Ali veste, kako piling ustnic ?. Ustnice so najmehkejši del našega telesa in zanje je treba skrbeti. Različne vremenske razmere vodijo do razpokanih ali razpokanih ustnic. Tudi zdravila ali dehidracija delajo enako in priznajmo si, nihče ne mara pogledati par razpokanih ustnic. Lahko razočara ves vaš vtis. Za povrh pa bi še naprej grizli visečo kožo z ustnic, kar bi poslabšalo stvari. Ne smemo pozabiti, da lahko razpokane ali razpokane ustnice celo povzročijo krvavitev in boli.

Kako piling ustnic

Zato je vedno dobro piling ustnic in jih ohraniti hidrirane ne glede na vreme. Piling odstrani suho in odmrlo kožo, zaradi česar so ustnice mehke, gladke in puhaste. Zdaj je na trgu na voljo na stotine komercialnih izdelkov za piling ustnic, če pa želite biti naravni, ne da bi v žepu naredili luknjo, se lahko odločite za preproste možnosti DIY.

Kako piling ustnic:

V tem članku razpravljamo o tem, kako piling ustnic ?. Sporočite nam vse o njih.

1. Piling za sladkor in oljčno olje za piling ustnic:

Piling za sladkor in oljčno olje za piling ustnic

Za tiste, ki želijo poskusiti domača zdravila, lahko naredijo dosledno pasto iz ustreznega sladkorja in olja, tako da jih dobro premešajo. Dobro ga očistite na ustnicah in piling. Ne skrbite, tudi če pogoltnete malo sestavin, saj so vse netoksične. Ko končate, pasto sperite z mlačno vodo. Nazadnje nanesite primeren premaz iz vazelina ali vašega najljubšega balzama za ustnice in tu so vaše mehke in voljne ustnice.

2. Piling ustnic z zobno ščetko:

Izperite ustnice z zobno ščetko

Stara zobna ščetka z ravnimi in mehkimi ščetinami vedno pomaga. Deluje kot čarovnija na ustnicah. Na ustnice lahko nanesete primeren sloj vazelina ali pa malo nanesete na ščetine zobne ščetke. S krožnimi gibi vtrite zobno pasto na ustnice. Ne bodite preveč ostri na ustnicah, sicer jih lahko na koncu ogledete. Ko končate, pustite na vazelinu ali nanesite plast balzama za ustnice za razpoke in navlažene ustnice.

3. Piling s sladkorjem in medom za piling ustnic:

Piling s sladkorjem in medom za piling ustnic

Če ste eden redkih, ki ste alergični na oljčno olje, lahko ta piling uporabite kot nadomestek. Namesto oljčnega olja se v tem pilingu uporablja med, sladkor pa ostaja pogosta sestavina. Opozorilna beseda je, da je ta piling zaradi prisotnosti medu bolj sladek in lepljiv, vendar dela čudeže pri zdravljenju razpokanih ali razpokanih ustnic. Ta piling lahko postavite tudi čez noč. Ne pozabite na ustnice nanesti papirnate brisače, če pustite piling vso noč. Zjutraj odstranite papirni trak in sperite piling. Po pilingu ne pozabite na ustnice zamenjati balzam za ustnice ali vazelin..

4. Pripravite piling s sodo bikarbono za piling ustnic:

Pripravite piling s sodo bikarbono za piling ustnic

Z mešanjem sode bikarbone z malo vode oblikujte peščeno pasto. Ko končate, z zobno ščetko z mehkimi in ravnimi ščetinami nanesite pasto na ustnice s krožnimi gibi in piling. Namesto zobne ščetke lahko uporabite krpo za pranje. Izperite ustnice in na koncu nanesite balzam za ustnice ali vazelin za navlažene ustnice.

5. Rjavi sladkorni in oljni piling za piling ustnic:

Rjavi sladkorni in oljni piling za piling ustnic

Še en preprost piling, vendar namesto običajnega belega sladkorja naredite pasto iz rjavega sladkorja z nekaj olja jojobe ali vitamina E in z njim olupite ustnice. Nato nanesite nekaj balzama za ustnice.

6. Piling z vrtnico in glicerinom za piling ustnic:

Piling z vrtnico in glicerinom za piling ustnic

To se morda zdi nekoliko nekonvencionalno, vendar deluje kot čarovnija na ustnicah. Naredite mešanico majhnega glicerina z rožno vodo, nanesite na ustnice in pustite delovati čez noč. Zjutraj boste dobili mehke in sijoče ustnice.