Trebušna maščoba:

Zakaj imamo trebušno maščobo? Naš vsakdanji način življenja je eden glavnih razlogov za pridobivanje maščobe na trebuhu. Vodimo hitro življenje s hitrostjo do konca, vse na enem mestu stran. To je privedlo do tega, da so se naše dejavnosti zmanjšale na pretežno sedenje, kar vključuje: vožnjo do dela za mizo in vožnjo nazaj za gledanje televizije. Poleg tega smo tako zaposleni, da je naš povprečni čas spanja manj kot osem ur na noč. Morda se ne strinjate, toda vaš štrleči trebuh se ne bo.

Kako zmanjšati trebušno maščobo

Kateri so razlogi za trebušno maščobo:

Razumevanje, kaj tvori trebušno maščobo, nam bo povedalo, kako se temu izogniti. Trebušna maščoba je v bistvu dveh vrst:

 • Visceralna trebušna maščoba, to je maščoba, ki je ne vidite; in
 • Podkožna trebušna maščoba, to je maščoba, ki jo lahko vidite.

Visceralna maščoba je pod trebušno mišico in v neposredni bližini organov. Podkožna trebušna maščoba je nad trebušnimi mišicami. Preprosto povedano, to izboklina visi nad pasom. Visceralna maščoba se zaradi bližine večje oskrbe s krvjo lažje shranjuje in hitreje izgori. Toda to ne velja za podkožno maščobo.

Hormoni:

Hormona, ki pomagata trebušni maščobi, sta predvsem dva. To so:

 • Kortizol in
 •  Insulin

Ko se presežne kalorije združijo s hormonskim vplivom kortizola in insulina, nastane trebušna maščoba. Torej, čeprav lahko v svoji prehrani štejete kalorije, je ta maščoba bolj hormonski pojav, ki ga ni mogoče tako enostavno rešiti.

Inzulin in kortizol:

Na raven insulina v našem telesu neposredno vpliva količina škrobne in sladke hrane, ki jo zaužijemo. Na kortizol pa vplivajo ravni stresa, na katere vpliva naša kakovost in količina spanja. Toda kortizol sam po sebi ne škodi, saj je odgovoren tudi za izločanje encimov za izgorevanje maščob, kot je HSL. Ko se kombinira z insulinom, daje obratni učinek in na koncu shrani maščobo z izločanjem encima LPL.

Sladkor in maščobe:

Škrob in sladkor v kombinaciji z maščobo sta lahko najslabša kombinacija za pridobivanje maščobe. Maščobe imajo malo ali nič vpliva na proizvodnjo insulina. Ko pa maščobi dodamo sladkor in škrob, dobimo

 • višje kalorije,
 • povečana izpostavljenost insulinu in
 • povečano hrepenenje po hrani.
 • Mešanici dodajte stres in obseg vpliva se drastično poveča, kar še dodatno prisili odvečne kalorije okoli trebuha.

Kako zmanjšati trebušno maščobo?

Zdaj, ko smo ugotovili težave z maščobami na trebuhu, nadaljujmo z rešitvami, da se znebimo trebušne maščobe. Sledijo najboljši nasveti in načini, kot so vaje, živila in sredstva za hitro zmanjšanje trebušne maščobe.

Uravnotežena prehrana:

 • Dieta z visoko vsebnostjo beljakovin in zelenjave zavira lakoto. Čutite se dlje in vaše sito telo izloča manj insulina. To zagotavlja manj kalorij in boljše hormonsko ravnovesje.
 • Zmanjšajte zadrževanje vode- Zmanjšajte vnos natrija, torej se izogibajte soli. Namesto tega začinite hrano z zelišči in začimbami.
 • Izogibajte se predelani hrani- jejte vse, kar je naravno dostopno. Konzervansi vas lahko vrnejo nazaj.

Dober spanec:

Ta učinek poveča z znižanjem kortizola in povečanjem človeškega rastnega hormona (HGH), ki je hormon za kurjenje maščob in izgradnjo mišic. Naj bo spanje prednostna naloga.

Intenzivne vaje za zmanjšanje trebušne maščobe:

 • Maščoba bo gorela z znojem, ki ga ustvarite. Intenzivnost vadbe bo utrudila telo in s tem zagotovila, da se ne boste preveč trudili spati.
 • Poskusite s krožnim ali intervalnim treningom glede na vašo raven energije. Poudarek mora biti na predelu trebuha. Delajte krče, sklece, dvige nog in ponavljajte sklope, dokler niste popolnoma izrabljeni.
 • Intervalni trening je popoln, če ste debeli. Med intenzivnimi vadbami lahko vzamete kratke intervale in postopoma povečate hitrost. S tem se poveča tudi vzdržljivost.
 • Preskočite svojo lenobo in vsaj začnite hoditi. To je nujno in znižuje kortizol po vadbi.
 • o Tek ne more nikoli prinesti prednosti teka. Namesto tega poskusite teči; dobro je tudi za srce.

