Kurta je kratka različica kurtis. Ko je dolžina kurtija kratka do bokov ali nad kolenom, se imenuje kurta. Kurtas je v teh dneh postal precej trendovski od rutinske do zabave. S prilagojenim pridihom vratnih vzorcev, tkanin, vezenin, rokavov itd. So ljubiteljem mode dali nov občutek oblačenja. Skozi ta članek lahko vsakdo ve, kako narediti kurto na preprost in eleganten način.

Kako narediti kurto na enostaven način, korak za korakom:

Tukaj je nekaj tehnik, kako narediti kurto, ki vam bodo zagotovo pomagale do najboljšega videza.

1. Izberite pravilno tkanino:

Izberite pravilno tkanino

Glavni korak pri izdelavi kurte je izbira tkanine, ki je odvisna od priložnosti in podnebja, v katerem bi jo nosili. Lahko se odločite za dolgo, ohlapno in tradicionalno obleko ali pa za oprijeto, elegantno in kratko obleko, kar je za vas primerno. Za zdrave ženske bi bilo najboljše, če bi se odločili za lahke in tanke materiale, kot so šifon, georgette, čipke za lestence itd. Zbiranje tkanin je prvi korak k izboljšanju vaše kurte za nošenje ali prodajo.

2. Izvedite meritve telesa:

Izvedite meritve telesa

Vzemite kos papirja in si zapišite meritve. Meritve vključujejo širino in diagonalo izreza, širino ramen, obseg odprtine za roke, obseg zgornjega in spodnjega dela roke, dolžino rokavov, zapestje, prsni koš, pas, obseg bokov, dolžino od ramen do prsi, dolžino od ramen do bokov, dolžino kurte itd. so vam udobne. Če ste težka oseba, potem ste prepričani o vseh svojih meritvah pravilno, glede na vašo tkanino kurta dobite nekaj majhnih visokih mer, ki jih boste kasneje prilagodili glede na vaše udobje.

3. Izberite vzorec za sprednjo in zadnjo stran:

Izberite vzorec za sprednjo in zadnjo stran

Vzemite list papirja in na njem označite vse meritve. Naredite ustrezne kroge in druge ravne črte itd. Na papirju z ustreznimi meritvami. Medtem ko končno izdelate oblikovalski kurti, nato naredite zadnje meritve za ustvarjanje vzorca vratu od spredaj in zadaj. Tkanino prepognite na polovico in na njej oblikujte vzorce. To bi vam omogočilo pravilno rezanje na obeh straneh z enakimi ukrepi. Lahko se obrnete na pomoč svojega partnerja ali če nameravate šivati ​​še enega, vam bo to enostavno.

4. Rezanje tkanine:

Rezanje tkanine

Naslednji korak pri oblikovanju oblikovalskih kurtisov je, da tkanino razrežete po vzorcu, ki ste ga oblikovali na papirnem listu. Pazite, da med rezanjem položite list pravilno na sredino, da dobite popolno obliko sprednjega in zadnjega izreza. Če želite razrezati katero koli tkanino, potrebujete pravi stroj za striženje, da prihranite čas.

5. Oblikovanje in rezanje rokavov:

Oblikovanje in rezanje rokavov

Naslednji korak pri izdelavi kurti je rezanje rokavov. Podobno, kot ste merili obleko, morate izmeriti rokave in jih najprej oblikovati na papirnem listu. Pri rezanju rokavov pa je glavna stvar, na katero je treba paziti, rokavi. Med rezanjem tkanino prepognite na polovico, kot ste to storili za kurti spredaj in zadaj, in razrežite tako, da oblikujete abecedo S.

Zadnji korak v procesu oblikovanja oblikovalskih kurti je sestaviti vse odrezane dele, kot so rokavi, izrez, obleka itd. Poskrbite, da jih sestavite tako, da jih zložite, medtem ko delate na izrezu in rokavih, da se izognete dvojni vezavi. Odrežite odvečne trakove in pravilno zaključite robove, ki tvorijo najboljši dizajn doslej. Prav tako pustite manjšo vrzel od dejanske velikosti, da se kurta ustrezno prilega.