Poglejte se v ogledalo; ali imate radi telo, v katerem ste dobro? Ali občudujete osebo, ki jo vidite? Ali zabeležite nasmeh na obrazu, ki ga vidite? Ali ste zadovoljni z osebo, ki se nasmehne vaši, vaši zrcalni podobi? To je nekaj vprašanj, na katera lahko odgovorite le vi, in noben priznan psihiater tega ne more storiti namesto vas. Ljubezen do sebe mora priti od znotraj.

Kako se najprej ljubiti

Odkriti, kako se ljubiti, je ključni element veselja. Samospoštovanje je v središču blaginje, zadovoljstva, samookrepitve in naše sposobnosti, da cenimo takšno življenje, ki ga potrebujemo. Ne glede na to, da ste imeli v življenju vse ostalo, kar bi si želeli, tega ne boste mogli ceniti, če ne boste našli občutka zadovoljstva s samim seboj. Razen tega vsak odnos, ki ga imate z drugo osebo, natančno odraža enega ali več delov odnosa, ki ga imate s samim seboj.

Najboljši nasveti, kako se najprej ljubiti:

Drugim je zelo enostavno svetovati, naj se ljubijo, vendar je zelo težko uresničiti to, da ljubite sebe. V tem članku smo omenili nekaj najlažjih načinov, kako se ljubiti, kar vam bo pomagalo ustvariti močno notranjo vez s svojo dušo. Najprej si oglejmo razloge, zakaj se ne ljubimo dovolj, skupaj s preprostimi nasveti za ljubezen do sebe.

1. Ljubite svoje dele telesa:

Mediji prikazujejo le suhe moške in ženske kot predmete želje in ljubezni, kako bi lahko bili s to dodatno težo vredni ljubezni? Ne pozabite, da mediji prodajajo površne sanje in ni vam treba biti suh, da bi bili lepi. Lepota je globoko v sebi; vse je tvoje ljubeče srce. Ko začneš ceniti kožo na sebi, lase, ki počivajo na tvoji glavi in ​​vseh obrisih tvojega telesa, začneš gledati na sebe zelo pozitivno.

Po tem, ne glede na to, kdo ima kaj povedati o vašem občutku za slog, načinu hoje ali pogovora in druženja, vas to ne bi motilo, saj je ljubezen prevzela vaše bitje, psihično in fizično, in zdaj prebivate v njem . Lažje reči kot narediti, ni pa nemogoče. Pustite vse, kar počnete zdaj, nehajte brati ta članek in pojdite do ogledala, opazujte se in se nasmejte, odsev, ki se vam nasmehne nazaj, je ljubezen. Namen rešen, zdaj se ljubite bolj kot kdaj koli prej.

2. Pozabi na preteklost:

Mogoče se je v preteklosti zgodilo kaj slabega, vendar ali to opredeljuje, kdo ste? Ne, ne, ker ste individualni in edinstveni. Ne glede na to, kateri verski ali duhovni sekti pripadate, vsi oznanjujejo dejanje prijaznosti in ljubezni in vse se začne od vas. Morate razumeti, da ste produkt ljubezni, rojeni ste iz ljubezni in tudi vzgojeni na enak način. Če je tako, zakaj se potem ozrite nazaj na grozljivo preteklost, ki je bolela, zakaj se ne naučite te lekcije in pomagate drugim, ki potrebujejo nekoga, ki bi jih imel rad, skrbel za njih in jih vodil. Tudi to bi bilo dejanje ljubezni, za druge in kar je najpomembneje, da osrečite nekoga drugega, začnete ljubiti tudi sebe.

3. Ljubezen osrečuje:

Nekoga je lahko zlahka spraviti v jok, vendar ga je zelo težko nasmejati, zato to storite z ljubezenskim dejanjem, ko se borite s svojimi notranjimi demoni. Ljubezen vam pomaga premagati demone tako, da jih neprestano ignorirate, dokler se ne naučijo, da nimajo pravic do vas, in vas zapustijo za vedno. Zato pravijo, da se najprej ljubi, preden pričakuješ, da bo ljubezen prišla od koder koli. Ljubezen je pravzaprav edino življenje; ima namen za vas in vse okoli vas. Če hočeš več od tega, ga moraš v sebi kulturirati in na ljudi gledati z očmi ljubezni in strasti.

