Grčija je bila vedno znana po svoji umirjeni lepoti, pa naj bo to v sijaju kože njenih ljudi ali pokrajini, ki jo športno spremlja. Njene doline so v mnogih literaturah omenjene tako lepo kot utopija! Tudi Grki imajo v sebi miren zrak. Njihova koža je slonovine bele in gladke, starodobna tradicionalna grška oblačila pa poudarjajo to lepoto.

Grški lepotni nasveti in skrivnosti

Medtem ko lahko nekatere lepote Grkov pripišemo genom in njihovemu rojstnemu kraju, obstaja veliko domačih receptov in navad, ki pomagajo izboljšati njihovo lepoto. Zaradi teh navad, ki jih uvajajo drugi, lahko izgledajo tudi lepo! Tu je seznam najboljših grških lepotnih skrivnosti.

Nasveti in skrivnosti grške lepote:

Oljčne diete:

Grški lepotni nasveti in skrivnosti-Olive

Oljk je v Grčiji veliko. Verjetno je to razlog, zakaj so Grki oljke uporabljali iz več različnih razlogov. Je tudi del osnovne grške prehrane. oljke vsebujejo protivnetna hranila in antioksidante, ki pomagajo zmanjšati staranje vaše kože in jo zažarijo od znotraj.

Uživanje origana:

Grški lepotni nasveti in skrivnosti-uživanje origana

Origano ima tudi antioksidante in protivnetne lastnosti! Uporaba origana v hrani dodaja okus in pomaga zaščititi kožo pred toksini! Origano lahko uporabite kot dodatno zelišče ali uporabite origanovo olje pri kuhanju ali celo vzamete tablete origana!

Med za kožo:

Domači med v steklenem kozarcu na beli barvi

Med se v mnogih gospodinjstvih uporablja za izboljšanje kože. Grki ga uporabljajo tudi kot izdelek za bolj gladko, mehko in bolj svetlo kožo! Ima protibakterijske in protivnetne lastnosti, ki pomagajo zmanjšati ali celo odstraniti kakršno koli draženje kože ali izpuščaj. Med lahko nanesete neposredno na kožo ali pa ga uporabite z mlekom. Je ključna sestavina številnih pripravkov, ki jih Grke uporabljajo za kopanje. To so najboljše grške lepotne skrivnosti.

Piling morske soli:

Piling morske soli

Morska sol deluje kot odličen naravni piling, če jo uporabite z malo vode ali oljčnega olja. Odstrani ogrce in vse oblike umazanije, ki se naberejo na koži. Ko ga drgnemo po nogah, pomaga tudi pri zmanjševanju celulita. Morska sol naredi vašo kožo sijočo.

Piling z olivnim oljem:

Piling za oljčno olje

Grško ženske oljčno olje že stoletja uporabljajo ne le za kuhanje, ampak tudi za nego kože! Dobro je tako za kožo kot za lase! Oljčno olje lahko služi kot odlično piling sredstvo. Mešanje oljčnega olja s sladkorjem ali soljo ustvari odličen vlažilni piling za vaše lase. Ta piling nanesite na lase in ga držite deset minut, preden jih sperite. Tako bodo vaše ključavnice debele in sijoče. To so najboljše grške lepotne skrivnosti.

Ostanite fit:

Grški lepotni nasveti in skrivnosti-ostati fit

Grki imajo zelo zdravo prehrano z veliko količino omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Upoštevajo tudi strogo dnevno rutino, ki jim pomaga ohranjati obliko. Oboje je tisto, česar se lahko lotimo kjer koli na svetu. Uravnoteženo prehrano različnih vrst sadja, morskih sadežev in zelenjave lahko dobite kjer koli. Velika količina vitaminov in mineralov izboljša vašo kožo od znotraj.

Jogurt:

Grški lepotni nasveti in skrivnosti-jogurt

Grški jogurt je odličnega okusa! Toda lepotni nasvet tukaj ni, da tej dobroti dodate v svojo prehrano. Namesto tega ga morate nanesti na kožo! Zagotavlja veliko olajšanje pri sončnih opeklinah. Grške maske iz jogurta, ki vključujejo druge grške elemente, kot so med, oljčno olje ali zelišča! Lahko eksperimentirate in sami izberete sestavine svoje maske. To so čudovite grške lepotne skrivnosti.

Vroče kopeli:

Grški lepotni nasveti in skrivnosti-vroča kopel

Grki v starih časih so oblikovali sistem toplih kopeli v svojih kopalnicah. To je odprlo vse pore v njihovi koži in ji dalo prostor za dihanje, zaradi česar je videti bolje! Zato so redne vroče kopeli na splošno dobra ideja.