Sahaja joga je edinstvena oblika meditacije, ki temelji na izkušnji, imenovani samouresničitev ali prebujanje Kundalini. Tega se je naučila Shri Mataji Nirmala Devi, ki se je vse trudila, da bi spremenila življenja. Ko začnete Sahaja meditacijo, kmalu spoznate, da se spreminjate in postajate oseba z večjo integracijo, moralo in osredotočenostjo. Sahaja meditacija je preprosta, če se izvaja v pravi tehniki.

Tehnike meditacije Sahaja

Postopni proces meditacije Sahaja:

1. V vsakem od nas je duhovna energija, ki nas ima zelo rada. Je kot naša mati, učiteljica in vodnica. Naš fokus bomo posvetili tej energiji, da nam bo omogočila, da se povežemo z njo.

2. Slecite čevlje in se udobno namestite na stol. Noge naj padejo na tla in jih postavite ločeno, ne da bi se morale dotikati.

3. Levo roko položite v naročje z dlanjo navzgor.

4. Desno roko položite na levo stran srca in začnite govoriti s svojo notranjo dušo. Vprašajte energijo: “Mati, ali sem jaz čisti večni duh?” (poimenujte božanstvo, ki ga častite) Ponovite trikrat.

5. Vzemite desno roko in jo spustite eno širino roke navzdol. Poravnajte ga s solarnim pleksusom, vendar ostanite mirni na levi strani prsnega koša. Nato trikrat ponovite: “Mati, ali sem sam svoj gospodar?”

6. Zdaj vzemite desno roko in jo položite za eno širino roke tik nad bok. Zdaj 6 -krat ponovite: “Mati, daj mi čisto znanje.”

7. Premaknite desno roko nazaj za eno širino roke in v njej s polnim prepričanjem povejte: “Mati, jaz sem sam svoj mojster”. To ponovite 10 -krat.

8. Zdaj premaknite desno roko navzgor za eno širino roke, kar bi vam spet izravnalo srce. Zdaj to povejte s polnim prepričanjem in ponovite 12 -krat: “Mati, jaz sem Duh!”

9. Obrnite glavo v desno in primite desno roko na levo stran vratu ali rame in recite: “Mati, brez krivde sem”. Ponovite 16 -krat.

10. Desno roko položite na čelo in držite prste skupaj. Začnite stiskati templje, če prstov ne dosežete, poskusite stisniti, kolikor lahko. Zdaj bodite iskreni in iz srca izgovorite: “Mati, vsem odpuščam”. Ponavljajte, dokler niste zadovoljni. Pomislite na ljudi, ki so vam naredili krivdo, in odpustite vsakemu izmed njih.

11. Zdaj je najpomembneje prositi za odpuščanje od božje moči. Samo vprašati morate, za to pa vzemite desno roko in jo položite na hrbet glave. Nagnite ga nazaj in iz srca vprašajte: “Mati, če sem naredil kaj narobe, mi oprosti”. Ponavljajte, dokler niste zadovoljni.

12. Vzemite desno roko in položite sredino dlani na glavo. Široko razprite prste in jih obrnite nazaj, tako da se spuščajo na zadnji strani glave. S pritiskom ga potisnite navzdol in zavrtite v smeri urinega kazalca. Sedaj iz srca vprašajte: “Mati, daj mi povezavo s svojim resničnim jazom in mi dovoli, da to začutim v sebi” ali pa reci “Mati, prosim, daj mi samorealizacijo”. To ponovite 7 -krat.

13. Roke spustite navzdol in jih položite v naročje z dlanjo navzgor. Zaprite oči in sedite nekaj minut v tišini.

Prednosti:

1. Izboljša zdravje

2. Odstrani vas od odvisnosti

3. Izboljša komunikacijske sposobnosti

4. Omogoča vam boljšo koncentracijo in koncentracijo

5. Lajša stres.