Južna Indija je globoko zakoreninjena v kulturnih prepričanjih in tradiciji. Eden od pomembnih elementov v življenju žensk je njihova mangalsutra. Danes se je zaradi kulture nošenja debelega zlata veriga spremenila v tanko in preprosto oblikovano verigo s preprostim zlatim obeskom. Mangalsutra za ženske ni le modna izjava, ampak sveta nit, ki simbolizira ljubezen, enotnost in spoštovanje drug drugega. Je neizogiben del južnoindijske kulture in kaže na poroko. Čeprav je mangalsutra skupna vsem religijam (hindujska, krščanska in muslimanska), se njihovo ime razlikuje in ohranja pomen niti nedotaknjen. Modeli mangalsutre v Južni Indiji so različno zasnovani, odvisno od vere ljudi. Mangalsutro ženin priveže na nevesto med množico sorodnikov in podob božanstva, v ozadju hvalnic in pooja.

Vsaka kroglica v tej južnoindijski obliki zlate verige mangalsutra velja za ugodno in naj bi imela božanske moči. Te kroglice pomenijo zaščito pred zlom in zaščito enotnosti v smislu stisk. Ideja o mangalsutri je globoko zakoreninjena v prepričanjih in nikoli ni ogrožena za vsako ceno. Sčasoma se je oblikovanje tega modela južne mangalsutre hitro spremenilo, da ustreza vsakodnevni obrabi, nanj pa vpliva tudi najnovejša moda v mestu. Poglej.

južnoindijska mangalsutra

Če želite izvedeti več o različnih oblikah verige iz zlata in črne kroglice, razpravljamo tukaj v teh 15 najboljših modelih južnoindijske Mangalsutra. Izpostavljeno je kratko znanje o različnih oblikah Mangalsutre v južnoindijskih državah, ki bodo ženskam pomagale pri odločitvi, kateri model in slog bodo ustrezale.

Lepi vzorci Mangalsutra v južnoindijskem slogu s slikami:

Poglejmo 15 najboljših modelov južnoindijske Mangalsutre.

1. Lakshmi Coin Thali Design:

Lakshmi Coin Thali Design

Zlati kovanci so znani kot obesek, povezan v zlato verigo in zlati kulaai (cilindrična oblika), ali pa je lahko kovanec Lakshmi pritrjen na preprosto tanko zlato verigo. Eden od znanih modelov je debel Kulaai s priloženim kovancem Lakshmi.

2. Navadna zlata verižica iz črnih kroglic s koralno Mangalsutro:

Navadna zlata verižica iz črnih kroglic s koralno Mangalsutro

To obliko oblikovanja nosijo Karnataka in Andhra, del južnoindijskih žensk. Koralna zanka z enim samim krožnim votlim zlatim kosom je pritrjena na sredino dolge zlate verige iz črnih kroglic. Modeli južnoindijske mangalsutre so močno navdihnjeni, da so lahki in spodbujajo vsakodnevno nošenje. Sestavljen je iz ene, tanke niti. Prav tako ima dodatek zlatih in črnih kroglic, zaradi katerih je videti privlačen.

3. Črna kroglica z obeskom Mangalsutra z zlato obrobo:

Črna kroglica z obeskom Mangalsutra z zlato obrobo

Ta oblika je postala priljubljena v vseh državah južne Indije zaradi odlične zasnove in skromnega pogleda. Črna verižica iz kroglic je oblikovana v dva pramena z zlatim trakom, pritrjenim na stran verige, kar verigi daje dobro stabilnost in preprečuje zlom zaradi vsakodnevne uporabe. Je rahlo težak in navdihnjen, da izgleda preprosto.

4. Vaalai Poo Thali s kamnom

Vaalai Poo Thali s kamnitimi žicami

Vaalaipoo je tradicionalni južnoindijski dizajn, ki so mu sledili v Tamil Nadu. To je majhen zlati kos s cvetličnim dizajnom in barvitim kamnom, ki je obdan z obliko. Ta oblika je pritrjena na debelo zlato vrv ali zvito oblikovano verigo skupaj s kovancem Lakshmi.

5. Zasnovana veriga Mugappu Mangalsutra:

Oblikovana veriga Mugappu Mangalsutra

Moda nošenja debele vrvi ali saradu verige je izšla iz mode. Dame v južni Indiji privlačijo verige Mugappu. Ta Mugappu je viden na strani verige in je v različnih izvedbah. Najbolj znana oblika je pav in cvetlični vzorec. Mugappu poudarjajo rubin in ameriški diamantni kamni ali preprosta oblika kroga s kemp kamni.

6. Ela ali Leaf oblikovan obesek Thali Design:

Ela ali Leaf oblikovan obesek Thali Design

Ela ali oblikovanje listov simbolizira bananin list, ki podpira celo drevo; ta pomen je predstavljen v zasnovi Mangalsutra. Tali vodi zakonca do zdravega in močnega življenja. Oblikovanje listov s strani kristjanov v Kerali se imenuje Minnu. Je preprost in izredno lahek. Lahko ga nosite vsak dan.

