Rakhi Mehndi modeli

Festival, ki praznuje vez med bratom in sestro, kar pomeni skrb in zaščito med njima, je festival Raksha Bandhan. Praznujejo ga ob polni luni petega meseca v hindujskem letu (Shravan), zelo ugodnem mesecu, ko ženska uporablja tudi mehndi modele za Raksha Bandhan, praznik pa se v veliki meri praznuje po vsej Indiji. Sestra okoli bratovega zapestja zaveže rdečo in zlato nit, ki je znana kot Rakhi in ga preplete v vez, kjer ji obljubi, da jo bo zaščitil v vsaki situaciji. Odnos je mogoče deliti med katerim koli dvojcem, večinoma pa gre za dvojec brat-sestra.

Skozi vse leto so ljudje začeli dodajati svoj del tega festivala z vključevanjem posebnega blaga Rakhi. Čeprav to ni omejeno le na blago, so mehndi modeli za Raksha Bandhan postali tudi zelo priljubljen dodatek k festivalu. Nekateri strokovnjaki so za festival začeli oblikovati posebne modele mehndi in vzorce. Oglejmo si nekaj najbolj posebnih mehndi modelov za festival Rakhi.

1. Najboljša oblika Mehndi za Raksha Bandhan:

mehndi modeli za Raksha Bandhan

Ta poseben dizajn mehndi je ena najprimernejših predstavitev praznovanja Raksha Bandhan. Medtem ko imajo štiri strani dlani pravilno oblikovano kano, lahko v sredini vidimo upodobitev festivala. Po eni strani lahko vidimo sestro, ki sedi s krožnikom, polnim stvari, podobnih “PoojakiThali”, in zaveže nit na zapestju svojega brata, na drugi dlani pa vidimo, kako brat iztegne roko in darilno škatlo pri svojem stran.

 • Primeren del telesa: Primerno za dlani.
 • Popolna obleka in okraski: Vsaka tradicionalna indijska obleka, združena s tradicionalnimi indijskimi okraski, bo skupaj s tem dizajnom videti odlično.

2. Zapleteno oblikovanje Raksha Bandhan Mehndi:

Raksha Bandhan Mehndi Designs

Če ste nekdo, ki svojemu dizajnu kane rad doda več ustvarjalnega pridiha, potem je ta oblika kot nalašč za vas. Zasnova je videti tudi kot dva Rakhija, ki sta shranjena drug ob drugem. Ta oblika je lepa, vendar ne traja veliko časa za uporabo, saj zahteva le nekaj majhnih zapletenih podrobnosti.

 • Primeren del telesa: Bolj primeren tako za sprednji kot za zadnji del dlani, se lahko nanese tudi na ramena kot obliko tetovaže.
 • Popolna obleka in okraski: Ta oblika bo videti tako z zahodno kot tradicionalno obleko.

3. Preprosta cvetlična mehndi zasnova za Raksha Bandhan:

Cvetlični mehndi dizajn za Raksha Bandhan

Če nameravate opraviti delo DIY, je lahko ta mehndi zasnova vaš prvi projekt. Ta oblika je narejena iz cvetja, paisleyja in preprostih ukrivljenih linij, zato je enostavna in enostavna za uporabo tudi prvič. Zasnova je videti tudi kot velikanski Rakhi, ki se razprostira po dlani.

 • Primeren del telesa: Ta oblika je primerna tako za sprednjo kot zadnjo stran dlani in se lahko nanese tudi na hrbet ali roko kot tetovaža.
 • Popolna obleka in okraski: Ta oblika bo videti dobro s katero koli tradicionalno ali indo-zahodno obleko in nakitom.

4. Najnovejša oblika Curve Mehndi za Rakhija:

Najnovejša oblika Curve Mehndi za Rakhija

Zasnova, ki izgleda drugače od vseh drugih, če je to tisto, kar ste iskali, potem je ta oblika lahko dobra izbira za vas. Kombinacija različnih stilov modelov kane je hitra in edinstvena oblika, ki morda ne bo vzela veliko časa za uporabo, saj nima veliko zapletenih podrobnosti.

 • Primeren del telesa: Primerno za sprednji in zadnji del dlani.
 • Popolna obleka in okraski: Ta oblika bo videti dobro z vsemi vrstami oblačil, saj ni zelo tradicionalna oblika mehndi.

5. Oblikovanje Mandala Mehndi za Raksha Bandhan:

raksha bandhan mehndi

Najenostavnejši in enostavnejši dizajn mehndi je tik pred vami. Preprosta oblika kroga, podobna mandali, lahko jo prilagodite po želji z le nekaj pikami in palicami na dosegu roke. Čeprav je zelo majhen in preprost dizajn, vam zlahka napolni roko s krogom na sredini.

