Pogosto se osredotočamo na nego obraza in rok, zato se ne osredotočamo na vrat. Prav tako porabimo veliko denarja za drage zdraviliške tretmaje za ramena, hrbet, noge in vrat. Pozabljamo pa, da je vrat večinoma viden in lahko, če ne skrbimo pravilno, uniči čar našega obraza. Posledično lahko opazimo povešeno kožo ali odlaganje maščobe skupaj z drobnimi črtami, ki se prav tako začnejo pojavljati.

Primarni poudarek na prvem pogledu osebe bo vedno usmerjen proti njenemu obrazu, toda ko se spuščamo navzdol, je naslednja najboljša stvar na obrazu vrat pod njim. vaš vrat prispeva k vašemu dejavniku privlačnosti. Vitkejši vrat, mlajša je vaša privlačnost. Skrb za obraz se zdi enostavna, a za vratni del žal ni mogoče reči. V tem članku vam bomo dali kratek vpogled v to, kako skrbeti za vrat.

Domači lepotni nasveti za vrat:

Ampak ne skrbite; danes bomo razpravljali o 20 vrhunskih domačih lepotnih nasvetih za vrat, ki vam lahko pomagajo pri polepšanju predela vratu.

Domači lepotni nasveti za vrat

Nasvet 1:

Območje vratu je zelo občutljivo in tanko. Smer masaže nad njo je zelo pomembno upoštevati, ker lahko napačno gibanje ali napačna smer nad predelom vratu poškoduje kožo. Pravilna smer je, da z navpičnimi gibi premikate oba dlani od spodnje do zgornje regije. Nikoli ne masirajte s krožnimi gibi ali od zgoraj navzdol, saj lahko povzroči rahljanje kože.

Nasvet 2:

Olja ponavadi pomagajo pri pomlajevanju kože vratu. Toda pri izbiri pravega olja morate biti previdni. Tukaj je nekaj olj, ki jih je dobro uporabiti za masažo vratu. Kokosovo olje lahko uporabite v zelo majhnih količinah ali pa ga zmešate z malo vode na dlani in nato z njim masirate. Tudi oljčno olje, olje kamilice, olje sladkega mandlja, olje vrtnice in olje evkaliptusa so nekaj zelo dobrih možnosti. Je eden izmed najbolj priljubljenih lepotnih nasvetov za vrat doma brez stranskih učinkov.

Nasvet 3:

Pretirano masiranje vratu ni dobro. Masaža vratu naj traja le 10-15 minut z vmesnim odmorom 1 ali 2 minuti. Prekomerno masiranje lahko povzroči napetost kože vratu.

Nasvet 4:

Maske so dobre tudi za kožo vratu, tako kot koža obraza. Uporaba sadnih mask na vratu lahko naredi čudeže. Sadje, kot so zrele banane, jabolka, slive in avokado, so res dobri za kožo vratu.

Nasvet 5:

Eden pomembnih točk, ki si jih morate zapomniti, če uporaba vrečk na vratu nikoli ne dovoli, da se na koži vratu posušijo kateri koli paketi, razen sadnih vrečk na vratu. Pakiranja besana (gramove moke), gline, pšenične moke (ata) ali katerega koli drugega blata ne smete pustiti, da se posuši na koži vratu. Odstranite jih, medtem ko so le korak pred tem, da na njej nastanejo razpoke.

Nasvet 6:

Lahko se odpravite na zdraviliško zdravljenje, da se znebite kakršnega koli stresa bolečine, ali pa uporabite kakršno koli glajenje vratu, vendar se prepričajte, da je položaj med zdravljenjem pravilen. Najboljši položaj je, da ležite na hrbtu in nato opravite zdravljenje.

Nasvet 7:

Piling vratu je prav tako zelo pomemben. Za kožo vratu uporabite blage pilinge. Za piling uporabite samo poteze navzgor. Najkrajši čas za to mora biti 2 minuti, največji pa 5 minut.

Nasvet 8:

Za umivanje vratu uporabite kopel za umivanje obraza. Izogibajte se uporabi ostrih mil na koži vratu. Za umivanje vratu lahko uporabite tudi gele za prhanje, ki so uravnoteženi s pH. To je zelo preprosta in uporabna naravna konica za vrat.

Nasvet 9:

Medtem ko tonik na obrazu uporabljate, ga z vato nanesite tudi na vrat. To pomaga ohranjati zdravje kože in sijaj na vratu. Nanesite ga ali kateri koli drug losjon na enak način z dlanmi navzgor.

