuhinjskemu prostoru, hkrati pa zagotavljajo odlično osvetlitev. Elegantno pohištvo, razkošne preproge in drsna steklena vrata, ki se odpirajo na vrt, dopolnjujejo prijeten videz kuhinje.

3. Odprta zasnova kuhinje za majhno hišo:

Zasnova odprte kuhinje za majhno hišo

Eden od primarnih ciljev te postavitve je bil čim bolj izkoristiti omejen razpoložljiv prostor. Stenske omare za shranjevanje učinkovito služijo temu namenu. Ločitveni prostor med kuhinjo in preostalo hišo se podvoji tudi kot jedilnica. Eleganten barski stol se ujema s kuhinjskim pultom, dekor pa z barvo dnevne sobe in ustvarja koheziven občutek. Velika elegantna okna, ki prepuščajo naravno svetlobo, so ideje, ki jih je vredno ukrasti iz te ideje o odprti kuhinji.

4. Odprta kuhinja v obliki črke L:

L Oblikovanje odprte kuhinje

Obožujemo odprte kuhinjske koncepte, ki se brez težav zlijejo v preostali del hiše, kot je ta. Zasnova v obliki črke L z vgrajenim konceptom shranjevanja in aparatov izgleda tako funkcionalno kot praktično. Najboljše od vsega pa je, da so vsi bistveni kuhinjski aparati brez truda skriti v dekorju, zato je ta ideja ločena. Temni poudarek dekorja in luči na projektorju daje kuhinji eleganten, sodoben in eleganten videz.

5. U -oblika odprte kuhinje:

Odprta kuhinja v obliki črke U

Ta majhna kuhinja v obliki črke U je precej svetla in vabljiva ter se brez težav zlije v osrednji dnevni prostor. Vsebuje vse funkcionalne elemente, ki jih najdemo v velikih kuhinjah, kot so odvod zraka, prostor za shranjevanje, dva umivalnika itd. Všeč nam je, kako je pečica lepo skrita v steni z enostavnim dostopom do nje, hkrati pa prihrani veliko prostora. Barvna paleta se ujema s preostalo hišo in daje postavitvi oster videz.

6. Zasnova odprte kuhinje:

Oblikovanje vhoda v odprto kuhinjo

Absolutno nam je všeč ta koncept odprtega vhoda, ki ga poganja oblikovanje in barvna paleta. Lesena obdelava je v kuhinji svetlejšega odtenka in je od preostalega bivalnega prostora omejena z vhodom s temnejšo obdelavo lesa. Vhod daje malo kontrasta jedilnici in je tudi funkcionalen z vgrajenimi omarami za shranjevanje. Umetniške plošče na vrhu vhoda pritegnejo pozornost in izgledajo ostro in hladno.

7. Komercialno oblikovanje odprte kuhinje:

Komercialno oblikovanje odprte kuhinje

Oblikovalec je tukaj uporabil enobarvno paleto, s katero je kuhinjo brez težav privezal na preostalo hišo. Zaključek iz temnega lesa izgleda elegantno in vabljivo, vsi kuhinjski aparati pa se zlijejo z lesenimi izdelki. Viseče luči in svetlejša tla dajejo malo kontrasta konceptu in izboljšajo splošno estetiko kraja. Eleganten jedilni bar daje kuhinji zelo sodoben videz.

8. Sodobna odprta kuhinja:

Sodobna odprta kuhinja

Okrašeni detajli te kuhinje so tekoči po vsem mestu in na kaj morate biti pozorni. Zasnova mozaičnega granita se razteza od kuhalnega prostora do osrednjega otoka in jedilnega prostora in naredi prostor bolj razširjen, kot je v resnici. Ustrezni stoli in zgornje luči dopolnjujejo pogled tega sodobnega mestnega prostora. Najboljši del je dodaten prostor za shranjevanje in izboljšana funkcionalnost tega koncepta kuhinje.

9. Najnovejši modeli odprte kuhinje:

Najnovejši odprti kuhinjski modeli

Ta kuhinja dokazuje, da vam za kuhinjsko površino ni treba nameniti dolgega prostora. Tu se kuhinja prilega v prijeten kotiček hiše in je razmejena z jedilnico in hladilnikom, ki se tesno prilega robu sobe. Ta ideja je odlična, saj lahko kuhar med delom v kuhinji klepeta z družino in gosti. Zagotovljena velika jedilnica ustvarja priložnostne nastavitve za klepetanje gostov, čeprav je prostor omejen. Siva barva stolov je v nasprotju z belo kuhinjo in daje eleganten videz.

10. Stena za odprto kuhinjo:

Zasnova odprte kuhinje

Če imate majhen kuhinjski prostor, razmislite o gradnji kuhinje okoli sten. Tu je postavitev števca vzdolž sten, osrednji otok pa služi kot ločilo, pa tudi kot priložnostna sedeča postavitev. Stenske omare za shranjevanje prihranijo prostor, okna ob eni steni pa prepuščajo naravno svetlobo, ki osvetljuje celotno območje. Lesena obloga se naravno pretaka v osrednji dnevni prostor in kuhinjo brez težav združi s preostalo hišo.