7. Filigranski obesek z zlato verižico:

Oblikovan filigranski obesek z zlato verižico

Filigransko oblikovanje je postalo priljubljeno zaradi preprostega in občutljivega dizajna. Modeli so zelo umetniški in izrezljani z uporabo vrhunskih strojev, tehnika, ki se uporablja za njimi, pa je izjemna. Velikost obeska se lahko razlikuje od majhnega do velikega in glede na izbrano debelino verige.

8. Obesni obesek Mangalsutra z obeskom iz kamna:

Viseči kamen obrobljen obesek Mangalsutra Design

Modeli s kamnitimi čevlji so znani v primerjavi z modeli z navadnim zlatom danes. Dejstvo, da je Mangalsutra zdaj postala moda, ki jo vodi versko prepričanje. Zaradi krepitve trenda razvoja je veliko kamnov, oblikovanih Mangalsutra. Kamni so lahko pisani, kristali in ameriški diamanti.

9. Mangalsutra z diamanti

Mangalsutra z diamantnimi žrebami

Naj bo to en sam kamen obesek ali dva obeska z diamanti; rezultat je čudovit v primerjavi z drugimi kamni. Diamanti so lahko rezani ali nebrušeni. Ker pa je Mangalsutra verski učinek, starešine izberejo diamante s pomočjo gemologa. V primeru, da proračun ni vaša omejitev, se odločite za to privlačno zlato verigo mangalsutra z južno indijskimi čevlji..

10. Karthamani Pathak Mangalsutra:

Karthamani Pathak Mangalsutra

Karthamani Pathak je avtentičen Coorg model, izdelan iz črne verižice iz niti ali srebra ali zlata. Verigo poudarja obesek, oblikovan v zlati barvi Pathak, s koralami, pritrjenimi tudi na straneh. Dolžina verige običajno ni dolga; pade tik pod izrez.

11. Rumena nit z obeskom simbola boginje Thirumangalyam:

Rumena nit z obeskom simbola boginje Thirumangalyam

Rumena nit velja za sveto nit, ki jo nosi južnoindijski del, večinoma v Tamil Nadu in Andhri. Rumena nit velja za boginjo Lakshmi, na nit pa se nanese kurkuma v prahu. Mangalsutro predstavljajo različne oblike Boga in boginje, kot so Meenakshi Amman, Lord Shiva ali Simbol, ki označuje Gospoda Tirupati Balaji.

12. Navaden dizajn Bottu Thirumangalyam:

Navadno oblikovanje Bottu Thirumangalyam

Plain Bottu je zlato okrogla oblika, ki spominja na obliko Bindi na čelu. Temu oblikovanju sledijo dame n Andhra Pradesh. Označena je skupaj z verigo skupaj s koralnimi in črnimi kroglicami. Preizkusite to preprosto mangalsutro v južnoindijskem slogu, ki je lahka.

13. Dvojna veriga iz črnih kroglic z dvema vati:

Dvojna veriga iz črnih kroglic z dvema vati

Dve verigi verig sta zaradi svoje vzdržljivosti pridobili pozornost. Ker se Mangalsutra nosi kot vsakdanji nakit, je najbolje nositi debelo oblikovano verigo. Na to verigo je pritrjen polkrožni vati, zasnovan z zlatom. Vati je oblikovan s emajliranim premazom, ki daje barvit videz. To je priljubljena južnoindijska oblika mangalsutra.

14. Modernizirana Mangalsutra kratka veriga Mangalsutra Design:

Modernizirana Mangalsutra kratka veriga Mangalsutra Design

To preprosto in lepo obliko mangalsutra lahko nosite s katero koli obleko, s svojim churidarjem ali zahodno obleko. Je lepa in resnično elegantna. Glede na to lahko dame nosijo to kratko, preprosto zlato verižico s črnim klobukom, ki je na sredini ali kot osrednji del. Zaradi svoje lahke lastnosti je idealen za nošenje.

15. Tri verižne črne kroglice z zlato verigo Mangalsutra Design:

Tri verižne črne kroglice z zlato verigo Mangalsutra Design

Mangalsutra s tremi prameni je bolj podobna ogrlici, ki jo lahko nosite kot kos nakita za zabave. Ta oblika je narejena iz zlate verige z vmesno zasnovo črnih kroglic. Črne kroglice se nosijo kot prepričanje, da se prepreči učinek zlobnega očesa. Z infuzijo črne in zlate barve bo videti privlačna in je najnovejša južnoindijska oblika mangalsutra v zlatu. Zaradi treh stojal je videti lepo in komaj bodo videti, kot bi bila mangalsutra, ko jo nosite.

Tradicija nošenja Mangalsutre je poenostavila linijo zaradi nove posodobitve, ki pritegne dame. Tridelni dizajn Mangalsutra se uporablja kot alternativna veriga Mangalsutra, saj je v lahkem vzorcu, ki ga priporočamo za vsakodnevno nošenje. Mangalsutra je svojo identiteto dobila po tem, kako Evropejci po poroki nosijo Ring.