Eden od osnovnih ličil za vsako žensko je šminka. Šminka ne le izboljša barvo ustnic, ampak jo tudi zaščiti pred suhostjo. Šminke so narejene iz voska in so napolnjene z barvnimi pigmenti. Zaradi tega so gladki in pripravljeni za uporabo. Vendar pa lahko to tudi zaplete stvari. Si predstavljate, da ste na zmenek popili svoje najljubše vino in pustili madeže šminke na steklu? Ni zaželeno kajne? Če želite odpraviti to težavo, si oglejte ta članek, če želite vedeti, kako dolgo časa nanesti šminko.

Danes je na trgu na voljo veliko šmink, odpornih proti madežem, ki trdijo, da trajajo dolgo. Vsebujejo pa veliko škodljivih kemikalij in barvil, ki jih je zelo težko odstraniti s kože. Pri notranji uporabi lahko povzroči resne težave. Bolje je, da uporabite običajne šminke in upoštevate nekaj praks, da bo trajalo dolgo.

Nasveti za podaljšanje šminke

Nasveti za podaljšanje šmink:

Če se sprašujete, kako lahko šminka ostane dlje, vam bo ta spodnji vodnik povedal nekaj načinov, kako lahko dosežete ta cilj.

Znebite se mrtvih celic:

Neenakomerna površina ne samo, da šminka izgleda neprivlačno na ustnicah, temveč tudi hitreje zbledi. Najboljše, kar lahko storite, je odstraniti plast odmrlih kožnih celic tako, da ustnice nežno drgnete s čisto in mehko zobno ščetko. Tako bodo ustnice mehke, gladke in enakomerne.

Navlažite ustnice:

Pred nanašanjem šminke je treba navlažiti ustnice brez vazelina ali katerega koli naravnega balzama za ustnice. Tako boste preprečili izsušitev ustnic in obdržali barvo dlje časa. Za najboljše rezultate poskrbite, da to storite dobro.

Odstranite odvečno vlago:

Odvečno kremo ali balzam je treba odstraniti s papirnatim papirjem z ustnic. Velike količine balzama za ustnice se bodo izognile, da bi šminka dala ustnicam ustrezno barvo. To je treba narediti tako, da na ustnicah ostane nekaj balzama za ustnice.

Korektor je pomemben:

Lahek korektor naj bo pri roki in ga nanesite na ustnice pred uporabo šminke. Ne samo, da daje črtalo liniji za ustnice, ampak tudi prinaša dobro barvo šminke, tako da ustvari lepo podlago. Znano je, da šminka bolje drži. Za dolgotrajnejšo šminko je vsekakor treba upoštevati ta nasvet.

Uporaba Lip Primerja:

Namesto korektorja lahko uporabite tudi primer za ustnice na ustnicah, da barva ostane na svojem mestu dlje časa. Gre pod šminko, sijaj in celo pod oblogo. To preprečuje tudi perje šminke. Nekaterim pa se zdi, da je premaz masten in voskast. Eden od drugih nadomestkov, ki jih je mogoče uporabiti, je podlaga. Nekaterim se zdi bolj udobno kot temeljni premaz.

Podloga za ustnice je pomembna:

Če želite vedeti, kako naj šminka ostane dlje časa, je odgovor podloga za ustnice. Podloge za ustnice so iste barve kot šminka, vendar v kremasti voščeni podlagi, ki pomaga ohranjati pigment šminke na mestu in ga tako naredi trajnejšega. Barvi ustnic daje tudi lep videz in izgleda bolj urejeno. Prepričajte se, da ga uporabljate na pravi način in ga rahlo zmešajte na ustnicah. Ne imejte ga dobro definiranega, sicer bodo ustnice videti umetne.

Previdno izberite barve:

Temnejši odtenki vseh šmink bodo vedno trajali dlje kot svetlejši odtenki. Slednji ima manj dolgo življenjsko dobo, zato je treba uporabiti temnejše odtenke, če želite, da odtenek ustnic traja dlje. To velja za dejstvo za vse oblike barv, ki jih uporabljate od rdečih do rjavih in od roza do sliv.

Dolgotrajna specializirana formula:

Danes je veliko šmink oblikovanih tako, da trajajo dlje. Izberite takšne posebne formule za ustnice, če želite doseči cilj obstojnosti. Izberite izdelek z visoko vsebnostjo pigmenta, zaradi katerega bo ostal dlje.

Previdnostni ukrepi in kontraindikacije:

Ker ste zdaj seznanjeni z nasveti, da šminka ostane dlje, si oglejte nekaj varnostnih ukrepov, ki jih morate upoštevati, preden poskušate podaljšati obstojnost šminke:

  • Za piling vedno sledite nežnemu postopku odstranjevanja odmrlih celic.
  • Uporabite naravna čistilna sredstva, kot je sladkor, da se znebite suhe kože in preprečite, da bi kemikalije prišle v usta.
  • Pred nanosom preverite rok uporabnosti šminke.
  • Barvo previdno nanesite korak za korakom, namesto z enim potezom. To zagotavlja enakomernost barve.
  • Če želite sijajne ustnice, morate sijaj za ustnice pogosto nanašati. Ni si mogoče podaljšati sijaja.
  • Zgoraj opisane metode lahko ustvarijo le mat ustnice. Lahko naredi šminko, ki ostane po jedi.
  • Če uporabljate mat šminko, poskrbite, da bodo vaše ustnice popolnoma navlažene.
  • S čopičem za ustnice lahko dobite lep zaključek

Šminke so nedvomno najboljši prijatelji vsake ženske. ČE se vam mudi z odhodom, lahko nanos malo šminke v hipu popestri vaš videz. S številnimi odtenki, med katerimi lahko izbirate, postane zelo enostavno pristajati vaši obleki. Madeže šminke se je težko znebiti. Prav tako ni praktično, da vsakič znova nanesete šminko, še posebej, ko greste na svoje delovno mesto. Ti preprosti nasveti vam lahko pomagajo, da se vaše šminke dolgo časa ne razmažejo. Upamo, da so vam te metode že dolgo pomagale pri nanašanju šminke.