Naše telo pogosto bolje deluje in počutimo se bolj aktivni, če se držimo ekološke hrane, podobno pa se naša koža počuti bolje, če jo zdravimo z naravnimi in organskimi izdelki namesto z običajnimi kozmetičnimi izdelki, ki vsebujejo kemikalije. Za lažje odkrivanje vsega, kar je dobro za kožo, tukaj je seznam 15 naravnih in organskih izdelkov za nego kože, ki pomagajo, da vaša koža po vsaki uporabi izgleda bolje, poglejmo,

Najboljše blagovne znamke naravne in organske nege kože v Indiji:

Poiščimo 15 najboljših blagovnih znamk za organsko in naravno nego kože za moške in ženske.

1. Body Shop:

Trgovina za telo

Eden vodilnih zdravstvenih in kozmetičnih blagovnih znamk, body shop ustvarja izdelke, ki niso le lepi, ampak imajo tudi zelo dober vpliv na zdravje obraza in kože telesa. Izdelke je mogoče zlahka najti na številnih prodajnih mestih blagovne znamke v nakupovalnih centrih in nakupovalnih centrih.

 • Prednosti & Slabosti: Privlačna embalaža in dolgotrajna dišava vsakega izdelka vas bosta prisilila, da ga kupite, vendar so cene za množice lahko nekoliko visoke.

2. Biotique:

Biotique

Blagovna znamka, ki je v zadnjih letih pridobila visoko priznanje s svojimi izdelki za nego las in kože. Biotique je postal cenejša, a enako učinkovita alternativa vsem organskim znamkam, ki za množice niso zelo dostopne.

 • Prednosti & Slabosti: Izdelki so na voljo za celoten razvoj kože in las. Prav tako je vsak izdelek zmerno ceno in zapakiran.

3. Himalaja:

Himalaja

Himalaja je ena najstarejših in zaupanja vrednih blagovnih znamk za nego kože v Indiji. Njihovi izdelki so ekološki in dišeči ter po zmernih cenah. Znani so po čistilih in pilingih za obraz, ki vsebujejo nekaj resnično koristnih sestavin, kot so marelice in orehi.

 • Prednosti & Slabosti: Zmerne cene in na voljo v dobri količini s kakovostnimi sestavinami in vidnimi učinki.

4. Lotus Herbals:

Lotus Herbals

Lotus Herbals so dobro znani po svojih losjonih in vlažilcih ter drugih izdelkih za nego kože, kot so obloge za obraz. Njihov losjon za zaščito pred soncem SPF je zaradi svojega mat učinka in vidnih rezultatov zelo znan in priljubljen izdelek.

 • Prednosti & Slabosti: Mat krema za sončenje, ki opravlja svoje delo, ne da bi vaša koža postala mastna ali mastna. Ugodno in količinsko dobro.

5. Khadi Naturals:

Khadi Naturals

Khadi Naturals proizvaja nekaj najboljših zeliščnih izdelkov za nego kože. Ne samo, da so ti izdelki ekološki, ampak tudi njihova embalaža, ki jo je mogoče enostavno ponovno uporabiti ali reciklirati. Njihovi izdelki, kot so kopalne soli, pilingi za telo in ustnice ter balzami, so zelo znani.

 • Prednosti & Slabosti: Zelo naravni in učinkoviti izdelki, ki so tudi pametno pakirani.

6. VLCC:

VLCC

VLCC verjame v gradnjo in razvoj nege kože. Njihovi izdelki za obraz so na voljo tudi v različnih kompletih, kot so kompleti za obraz, pa tudi kompleti za čiščenje, ki vsebujejo eterična olja, grmičevje iz sadja in druge takšne organske sestavine. Številni vodilni saloni uporabljajo izdelke tega podjetja za svoje stranke.

 • Prednosti & Slabosti: Na voljo je v kompletih, ki so primerni za čiščenje obraza ali čiščenje doma.

7. Kama ajurveda:

Kama ajurveda

Druga ajurvedska blagovna znamka, ki razvija nekaj res dobrih zeliščnih kozmetičnih izdelkov, je Kama Ayurveda. Sestavine, ki se uporabljajo v vseh izdelkih tega podjetja, so večinoma surove in ekološke, ki vam pomagajo doseči ta sijaj in lepoto z najbolj posebnimi sestavinami v udobju vašega doma.

 • Prednosti & Slabosti: Izdelki so lahko v nekaterih primerih nekoliko dražji.

8. Gozdne osnove:

Forest Essentials

Dišave katerega koli izdelka blagovne znamke Forest Essentials bodo dejansko povzročile občutek, da ste iz narave pravkar odšli v betonsko džunglo. Šampone, sredstva za umivanje telesa in pilinge za kopanje te blagovne znamke zelo ljubijo in obožujejo celo številne znane osebnosti in drugi ljudje.

 • Prednosti & Slabosti: Čeprav se zdi cena nekoliko visoka, je vredno kupiti ta izdelek.