Izogibajte se stresu:

Poskusite se ohladiti. Stres ne bo rešil težav, raje bo prispeval k vašim težavam pri izgubi teže. Naslednjič, ko se boste slinili ob tej vabljivi ali pa vas ne bo zvabila vabljiva dišava burgerja in pomfrija, ne pozabite, da vam bo to samo še povečalo trebuh. Bodite modri, ostanite zdravi in ​​izgubite trebušno maščobo.

Ovsena kaša:

Kako zmanjšati trebušno maščobo - ovsena kaša

Ovsena kaša je eden najboljših načinov za zmanjšanje maščob. Če želite vedeti, kako zmanjšati trebušno maščobo, lahko rečemo, da je ovsena kaša eden najboljših načinov za kurjenje maščobe. Ker ovsena kaša vsebuje veliko vlaknin in napolni želodec ter omejuje pogosto željo po lakoti. Ker jeste manj, ne boste tudi čakali. Če se zavedate vaj za zmanjšanje trebušne maščobe, potem tudi prehrana ne bo problem. Ko poznate oba, ste zmagali pol bitke. Eden najboljših jutranjih prigrizkov je ovsena kaša, ovsena kaša, bogata z vlakninami, pa najboljša.

Če ste na dieti za hujšanje ali ste lačni ali lačni, lahko za enega najboljših načinov prehranjevanja v tem času rečete ovseno kašo. Ne smemo pozabiti na eno stvar, ki se je treba izogibati sladkanim ovsenim kosmičem. Če želite ohraniti pravo prehrano za zmanjšanje trebušne maščobe, je ovsena kaša za vas popoln obrok. Ovsene kosmiče je na več načinov, pazite le, da z ovsenimi kosmiči ne uživate sladkorja.

Orehi:

Kako zmanjšati trebušno maščobo - oreščki

Orehi so vedno odličen način, da med dieto za hujšanje ohranite želodec poln. Eden najboljših načinov za zmanjšanje prehrane pri zmanjševanju maščob je uživanje dobrih količin oreščkov, pri čemer so mandlji zelo priljubljeni. Mandlji so eden najbolj zdravih orehov doslej in lahko rečemo, da je tudi eden najbolj porabljenih oreščkov. Če želite enostavno shujšati, lahko rečemo, da so orehi ena najboljših stvari za enostavno hujšanje. Številne znanstvene študije so pokazale, da so mandlji res super in lahko tudi izboljšajo moč. Če želite enostavno in hitro izgubiti maščobo, se lahko uživanje mandljev dnevno zjutraj ali z zajtrkom izkaže za zelo koristnega.

Beljakovinski prašek za izgubo maščobe:

Kako zmanjšati trebušno maščobo - beljakovinski prašek za izgubo maščobe

Beljakovine v prahu in beljakovine v prahu za izgubo maščobe so ena najboljših živil. Beljakovinski prah za izgubo maščobe zagotavlja vašemu telesu pravo količino beljakovin in pomaga tudi pri postopku izgorevanja maščob. Če ste pripravljeni izgubiti več maščobe v krajšem času, je beljakovinski prašek za izgubo maščobe najboljši.

Olivno olje:

Kako zmanjšati trebušno maščobo - oljčno olje

Kuhanje z olivnim oljem se lahko izkaže za resnično zdravo in tudi zelo koristno. Nekateri obroki, kuhani z oljčnim oljem, so res okusni in tudi zelo zdravi. Dokazano je, da uživanje živil, kuhanih na olivnem olju, zlahka zmanjša dobre količine maščob. Oljčno olje je glede izgube maščobe boljše od katerega koli olja.

Jagode:

Kako zmanjšati trebušno maščobo - jagode

Jagode pomagajo pri procesu izgube maščobe. Jagode so opremljene z vsemi hranili in koristmi narave in imajo na tone vitaminov in naravnih elementov, ki se upirajo nastanku maščob in se skupaj s telesom borijo pri odstranjevanju odvečne maščobe.

Pusto meso:

Kako zmanjšati trebušno maščobo - pusto meso

Če želite med dieto za hujšanje uživati ​​nekaj slastnega, vam nekaj obroka pustega mesa tako ali tako ne bo škodilo. Pusto meso vsebuje veliko količino vlaknin in omogoča porabo kalorij veliko bolje kot kateri koli drugi ogljikov hidrat. Količina kalorij v pustem mesu je res nizka in bodo pomagale pri hitrem zmanjšanju maščobe. Če ste pripravljeni zmanjšati trebušno maščobo, potem je pusto meso rešitelj.

V tem članku je nekaj super živil in tehnik, ki vam bodo omogočile, da shujšate precej enostavno. Živila, kot so meso, oreški itd., So polna vlaknin in pospešujejo proces kurjenja kalorij. Prekomerna poraba hrane ne pomeni nujno, da boste pridobili kilograme teže. Pomembno je, kaj jeste.