Žalostno je videti toliko domov za starejše, ne zato, ker jih vidimo toliko, ampak zato, ker otroci danes nimajo časa zaradi različnih razlogov, da bi skrbeli za svoje starše. Tukaj ne obsojamo nikogar, vendar bi lahko obstajal izhod za boljše obvladovanje naših starejših občanov in njihovih potreb, namesto da bi jih samo postavili v dom za ostarele, na katerega bo nekdo skrbel vse življenje

Kako ljubiti svoje starše

Rodili so vam:

Ne pozabite, da sta vas na ta svet pripeljala vaša mama in oče. Odkar ste bili v zibelki in v plenicah, so bili vaši starši tisti, ki so pozno ponoči skrbeli za vas, vas tudi ogreli in posušili.

Ko ste bili v šoli, so vam zagotovili najboljšo uniformo, prave obroke za kosilo in čudovito otroštvo ljubezni, nege in naklonjenosti. Mama in oče sta morda žrtvovala svoje potrebe, vendar sta zagotovila, da imaš čevlje, ki si jih želiš, da se lahko razmetavaš in hodiš v stilu.

Ko pa ste odraščali in se pridružili fakulteti, so bili vaši starši tisti, ki so hišo zastavili za vaše izobraževanje. Nazadnje vam je delo, ki vas zdaj plačuje v šestih številkah, prineslo ime in slavo, ki jih zdaj uživate.

Zdaj pa pomislite na vse žrtve in neštete blagoslove, to je bilo za starše nehvaležno delo, vendar bi moralo biti to hvaležna gesta za vas.

Naredili so vas takšnega, kot ste:

Bili so noči, ko ste se treseli od zvišane telesne temperature, kašlja in mraza, vendar so vas starši stisnili v posteljo in vas ogreli. Vaši starši so se borili proti svetu, da bi zagotovili, da nihče ne bi s prstom pokazal proti vam ali vašim pomanjkljivostim.

Starši so bili prvi prijatelji, s katerimi smo delili skrivnosti; oni vse vedo in nas zato dobro vodijo. Pobrali so nas vsakič, ko smo padli, mi smo se zmotili in jih nismo ubogali. Najhujša kazen je bila ljubezen, ljubezen, ki je sčasoma dušila in zacelila vse rane.

Brez staršev in ljubezni, ki sta jo pokazala do sedaj, ne bi prišli do tega, kar smo danes. Zato si zdaj zastavite to vprašanje;

Ali je upravičeno, da svojih staršev ne ljubimo in ne skrbimo tako, kot so to počeli pred leti in še vedno?

Kaj morate uresničiti:

1. Starost je drugo otroštvo. Ko starši dosežejo starost, ko telo in um ne delujeta tako dobro, kot je mogoče, je čas, da prevzamete odgovornost. Od tega, da jim pomagate pri premikanju, da jih včasih nahranite in kopate, morate zagotoviti, da je vse poskrbljeno in na svojem mestu. Ravno na tej stopnji življenja postanejo trmasti in podobni otroku, vendar ne mislijo motiti tudi vašega življenja. Potrebujejo le malo nege in razumevanja, to je to.

2. V tem trenutku si lahko vzamete vsaj eno uro na dan iz zasedenega življenja. Sedite z mamo in očetom, da bi delili obrok, poslušali zgodbo njihovih dni in jim povedali o svojih. Med seboj komunicirajte in komunicirajte eno uro, kar jih bo razveselilo.

3. Vsako jutro poskusite skodelico čaja, pojdite z njimi na sprehod po okolici ali jezeru. To bi jim dalo varnost, da ste v bližini, skrbite zanje in da ne bodo opuščeni.

Starši v starosti se bojijo, da bi jih lastni sorodniki zapustili. Živijo v stalnem strahu, da bodo nekega dne morali oditi in se odseliti, saj so njihove zdravstvene in duševne težave v tej starosti preveč za reševanje. Nikoli ne dovolite, da se to zgodi dragi prijatelji, zapomnite si, ista mama in oče sta vam dala vse, ko nista imela nič!