Ko se začnete navajati na meditacijo, se oddaljite od posvetnih materialov in čustev ter se približate sebi. Začnete odkrivati ​​svojo notranjo dušo in se želite povezati z Bogom in izkušnjami v sebi. Zavedali se boste, da vse vaše veselje, dobro počutje, mir itd. Ležijo v vas in dobijo priložnost za obstoj, ko jim z meditacijo dajete ta pomen.

Tehnike duhovne meditacije

Najboljše tehnike za duhovno meditacijo:

Dihanje:

Ko opozarjamo na dihanje, začnemo odmikati pozornost od posvetnih stvari. Um se začne počutiti mirno in nimamo več ega. Začnemo globoko razmišljati in takrat se v nas pojavi duhovni um. Takrat se povežemo z Bogom.

1. Udobno se namestite in izberite samoto. Če ste le začetnik, poskusite zmanjšati vse vrste motenj, saj se morate koncentrirati.

2. Zaprite oči in počutite se dovolj udobno za začetek.

3. Dihajte in sledite svojemu dihu. Morda boste opazili, da niha, saj je včasih lahko hitro, včasih počasi in včasih globoko. Ne skrbite, to je precej naravno.

4. Če misli začnejo pritekati, samo opozorite na dihanje. Ne poskušajte vleči ali potiskati zraka, ki vstopa in izstopa. Naj vaše telo diha s svojo hitrostjo.

5. Zrak in dih sta odsev Duha. Med vdihom in izdihom se počutimo zelo dobro in sproščeno. Za to imamo občutek hvaležnosti in hvaležnost odpira pot do ozdravljenja, svetlobe in ljubezni.

6. Vedno več vaje bi vas poglobilo v duhovno plat meditacije. V mislih boste čutili tišino, postali boste bolj mirni in zbrani.

Koncentracija:

V duhovni meditaciji je zelo pomembno, da se zavedate, da ni preteklosti, ki bi jo zadržali, ali prihodnosti, zaradi katere bi vas skrbelo. Vaša osredotočenost je na sedanji trenutek in prepustiti se morate času in se osredotočiti le na mirnost trenutka. Takrat se vaš duh začne počutiti čist. Privlači vas svetloba, ljubezen, mir in sreča.

1. Udobno se namestite in zaprite oči. Začnite dihati in se skoncentrirajte.

2. Odložite vse svoje strahove in skrbi. Pozabite na vse, kar morate razmišljati, in obdavčite svoje možgane.

3. Predstavljajte si mizo pred seboj in vse svoje težave in breme položite na zgornjo.

4. Pozabi, kdo si, pozabi, kaj ljudje mislijo o tebi.

5. Zdaj bi imeli občutek, da ste se na novo rodili, da morate preteči spomine in ni nobene prihodnosti za razmišljanje.

6. Če se pojavijo kakršni koli pomisleki, se osredotočite le na mizo in naj vam ne pridejo na misel.

7. Naj bo to miren čas, ko se želite samo počutiti varno z Bogom. Morda obstaja občutek napetosti, vendar ga morate opustiti.

Pojanje stavkov:

Ta duhovna meditacija je močna, da doseže Božji mir kadarkoli v dnevu in v vsaki situaciji. Le mirno morate sedeti in zapeti nekaj mantr. Vsi se srečujemo z izkušnjami, ko zaradi različnih razlogov nismo v ravnovesju, smo razburjeni, depresivni, razočarani itd. Lahko preprosto izgovorite te stvari in umirite um:

  • ‘Moj um je del Božjega. Jaz sem svet. ‘
  • “Moja svetost ne more storiti ničesar.”
  • “Bog gre z mano kamor koli grem.”
  • “Bog je um, s katerim razmišljam.”
  • “Ohranja me Bog ljubezni.”
  • ‘Počivam v Bogu.