Poletna ličila za oči

Poletna ličila za oči so nekaj, česar ne želite biti zelo drzni ali polni temnih barv. Želite nekaj mehkega, da boste videti sveži.

1) Nevtralne oči:

Nevtralne oči

1. Za poletje se lahko ukvarjate z zelo preprostimi ličili za oči, kot je prikazano zgoraj. Črtalo za oči lahko celo popolnoma odstranite in brez njega lahko izgledate dobro. Poglejmo, kako lahko ustvarite ta nevtralen svež videz.

2. Začnite na očiščenem obrazu tako, da nanesete vlažilno kremo ali za enodnevno ličenje nanesete neposredno kremo za sončenje. To bo zaščitilo vašo kožo in jo hkrati ohranilo navlaženo. Temu sledi še nekaj premaza za obraz in tudi premaza za veke.

Nato nanesite nekaj korektorja in podlage.

3. Prehod na glavno sestavino ličila za oči je prave barve senčila. Če želite mehak videz, poskusite z n odtenki, kot je ekstremno svetlo roza, ki ima rahel šimer ali iskrico. Lahko preizkusite odtenke kože in ekstremno svetlo oranžne odtenke. Vse te barve bodo dobro delovale s to vrsto ličila za oči. Če na senčilih nimate tako bleščečega učinka, lahko uporabite ohlapne šimre za oči v srebrni barvi.

4. To barvo razmažite po očesnem pokrovu in pod spodnjo vodno črto.

Za gube uporabite svetel mat ali sijoč siv odtenek. Tega ne uporabljajte preveč. Uporabite to iz osrednjega dela gube in jo zmešajte z zunanjim delom očesnega pokrova.

5. Za kost obrvi uporabite običajen belkast ali srebrn odtenek.

6. Ne bomo uporabljali podloge za oči ali zgornjega pokrova. Če želite nekaj podloge in menite, da je ličila brez nje zelo nepopolna, uporabite podlogo za svinčnik, da se zelo približate podlogi trepalnic in ne naredite nobenih kril.

7. Za spodnji pokrov uporabite samo kakovostno podlogo za svinčnike, ki se ne razmaže. Uporabite to tik pod vodno črto. Ne uporabljajte pri vodni liniji.

8. Zaključite s trdim premazom maskare za obe trepalnici. Uporabite lahko tudi kodranje.

Za bolj dramatičen učinek, a zelo preprost videz, poskusite z umetnimi trepalnicami za zgornji vek.

2) Barvite oči:

Barvite oči

Včasih boste morda želeli barvito ličilo, ki označuje pomladni poletni čas. Za tiste čase je lahko ličila za oči, kot je zgornja, ravno tisto, kar bi radi športali.

1. Za to boste morali imeti paleto barv senčil za pastelne oči. Ta videz lahko poskusite s 3 do 4 barvami, kot so oranžna, roza, svetlo modra in pastelno bela.

2. Počistite katero koli od barv na zgornjem očesnem pokrovu. Podaljšajte se v pregibu. Za večjo definicijo lahko uporabite svetlo rjavo barvo na gubi ali pa je ne uporabite. Tu je brušena barva oranžna.

3. Za spodnje trepalnice ustvarite dvotonski odtenek. Za to uporabite katero koli od drugih dveh ovratnic. Tukaj so barve, ki se uporabljajo na pol in pol, svetlo modra in roza.

4. Uporabite kohl za podlogo tik pod spodnjo vodno črto. Za vodno črto spodnjih trepalnic uporabite beli svinčnik ali belo senčilo.

5. Za zgornji vek uporabite tanko podlogo z gelom ali vodno podlogo za oči. Na zunanji strani naredite rahlo krilo.

Zaključite videz z veliko maskare za obe trepalnici. Uporabite lahko tudi kodranje trepalnic.

Za zgornje trepalnice lahko uporabite tudi ponarejeno trepalnico.