Končno preštejte svoje blagoslove za svoj obstoj. Pogosto jokamo, ker nimamo bogastva in najboljšega, vendar obstajajo tisti, ki se vsak dan trudijo preživeti, pojesti obrok ali kupiti majico, da se oblečejo in ogrejejo. Hvala svojim zvezdnikom, da vam tega ni treba iti; to je zato, ker vas je ljubezen v vas varovala, varovala in zadovoljila že od začetka. Naj bo tako, ti si ljubezen in si sam ljubimec, in tega ti nihče ne more vzeti.

4. Občutite agonijo in prevzemite odgovornost za svoja čustva:

Vsi občutki so poučni in nam povedo, ali se negujemo sami ali se odrečemo, ali če slučajno drugi obožujejo ali nadzirajo. Prvi korak v tem, kako se ljubiti, je, da previdno jemljete po sapi, da postanete prisotni v svojem telesu, in sočutno dojemate vsa čustva. Gre za premik k svojim čustvom v nasprotju s tem, da bi bili daleč od njih z različnimi vrstami predaje, na primer, da ostanete osredotočeni v svojem umu, presojate sebe, se spuščate v odvisnosti, da jih omrtvičite, ali da drugo osebo zadolžite za svoja čustva.

5. Premakni se k cilju učenja:

Pri notranjem obvladovanju sta v dani minuti možna le dva cilja: Zaščititi se pred agonijo in se izogniti obveznosti glede tega z različnimi vrstami zasvojenosti in nadzorovanjem vedenja. Če želite izvedeti, kaj počnete ali verjamete, da bi lahko povzročilo vašo agonijo – ali kaj bi se lahko zgodilo med vami in drugimi osebami ali okoliščinami – s ciljem, da se premaknete v določena dejanja v svojo posebno korist.

6. Spoznajte svoje lažne obsodbe:

Tretji korak pri učenju ljubezni do sebe je globok in usmiljen postopek preiskave, da ugotovite svoja prepričanja in vedenje ter kaj se dogaja z moškim ali okoliščinami, ki bi lahko povzročile vaše muke. Vprašajte svojega nagnjenja k svoji notranji identiteti in dovolite, da odziv izvira iz vaših čustev. Ko dojameš, kaj predvidevaš ali počneš, kar ustvarja te občutke, potem s svojim občutkom samopoškodovanega raziskuješ, da bi razumel strahove in lažna prepričanja, ki spodbujajo razmišljanje in dejavnosti, ki se odpovedujejo sebi.

7. Zabavajte se:

Če se učite ljubiti samega sebe, potem ne pozabite na stvari, ki so vam dajale srečo. Pridružite se jim v svoje življenje zdaj. Ugotovite, kako se igrati z vsem, kar počnete. Dajte si priložnost, da izrazite veselje do življenja. Glasno se smejte, uživajte v majhnih trenutkih življenja in vesolje navija z vami.

8. Ljubi svoje telo:

Praznujte svojo individualnost, saj je vsak posameznik blagoslovljen z edinstvenim telesom in osebnostjo. Ohranite dobro zdravje, tako da v svojo prehrano vključite pravo vrsto prehrane in uporabite zdrav življenjski slog, kot so joga moči, vadba itd..

9. Naredite korak v ljubezni do sebe:

Odprli ste se svojim mukam, se preselili v učenje, začeli razpravo s svojimi čustvi in ​​izkoristili svojo globoko usmeritev. V zadnjem koraku, kako se ljubiti, naredite dragocen korak, ki čez nekaj časa popravi sramoto, živčnost in obup, ki so bili posledica vaše predaje. Včasih posamezniki menijo, da se “obožuješ” kot nagnjenje, ki ga moraš vzbuditi. Dostopen pristop k temu, da se obožujete, je poudarjanje dejavnosti: “Kaj bi lahko naredil, da bi se ljubil?”.

Dokler se ne zavedate, kako se imate radi, se bo v notranjosti pojavil vztrajen notranji konflikt, ki bo ustvaril izkušnjo, da si razdelite svojo vitalnost in podrete svoja prizadevanja, da cenite življenje. Najpomembnejša izbira v vašem življenju, tista, ki bo vplivala drug na drugega, na katero se odločite, je predanost ljubezni in priznavanju samega sebe. Posebej vpliva na naravo vaših povezav, na vaše delo, na razpoložljiv čas, na vaše zaupanje in na vašo prihodnost.