Nasvet 10:

Najpomembnejša točka, ki si jo morate vedno zapomniti, je, da odstranite ličila z vratu, ko odstranjujete z obraza. Vratna koža je precej podobna koži obraza. Vsebuje tudi pore. Ličila blokirajo pore in ovirajo pravilno dihanje kože, kar povzroči dolgočasno in povešeno kožo. Torej, vedno odstranite ličila tudi z vratu, z vato in dobrim odstranjevalcem ličil, ki dajejo samo poteze navzgor.

Nasvet 11:

Nega kreme za sončenje: To je eden bistvenih lepotnih nasvetov za črnino vratu. Vsi smo imeli pošten delež de tan obraznih paketov in krem ​​za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem za obraz. Vendar pa je vrat, ki je veliko bolj občutljiv kot vaš obraz, bolj izpostavljen močni izpostavljenosti soncu, zato vsakič, ko na obraz nanesete zaščito pred soncem, poskrbite, da naredite enako za vrat. Lahko celo uporabite lahek vratni šal, da preprečite porjavitev.

Nasvet 12:

Rutinski piling: Piling je še en del vašega režima lepotne nege. Lepotni nasveti vratu za pošten in mladosten videz bi zahtevali vrhunsko piling rutino vsaj dvakrat na teden, po možnosti na začetku in na koncu. Izdelke za piling lahko kupite v že pripravljenih komercialnih lekarnah ali jih preprosto pripravite doma s soljo sladkorja in jogurtom ali kislo smetano.

Nasvet 13:

Joga za vrat: Joga se goji kot del starodavnega modrostnega rituala, ki je verjetno nagnjen k vajam, ki se izvajajo v nadzorovanem okolju s kontroliranim dihanjem. Joga vratu se osredotoča na krepitev vratnih mišic, hkrati pa jih naredi prožnejše. Joga vratu sodeluje tudi pri zmanjševanju gub in gub okoli vratu ter tako vratu daje bolj mladosten videz.

Nasvet 14:

Paket jajčnih beljakov in medu: Z domačimi lepotnimi nasveti za vrat bi šli v divjanje v kuhinjo in iskali popolne sestavine za osvetlitev in osvetlitev vratu. Strojenje vratu je mogoče odpraviti z medom, ki je naravni zdravilec in popravlja poškodovane kožne celice, jajčni beljak pa je znan po zategovanju kože, kjer zategne predel okoli vratu.

Nasvet 15:

Depilacija vratu: Podobno kot roke, noge in hrbet tudi vaš vrat potrebuje občasne rituale voskanja. Odstranjevanje dlak je precej običajno za polepšanje delov telesa, z voskanjem okoli vratu pa lahko vaš vrat ostane mladosten in svetlejši.

Nasvet 16:

Vaje za brado: Brada je območje, ki meji na vaš vrat. Verjetnost pojavljanja dvojne brade lahko vpliva tudi na videz vratu, kar je v resnici lahko kriva zaradi ohlapne kože in odvečne otroške maščobe. Vaje za brado, tako kot vaje za vrat, so enostavne.

Nasvet 17:

Bistvena masaža vitamina E: Vitamin E je bistvenega pomena za vašo kožo in lase, pri čemer korist tega vitamina izkoristimo za brezhibno privlačnost vratu. Lepotni nasveti za vrat bi vam vsak večer pred spanjem masirali eterično olje vitamina E na vratu.

Nasvet 18:

Gramova moka in mlečna smetana: Tu je še eno domače zdravilo, ki uporablja gramovo moko ali besan in masleno mleko ali mlečno smetano. Gramova moka je izjemno koristna za zategovanje in posvetlitev kože. Vendar pa gramova moka posuši kožo, zato lahko masleno mleko in posvetljevalno sredstvo uporabite za ohranjanje vlažnosti kože.

Nasvet 19:

Rutinska nega spanja: Med spanjem vedno sprostite vrat, po možnosti uporabite samo eno blazino, ki bi bila dovolj mehka in puhasta. Vaš vrat se bo med spanjem sprostil, videti bo bolj živahen.

Nasvet 20:

Drgnjenje hrbta in masaža z meto: Zdravo drgnjenje hrbta in masaža z oljem poprove mete lahko dejansko sprostita masažo vratu in hrbta. Ker meta odstranjuje toksine iz vašega sistema, osvetljuje in osvetljuje območje na vratu in v bližini. večina strokovnjakov je povedala, da je to eden najučinkovitejših in najbolj naravnih domačih nasvetov za vrat.

Tukaj v tem članku imamo kratek seznam vseh nasvetov za lep vrat, ki vam lahko pomagajo do pravilnega, mladostnega in veselega vratu.

Vir slike: Shutterstock