 • Primeren del telesa: Primerno za sprednjo in zadnjo stran dlani, pa tudi za stopala in roke.
 • Popolna obleka in okraski: Ta oblika mehndi se lahko kombinira s katero koli tradicionalno ali zahodno obleko.

6. Mehiški dizajn v zalivsko-arabskem slogu:

Mehndi dizajn v zalivsko-arabskem slogu

Če imate pri oblikovanju mehndija radi velike pike, rože, pejzaže, pa si tudi želite, da bi izgledal drugače od splošnega dizajna cvet-paisley mehndi, potem je ta oblika lahko dobra ideja za vas. Bolj oblikovan po navdihu Mughlai, je odlična kombinacija arabskih, indijskih in mughlai mehndi modelov.

 • Primeren del telesa: Ta oblika je primerna tako za sprednjo in zadnjo stran dlani kot za stopala.
 • Popolna obleka in okraski: Ta oblika bo videti super v kombinaciji s tradicionalnimi ali indo-zahodnimi oblekami in okraski.

7. Zapestnica Style Mehndi Design:

mehndi modeli za festival rakhi

Ta oblika mehndi je videti kot indo-arabska zasnova. Zasnova ne pokriva popolnoma vaših rok, a tudi ni veliko zamudila. Ljudje, ki iščejo obliko, ki ni preveč preprosta, a tudi ne preveč težka, se lahko odločijo za to priložnost za vsako priložnost in ne le za Raksha Bandhan.

 • Primeren del telesa: Primerno za sprednjo in zadnjo stran dlani.
 • Popolna obleka in okraski: Ta oblika mehndi bo videti super v kombinaciji s tradicionalnimi oblekami.

8. Ustvarjalni cvetlični mehndi za Rakhija:

Creative Flower Mehndi za Rakhija

Ta oblika je videti, kot da je na dlani nanešen Rakhi iz kane, svojemu bratu lahko preprosto poveste, da tudi vi obljubljate, da ga boste zaščitili, tudi Rakhija ste dobili! Ta oblika je znana tudi kot zapestnica, saj jo lahko krožno nanesete na roke in dlani.

 • Primeren del telesa: Primerno za sprednjo in zadnjo stran dlani skupaj z rokami in rameni kot tetovaža.
 • Popolna obleka in okraski: Ta zasnova, ker je njeno strukturo mogoče kombinirati s katero koli obleko.

9. Enostavno oblikovanje Mehndi na hrbtni strani:

Preprosta zadnja oblika Mehndi

Če želite rahlo nadgraditi svojo zasnovo iz krožne oblike, podobne mandali, potem je zasnova dobra izbira za vas. Bolj kot oblika kane je ta oblika videti kot ročni pripomoček, zaradi česar je videti še bolj privlačen tudi s svojo preprostostjo.

 • Primeren del telesa: Ta oblika je bolj idealna za hrbet dlani.
 • Popolna obleka in okraski: Ker izgleda kot zelo kul ročni dodatek, ga lahko kombinirate s katero koli obleko in minimalnimi okraski.

10. Raksha Bandhan Mehndi s polno roko:

Polna roka Raksha Bandhan Mehndi

Ste nekdo, ki se rad potrudi, ko gre za nekaj, potem je ta mehndi zasnova vse, kar ste želeli. Bolj zapleten in poln dizajn kane, ta oblika je sestavljena iz številnih znanih vzorcev, kot so čeki, mandala, paisley itd. Čeprav je polnjenje in zapleteno, ga zaradi ponavljajočih se vzorcev ni težko uporabiti..

 • Primeren del telesa: Primerno tako za sprednjo kot zadnjo stran dlani.
 • Popolna obleka in okraski: Ta obleka je zelo primerna za tradicionalne indijske obleke, kot so sarees in salwar obleke.

Nasveti za modele Rakhi Mehndi:

 • Nanesite mehndi dan ali dva pred festivalom, tako da bo na dan festivala vaš mehndi dozorel v čudovito temno madež.
 • Če niste prepričani o uporabi mehndi modelov, se obrnite na pomoč strokovnjaka, ki bo ustregel vašim potrebam in vam ustrezno zaračunal ceno.
 • Več toplote, ki jo ima vaša dlan, temnejši bo madež, tako da lahko po nanosu mehndija vzamete hlape nageljnovih žbic, saj toplota skupaj z nageljnom pomaga ohraniti temnejši madež vašega mehndija.

Pregled:

Mehndi velja za čistega in pobožnega, zato uporaba mehndija na predvečer Rakshe Bandhana samo naredi trenutek čistejši. Poleg vstopa na dogodek mehndi naredijo vaše roke zelo lepe in elegantne. Mehndi na Raksha Bandhan je en dodatek, ki ga lahko okrasite naslednjih nekaj dni brez težav.