11. Bele ideje za odprto kuhinjo:

Bele odprte kuhinjske ideje

Ta svetlo bela kuhinja izžareva čar s sedeži, shrambo in pultom, narejenimi v beli marmorju. Odprte police in široka napa s svetilkami za lestence odlično dopolnjujejo dekor. Temna lesena vrata in modra kuhalna plošča dajejo malo kontrasta beli kuhinji, zaradi česar je videti elegantno in polirano.

12. Odprto oblikovanje kuhinjskega pohištva:

Oblikovanje odprtega kuhinjskega pohištva

Ta sodoben koncept odprte kuhinje odlično prikazuje osvetlitev in barve. Nevtralni toni po vseh delovnih elementih kuhinje omogočajo, da omare za shranjevanje v modri barvi izstopajo. Steklene luči in odprte police dodajo glamur jedilnici. Različni vzorci talnih oblog razmejujejo kuhinjsko površino in dopolnjujejo tudi preostala tla. Elegantni barski stoli dodajo kuhinji eleganco in omogočajo pretočnost med sedežem in dnevnim prostorom.

13. Veliki odprti kuhinjski modeli:

Oblikovanje velikih odprtih kuhinj

Ta izvrstna odprta kuhinja je brezčasna preobrazba kuhinje. Kuhinjski aparati so brez težav skriti v belo kuhinjo, medtem ko osrednji otok služi kot priložnostno sedežno površino z dostopom do shrambe. Razširjen kuhinjski prostor vključuje veliko jedilno mizo, zaradi česar je bolj prijazno zabavati vaše goste. Viseče luči dodajo eteričen in sanjski videz celotnemu prostoru. Dekor se združi s preostalo hišo in je tudi lahko dostopen.

14. Napol odprte kuhinjske zasnove:

Pol odprta zasnova kuhinje

Ta barvna tema polovično odprtih kuhinj je bela s poudarki iz temnega lesa z občasno barvo. Izgleda neverjetno elegantno in trendovsko z osrednjim otokom in elegantno jedilnico. Tla dodajajo kontrast postavitvi v svetlejših lesnih tonih. Barvno stekleno okno in rdeči razstavni kosi dodajo drznost v prostor in dodajo eleganten pridih območju. Ustrezna svetila in leseni stolčki s temnimi poudarki dajejo kuhinji elegantno in vabljivo vzdušje.

15. Barvno oblikovanje odprte kuhinje:

Barvno oblikovanje odprte kuhinje

To je odprta, elegantna in izvrstna postavitev odprte kuhinje. Tu bledo modra omara poveča prostornost in zračnost. Stoli iz sivke in temno modri dodajo prostoru dimenzijo in barvo. Dolg kuhinjski otok z večjo jedjo je večnamenski. Ostre, viseče svetilke tekmujejo za pozornost enako kot elegantni in sodobni kuhinjski aparati.

Ideje za okrasitev odprte kuhinje:

 • Pazite, da vaša dekoracija ne odstopa preveč od normalne in združuje ves prostor kot harmonično celoto.
 • Privoščite si nekaj zabavnih, sodobnih modelov, ki lepo popestrijo celoten videz kuhinje.
 • Poskrbite, da bo dekoracija kuhinje usklajena z dekoracijo ostale hiše.
 • Uporabljeno pohištvo mora biti tudi funkcionalno in prostorsko učinkovito.
 • Poskusite pritegniti pogled na jedilnico v kuhinji, kjer zabavate goste, ne pa na delovni prostor. Rešitev te teorije med dekoriranjem.
 • Naj bo preprosto in ne obremenjujte območja preveč. Naj bo rafiniran in dostopen.

Ideje za preoblikovanje odprte kuhinje:

 • Najprej dajte prednost svojim potrebam in sestavite seznam, kar potrebujete.
 • Načrtujte vse, od sedežev in prostora za shranjevanje do razsvetljave in dekorja.
 • Poskusite nadgraditi vse kuhinjske aparate in dvigniti strojno opremo.
 • Dodajte barvo, da bo elegantna in modna.
 • Odločite se za trpežne pulti in pohištvo, da prihranite čas in denar.
 • Izberite pravo tla in strop. Morali bi se dopolnjevati in tudi preostali del bivalnega prostora.
 • V koncept vnesite svojo ustvarjalnost in osebnost, da dodate pridih personalizacije.
 • Ustvarite veliko možnosti shranjevanja in dovolj prostora za sedenje, da zabavate svoje goste.

Nekdo je upravičeno rekel, da je kuhinja srce hiše. Obstaja več načinov za oblikovanje kuhinje, vendar je eden najboljših načinov izgradnja odprte kuhinje. Ali boste svoji kuhinji dali preobrazbo odprti kuhinjski postavitvi z uporabo zgoraj navedenih nasvetov? Omenite v spodnjih komentarjih!