Tipična značilnost modelov gujarati mehndi so bogati detajli in ekstravaganten videz. Zapletene linije in oblike naredijo oblikovanje izjemno dovršeno in zapleteno. Modeli gujarati mehandi so zato zamudnejši in težje izdelani. Kljub temu se neveste skoraj vedno odločijo za to, saj je njihov videz bolj vpadljiv. Izjemna potrpežljivost, potrebna za izdelavo teh podrobnih modelov, je vedno vredna končnega rezultata, zaradi česar bodo roke in noge neveste videti vsaj veličastno. Modeli gujarati mehndi vsebujejo čudovite pave, liste, rože in druge prepoznavne vzorce. Številni poročni modeli Mehandi vključujejo celo podobe neveste in ženina v slogu gudžaratija! Na splošno so ti gujarati mehendi modeli, čeprav jih je težko narediti, izjemno lepi na pogled.

Simpatični gudžaratski mehndi modeli s slikami

Izjemni modeli gudžaratske mehndi:

1. Peacock Gujarati Mehndi:

Peacock Gujarati Mehndi

Izpopolnjeni pavi, napolnjeni z zapletenimi detajli in vzorci, so videti izvrstni, če jih narišete na dlani. Gujarati mehndi modeli pogosto nosijo takšne pave, dobro dopolnjene s cvetjem, listi in drugimi oblikami. Kot vedno pa tanke podrobnosti linij in krivulj, ki zapolnijo glavne obrise, naredijo celoten dizajn izpopolnjen in ekstravaganten.

2. Pametno oblikovanje guheratija Mehendi:

Pametno gudžaratsko oblikovanje Mehendi

Medtem ko običajni modeli mehendija skoraj vedno vključujejo cvetlične vzorce, se v stilu gudžaratskega jezika pogosto vzdržijo tega. Zasnova z več geometrijskimi oblikami in črtami, ki tečejo po vaši roki, daje videz zapestnic in drugih okraskov videti pametno. Ima manj moten in bolj eleganten videz. Veliki krogi so napolnjeni s tanjšimi črtami in pikami. Celoten videz je abstrakten in kul.

3. Poročni Gujarati Mehandi:

Poročni Gujarati Mehandi

Poročni gujarati mehndi modeli so brez dvoma izdelani in pretirano okrasni. Velike so in ne puščajo veliko kože gole. Zasnova vključuje cvetlične vzorce, okrašene slone, ki so del običajnih poročnih aranžmajev v mnogih kulturah, podobe neveste in ženina in druge podobne pripomočke, povezane s poroko. Črte so ostre in jasne, kar daje oblikovanju jasen izrez.

4. Gujarati Leg Mehndi modeli:

Gujarati Leg Mehndi Designs

Dizajn gujarati mehndi, ki teče po nogi, daje videz čudovitega okrasnega kosa, ki krasi vaš ud. Zapleteni podrobni rezultati pri oblikovanju so lepi in izdelani. Vzorci so dobro organizirani, tako da so glavni obrisi videti kot gležnji, ki so posejani s dragulji. Na splošno ni slaba ideja, da se odrečemo času, ki je potreben za izvedbo te zasnove.

5. Navadni gudžaratski mehndi:

Navaden gudžaratski mehndi

Navadna ali značilna gudžaratska oblika ima preproste vzorce v obliki zapestnice z zanko ali črto rož, ki tečejo po roki, začenši z enim prstom. Kot vedno je dizajn prikaz gudžaratske kulture in izgleda odlično.

6. Umetniško oblikovanje Gujarati Mehandi:

Umetniško oblikovanje Gujarati Mehandi

Modeli gujarati mehndi so pogosto zelo inovativni in umetniški. Eden takšnih modelov vključuje obsežno uporabo spiralov. Veliko število spiral, različnih velikosti, je videti skupaj zelo združeno. Z nekaj dobro postavljenimi pikami in črtami postane oblikovanje videti še bolj popolno.

7. Izdelajte gudžaratski mehndi za polne roke:

Gudžaratski mehndi za polne roke

Izdelani gudžaratski mehendi s polno roko so zelo podobni poročnim. Zapolnijo ves razpoložljiv prostor z najrazličnejšimi črtami in oblikami. Končni učinek jemlje dih. Zaradi dodatnih podrobnosti in zapletenih vzorcev je oblikovanje videti kot ekstravagantni okraski, vredni avtorskih pravic.

8. Foot Gujarati Mehndi Design:

Foot Gujarati Mehndi Design

Modeli gujarati mehandi so zelo primerni tudi za vaše stopalo. Preplet krivulj, inteligentno sestavljen, deluje kot odlična tetovaža, čeprav gre le za kano. Odvisno od vaše izbire lahko naredite svoj mehandi dizajn preprost ali izdelan v gudžaratskem slogu.

