Meditacija Om se osredotoča na mantro Om, ki je prisotna med različnimi religijami in kulturami iz roda v rod.

Om mantra je globoko spoznanje resničnosti, ki obstaja v vsakem od naših življenj, vendar jih večinoma ne razumemo, saj nismo pozorni na svojo notranjost. Svet je bil nekoč samo ena oseba in misel je bila, da bi ga bilo veliko, takrat je bilo slišati vibracije. Vibracija je na koncu pripeljala do zvoka “Om”. Zvok Om je znan kot Pranava, kar pomeni, da vzdržuje življenje z dihanjem. Predstavlja štiri stanja “vrhovnega bitja” in trije zvoki A-U-M (om) pomenijo budnost, sanjanje v globokem spanju in tišini, ki je okoli. Zato simbol “Om” velja za svetega.

Om Meditacijske tehnike:

om meditacija

Meditacija na Om:

  1. Izberite miren kraj.
  2. Kjer se udobno zapre in se počutite popolnoma sproščeno.
  3. Zaprite oči in sprostite mišice in živce.
  4. Osredotočite se na prostor med obrvmi in ostanite mirni.
  5. Naj vaš zavestni um molči in ne razmišljajte o ničemer, samo se skoncentrirajte.
  6. Začnite miselno skandirati “Om”, ko razmišljate o idejah večnosti, nesmrtnosti, neskončnosti, sreče. Pomislite abstraktno. Morali bi se počutiti, da ste neskončni in vse prežeti.
  7. Zapomnite si pomen Om, samo ponavljanje ne bo prineslo želenih rezultatov.
  8. Kmalu se boste počutili čisto in popolno. Zdelo se vam bo, da vse veste in ste kot ptica izpuščeni.
  9. S temi idejami bi morali pretresati vsak del telesa, tako da ne le vaš um, temveč tudi vaše telo, čuti čutijo občutek.
  10. V praksi ohranjajte rednost in počasi in vztrajno verjemite, iskrenost, navdušenje in vztrajnost. Najboljši čas za vadbo je zgodnje jutro, sončni zahod in večer.

Prednosti:

1. Znano je, da omitacija om ozdravi bolezni. Ko vaše telo vibrira, se počutite pozitivno in življenje jemljete veliko bolj resno.

2. V vas prinaša duhovno plat, kjer se približate Bogu.

3. Pojanje Om odvzame vse posvetne misli in ne pusti, da se motite.

4. Če ste depresivni, si vzemite čas za meditacijo. Pojdite Om 50 -krat in počutili se boste bolje. Je sredstvo proti stresu in pomirja možgane.

5. Posredovanje Om dela čudeže ljudem, ki morajo povečati svojo samopodobo.

6. Ko bi ponavljali Om, bi imeli močan in sladek glas. To boste ugotovili v nekaj tednih. Ritmično ponavljanje besede bi vaše misli osredotočilo.

7. Čutite, da imate v sebi drugačno moč. Imate sposobnost, da se borite proti svojim težavam in pripravljeni ste prevzeti svet. Odsevalo se bo iz vaših oči in obraza.

8. Beseda Om ima kozmično energijo, ki nam daje pozitivne vibracije in se počutimo čiste. Najpomembnejša stvar, ki jo dobite z meditacijo, je, da pustite misli mimo in izboljšate koncentracijo.

Točke, ki si jih morate zapomniti:

1. Izberite primerno okolje, kjer ste popolnoma osamljeni, da se koncentrirate in bolje posredujete.

2. Besedo lahko izgovorite kot Om ali Aum.

3. Med izgovarjanjem M morate poudariti izgovorjavo M več kot O.

4. Pojanje te mantre daje pozitivno energijo v vašem okolju. Vsakič, ko ga opevate, boste začutili vibracije, ki jih ustvarja, in začutili boste razliko.