Po hindujski mitologiji indijske dame imajo rumeno nit ali zlato verižico ali verižico iz črnih kroglic kot Mangalsutro, ki predstavlja znak, da je poročena. Za izdelavo enostavne, a močne Mangalsutre, ki jo je mogoče nositi vsak dan, so oblikovalci predstavili črno kroglico Mangalsutra, ki jo tradicionalno nosijo južni del države, kot sta Andhra in Karnataka, ter severni del Indije..

Zlati del verige predstavlja Lorda Shaktija, črna kroglica pa Lorda Shivo. S to mislijo je v tem članku navedenih 9 najboljših modelov mangalsutre iz črnih kroglic.

Lepe in privlačne črne kroglice Mangalsutra modeli za ženske v trendu:

Tu so najboljši modeli črnih kroglic Mangalsutra.

1. Dve verigi navadne črne kroglice z zlatim obeskom:

Navadna črna verižica iz dveh pramenov z zlatim obeskom

Dva pramena črne kroglice simbolizirata Gospoda Shivo in Shakti. Osrednji obesek, ki je lahko iz krožnega vatija, ki predstavlja Iccha Shakti, Kriya Shakti in Dynann Shakti. Da bi bilo videti bolj kot oblikovalska oblačila, ženske raje nosijo zlati obesek.

2. Črna kroglica- Mangalsutra z zlato žogo z zlatim obeskom:

Črna kroglica- Mangalsutra z zlato žogo z zlatim obeskom

Samo črna kroglica naredi pogled verige dolgočasen in trezen, oblikovalci pa dajejo barvit dizajn, črne kroglice pa so zlahka kombinirali z zlatimi kroglicami ali vstavili črno kroglico v zlato kroglico. Tako nastane veriga s nastavkom za kavelj.

3. Mangalsutra veriga s tremi vrstami črnih kroglic:

Mangalsutra veriga s tremi vrstami črnih kroglic

Tri vrstne črne kroglice Mangalsutra postanejo ogrlica, ki se večinoma nosi kot zabava. Tri vrstice hrbtne kroglice imajo okroglo zlato kroglo na sredini treh zaporednih pramenov. Zlate kroglice so pritrjene na zlato verigo s kljuko.

4. Veriga Mangalsutra iz črnih kroglic, biserov in rubina z obeskom:

Črna biserno-biserno-rubina verižica Mangalsutra z obeskom

Pri tej vrsti oblikovanja sta biser in rubin pritrjena na črno kroglico Mangalsutra. Črna kroglica je lahko iz enega ali dveh pramenov.

5. Debela veriga iz črnih kroglic z Mangalsutro iz kovanca Lakshmi:

Debela veriga iz črnih kroglic z Mangalsutro iz kovanca Lakshmi

Skupina majhnih verižic iz kroglic se oblikuje tako, da se niti majhnih črnih kroglic združijo v eno s privlačnim središčem iz zlatih kroglic, med zlatimi kroglicami pa je pritrjen kovanec Lakshmi obesek.

6. Štiri vrstna črna kroglica Mangalsutra s kamnitim obeskom:

Štiri vrstice črne kroglice Mangalsutra s kamnitim obeskom

Ta vrsta verige Mangalsutra se zaradi občutljive in ekstravagantne podobe običajno uporablja kot zabava. Štirivrstna veriga je narejena iz dveh verig iz črne kroglice iz zlata. Vsaka veriga verige je označena z ameriškim diamantnim obeskom na sredini.

7. Mangalsutra majhnih črnih kroglic:

Mangalsutra majhnih črnih kroglic

Ta vrsta Mangalsutre je zelo elegantna in preprosto oblikovana veriga iz majhnega črnega kroglica in majhnih zlatih kroglic, razporejenih na drugačen način. Vsakih šest ali sedem črnih kroglic sledijo Zlate kroglice. Ta veriga ima nastavljiv kavelj.

8. Veriga Mangalsutra iz črnih kroglic z obeski iz črnih kroglic:

Veriga Mangalsutra iz črnih kroglic z obeski iz črnih kroglic

Črne kroglice Mangalsutra modeli so preprosta modelna veriga, ki pa ima veliko versko vrednost, zaradi česar je zelo pomembna za indijske dame. Ob tej misli so oblikovalci ustvarili preprosto majhno verižico iz črnih kroglic z dvema do tremi črnimi kroglicami, ki visijo ob strani verige, zaradi česar je videti kot gleženj.

9. Veriga Mangalsutra iz črnih kroglic z obeskom Chandbali:

Veriga Mangalsutra iz črnih kroglic z obeskom Chandbali

Obesek Chandbali je znan model, ki se uporablja v majhnem ali velikem obesku za kos ogrlice. Ogrlica je poudarjena z obeskom v obliki polmeseca. Črna kroglica je poenostavljena z dvorednim aranžmajem z obeskom chandbali v sredini.

Črne kroglice Mangalsutra modeli so vsekakor preprosta oblika z elegantnim pridihom. Najpomembnejša prednost priključitve verige niti iz črnih kroglic na zlato žico je odprava negativnih vibracij, ki nastanejo v vesolju. Ženske, ki nosijo Mangalsutro, bodo zagotovo pozitivno okrepile družinsko energijo.