9. Preprosti modeli Mehendi v slogu Gujarati:

Preprosti modeli Mehendi v slogu Gujarati

Preprosta zasnova Gujarati Mehandi vključuje cik-cak linije in oblike, ki so dobro združene, da tvorijo abstraktni vzorec. Tako preprosto, da ne traja veliko časa. Celoten videz je manj tradicionalen in bolj plemenski ali funky.

10. Cvetje Gujarati Oblikovanje:

Rože gujarati dizajn

To je zelo zapleten dizajn. Gre za oblikovanje cvetja, ki je zapleteno prepleteno med seboj na eleganten način. Čeprav je primeren za vse priložnosti, se ta poseben dizajn mehndžijskega sloga v gudžaratskem slogu večinoma odloči med zakonskimi in drugimi pomembnimi dogodki. Kar zadeva oblikovanje mehndija, v Gudžaratu ni pomanjkanja talentov. Tako moški kot ženske učinkovito izvajajo to umetnost in mnogi jo uporabljajo kot glavni vir dohodka.

11. Pavovo pero Mehndi:

Mehndi dizajn pavovega perja

Ta popolna oblika pavovega perja je impresivno in zapleteno umetniško delo, za izvedbo takšnega oblikovanja pa je potrebna usposobljena roka. Primerno za vse priložnosti, normalno je, da si vsak dan ogledate ženske iz Gujarata, ki krasijo tako zapletene vzorce na rokah in nogah.

12. Popolno ročno oblikovanje gudžaratija za bajram:

Popolno ročno oblikovanje gudžaratija za bajram

Izjemno težak, a učinkovito lep mehendi dizajn rož, tkanih okoli roke, je primeren za poročne slovesnosti in poroke. Ni nenavadno videti, da lahko tudi najmanjše trgovine z oblikovanjem mehndija v Gujaratu dokončajo takšne zasnove z občutkom finese.

13. Gujarati Dulhan Mehndi Za roke:

Gujarati Dulhan Mehndi Za roke

Tradicionalna, preprosta, a vendar elegantna, ta oblika mehndi je najbolj primerna za nevesto na poročni dan. Zasnova se vije okoli celotne roke in se konča pri rami. Oblikovanje gujarati mehndi je ena najstarejših indijskih umetnosti, ki sega v čas Nawabov. Takšno umetnost je treba spoštovati.

14. Kul gudžaratski mehndi:

Kul gudžaratski mehndi

To je še en primer gudžaratske superiornosti pri oblikovanju mehndija. Z uporabo kane, ki je popolnoma naraven izdelek, je takšna zasnova izdelek. Ali se je z Gujaratom res mogoče spoprijeti, ko se takšni modeli izdelujejo vsak dan?

15. Sodobni cvetlični mehndi dizajn v slogu gudžarati:

Cvetlični mehndi dizajn v gudžaratskem slogu

Ta vzorec je preprost, a priljubljeno obliko mehendi krasijo mlade ženske v Gujaratu in okolici. Cvet velja za osnovo večinoma vseh modelov mehndi, zato je prisotna večina cvetličnih modelov. Trte in listi na prstih dopolnjujejo vzorec.

16. Praznovanje temne barve Gujarati Mehndi:

Dizajn mehndi za praznovanje globokih barv

Črna mehndi ali kana je alternativa običajnemu materialu, uporabljenemu pri oblikovanju. Najprimernejša je za svetlo polt, impresivno pa jo krasijo neveste. To zapleteno umetniško delo si zasluži mesto v najboljših mehndi modelih Gujarata. Ker je glavni vir dohodka večine ljudi, ljudje dan in noč vadijo do popolnosti, kar sešteje poklic, ki si zasluži svojo kraljestvo.

17. Barvita bleščica gudžaratska oblika:

Barvit bleščeč gudžaratski dizajn

Za razliko od ostalih modelov, prikazanih zgoraj, to umetniško delo uporablja barve, ki niso lahko dostopne in jih je zelo težko kopirati. Samo najbolj spretna roka lahko izvede takšno oblikovanje mehendija.

18. Oblikovanje verskega gudžaratskega mehndija:

Oblikovanje verskega gudžaratskega mehndija

Z gospodarom Ganešo na levi in ​​nosilcem mogočnega slona na desni je to še en omet gudžaratskega mehndija, ki ga velja omeniti. Verski simbol sredi dlani nosi duhovno bistvo skupaj z drugimi okraski. Modele gujarati mehndi je treba ceniti za čas, potreben za eno zasnovo. Včasih umetniki sedejo 8 ur naravnost, da dokončajo eno zasnovo.