Skrivnosti in nasveti starodavnega Egipta

Obsedenost z lepoto je v družbi razširjena. Že od nekdaj, vendar nobena kultura ni sprejela lepote in sijaja s tako gorečnostjo kot stari Egipčani. Civilizacija, ki se je ponašala s svojim inovativnim razmišljanjem in ustvarjalnostjo. Bili so oblikovalci trendov pri polepšanju in negi telesa.

skrivnosti lepote starodavnega Egipta

Skrivnosti lepote starega Egipta:

Starodavne Egipčanke so bile ponosne na to, da so dosegle lepo kožo in lase ter v celoti izboljšale svoj fizični videz. Sodobna civilizacija dolguje veliko svojih lepotnih nasvetov in skrivnosti. Stari Egipčani so za ustvarjanje učinkovitih lepotnih receptov in tretmajev uporabljali naravne materiale in vire. Danes kopamo globoko v preteklost, da bi prinesli nekaj najbolj naravnih skrivnosti lepote starega Egipta.

Nega kože:

Koža starega Egipta

Stari Egipt, ki je izpostavljen vročemu in suhemu podnebju Sredozemlja, zelo resno skrbi za telo. Lepotni tretmaji za kožo so bili sprva uporabljeni kot zaščita pred vročim soncem. Spoznali so ga zaradi svojih predsedujočih in lepljivih učinkov. Za vrhunsko čiščenje telesa je bila uporabljena pasta iz vode in natrona (soda bikarbona). Znano je tudi, da preprečuje neprijetne telesne vonjave. Številne koristi soli iz Mrtvega morja so prav tako priznali in široko uporabljali, predvsem Kleopatra. Legendarna egipčanska kraljica in slavni simbol lepote bi svoji kopeli dodala 1 do 2 skodelici soli. Znano je, da ima pomirjujoč učinek in se bori proti stresu in kožnim težavam, kot sta ekcem in luskavica. Sol Mrtvega morja je delovala tudi kot naravni pomlajevalec kože in upočasnila staranje kože.

Med vrhunskimi ženskami je bilo zelo priljubljeno kopanje v mleku in medu. Kdo je to kombinacijo kot tudi mešanico medu in natrona uporabil tudi kot masko za obraz. Aloe Vera je bila izjemnega pomena za glajenje kože in celjenje manjših kosov in opeklin. Eterična in aromatična olja, kot so rožmarin, olivno olje in mandljevo olje, so bila ključna sestavina celo v lepotnih rutinah žensk nižjega razreda, medtem ko so bila za ustvarjanje dragocenih parfumov uporabljena dišeča olja, kot sta kadilo in miro..

Lasje:

Nega starih las Egipčanov

Ženske v starem Egiptu so imele radi goste lase in so se zelo trudile, da so ohranile debelo krpo las, jih očistile in kondicionirale s kokosovim mlekom in toplim ekstra deviškim oljčnim oljem. Za spodbujanje rasti las so uporabljali olja, kot so rožmarin, ricinusovo olje in mandljevo olje. Henna je bila zelo priljubljeno barvilo, kakavovo in karitejevo maslo pa sta bila uporabljena kot gela za oblikovanje in ohranjanje izdelanih pričesk. Ženske višjega družbenega statusa so se odločile za lasulje in lasne podaljške, ki so bile spletene ali pletene, kar je dodalo njihovo izvrstno lepoto. Dlake na telesu pa so veljale za neprivlačne in jih je staroegipčanska umetnost sladkorja telesa odstranila, kar je vključevalo uporabo sladkorne paste iz vode, sladkorja in limoninega soka.

Ličila za oči:

Starodavni egipčanski ličila za oči

Velik poudarek so dali očem tako moški kot ženske, ki so menili, da je ličenje oči bistvena zahteva ne le za povečanje lepote, ampak tudi za njene čudežne lastnosti. Zeleni in črni kohl iz malahita (bakrena ruda) in galena (svinčeva ruda) sta služila dvojnemu namenu. Uporabljali so ga za barvanje obrvi, zatemnitev trepalnic in obris oči, hkrati pa je ščitil oči pred soncem in prahom. Zabuhlost okoli oči smo zdravili z uporabo avokada.

Fitnes in prehrana starih Egipčanov:

Fitnes in prehrana starih Egipčanov

Mnogi današnji športi so bili kombinacija užitka in fitnesa v starem Egiptu. Športi, kot so plavanje, dvigovanje uteži, rokoborba, ribolov, skoki v daljino, veslanje, lov, lokostrelstvo in različne igre z žogo, so se igrali z užitkom in so bili namenjeni krepitvi telesa in povečanju njihove atletske moči.

Pregled:

Kar zadeva njihove prehranjevalne navade, so kruh in žita predstavljali njihovo osnovno prehrano. V enakih razmerjih uživajte zelenjavo, kot so fižol, čičerika, zeleni grah in leča, skupaj z mesom perutnine in divjadi ter užitnimi ribami iz Nila. Stari Egipčani so uživali nekaj znanega sadja, najbolj priljubljeni so bili datlji, ki so jih uporabljali tudi kot naravno sladilo in pri pripravi vina.