9. Drevo duš:

Drevo duš

Prihajajoča blagovna znamka ekoloških izdelkov za ličenje, Soul Tree pridobiva sloves s svojimi izdelki za ekološko ličenje. Njihova eterična olja, pilingi, umivalniki itd. So dobro znani in na voljo v izbranih trgovinah.

 • Prednosti & Slabosti: Na voljo samo na izbranih prodajnih mestih in spletnih mestih.

10. Čista zemlja:

Čista Zemlja

Blagovna znamka, ki jo ljubijo mnogi, a na voljo le redkim, izdelki iz čiste zemlje so narejeni iz surovih in deviških olj ter drugih sestavin, zaradi česar so izdelki dejansko čisti. Izdelki so na voljo samo v vodilnih trgovinah in na spletnih mestih, zato je za mnoge nedostopen.

 • Prednosti & Slabosti: Brez pomembnih posledic, zelo čista blagovna znamka izdelkov.

11. Patanjali:

Patanjali

Blagovna znamka, ki je s časom pridobila veliko priznanje, Patanjali ni le blagovna znamka za nego ali nego kože, ampak tudi ustvarjajo in prodajajo veliko živil in drugih domačih predmetov in jedi. Znano je, da so njihovi izdelki poceni, zato so dostopni vsem slojem družbe.

 • Prednosti & Slabosti: Ta blagovna znamka nima pomembnih posledic, vendar veliko dobrih dejavnikov, na primer njeno razpoložljivost v številnih trgovinah in tudi cenovno dostopnost.

12. Avon:

Avon

Blagovna znamka, ki posluje že kar nekaj časa, izdelujejo vse vrste ekoloških kozmetičnih izdelkov. Podjetje proizvaja tudi nekatere druge vrste kozmetičnih izdelkov, ki lahko vsebujejo določeno količino kemikalij.

 • Prednosti & Slabosti: Blagovna znamka in njeni izdelki niso na voljo na številnih prodajnih mestih, zato kupci težko najdejo svoje izdelke.

13. Čista prevleka:

Čista prevleka

Blagovna znamka ekoloških izdelkov za ličenje, s čisto prevleko, ustvarja res kul kozmetiko. Tudi te so v zelo privlačni embalaži. Njihovi kompaktni kohli, stiskalni praški so nekateri najbolj znani izdelki. Čeprav znamka med množicami ni zelo znana, hitro pridobiva na slavi.

 • Prednosti & Slabosti: Blagovna znamka ni na voljo v številnih trgovinah in je za večino lahko nekoliko dražja.

14. Ayur Herbals:

Ayur Herbals

Ayur Herbals, stara indijska blagovna znamka, ki slovi po svojih organskih šamponih in milnicah, je na trgu že dolgo časa. Blagovna znamka ne zahteva veliko trženja, saj je sčasoma pridobila veliko kupcev, ki slepo zaupajo blagovni znamki in kupujejo njene izdelke.

 • Prednosti & Slabosti: Blagovna znamka v nekaterih delih države običajno ni na voljo, čeprav je cena vsakega izdelka zmerna.

15. Samo zelišča:

Samo zelišča

Blagovna znamka, ki še vedno pridobiva veliko priznanje, a počasi in vztrajno dosega to stopnjo, je Just Herbs dobra blagovna znamka zeliščnih lepotnih izdelkov. Kot že ime pove, poudarjajo uporabo vseh koristnih in ključnih indijskih in tujih zelišč v svojih izdelkih.

 • Prednosti & Slabosti: V izdelkih te blagovne znamke se uporabljajo najrazličnejša zelišča.

Izbira bolj zdravega načina življenja bo imela ogromno koristnih učinkov na vašo dnevno rutino, vendar tako kot naše telo tudi naša koža potrebuje zdravo prehrano. S pomočjo organskih izdelkov za nego kože ne moremo le doseči obnovljene kože, temveč smo lahko tudi brezskrbni glede vseh stranskih učinkov.

Pogosto zastavljena vprašanja:

1. Ali lahko uporabljam zeliščne kozmetične izdelke različnih blagovnih znamk?

Da, iz različnih blagovnih znamk ličil na trgu lahko uporabite kozmetične izdelke po vaši izbiri, ki ustrezajo vašemu proračunu in vašemu tipu kože, po vaši izbiri..

2. Ali je Patanjali indijska blagovna znamka za nego kože?

Da, Patanjali je indijska blagovna znamka, ki jo je ustanovil hindujski svetnik in ni omejena le na ustvarjanje izdelkov za nego kože, temveč tudi na področju zdravstvenega varstva, hrane, higiene in drugih vrst izdelkov.

3. Kje lahko kupim naravne kozmetične izdelke?

Naravne lepotne izdelke lahko najdete v številnih kozmetičnih izdelkih in lekarnah. Ljudje lahko te izdelke kupijo tudi na spletnih mestih, kot je Amazon in na drugih spletnih mestih, ki prodajajo kozmetične izdelke.