Pomemben in obvezen vidik vsake indijske zaročne slovesnosti je uporaba oblikovanja mehndi za zaroko. Običaj uporabe mehndija je dobro znan med azijskimi državami, kot so Indija, Bangladeš, Pakistan, Malezija in Turčija, ki sledijo tej lepi tradiciji. Vzorci so narejeni zapleteno in se lahko razlikujejo od tradicionalnih modelov do abstraktnih vzorcev. Spektakularni mehndi modeli se ne nanašajo le na dlani, ampak jih narišejo tudi na nadlakti, tele in stopala. Te vzorce oblikovanja lahko debelo narišemo, okrasimo z biseri in celo zasenčimo glede na modele. Upam, da vam bo ta obsežen članek pomagal izbrati obliko po vaši izbiri in da bo vaša zaročna slovesnost resnično nepozabna!

Zaročni Mehndi modeli s slikami

Tukaj je 15 najboljših modelov mehndi, ki jih lahko izberete za svojo zaročno slovesnost.

15 Najnovejša zbirka Mehndi modelov za zaročno slovesnost:

1. Egipčansko oko Mehndi oblikovanje za angažiranje:

Egipčansko očesno mehndi oblikovanje za angažiranje

Horusovo oko je staroegipčanski simbol zaščite in dobrega zdravja. Simbol je bil odvračati od zla. Ta zasnova ima etnični videz. Egipčanski očesni mehndi modeli za angažiranje kažejo enako stopnjo zapletenosti, kar je očitno v standardnem slogu. Egipčansko-mehndi zasnova, sestavljena iz trikotnika in horusovega očesa, je dobro znana. Zadnji del roke je idealen za tovrstno oblikovanje in izgleda zelo vpadljivo in edinstveno.

2. Modeli Mehendi za angažiranje listnate vrste:

Modeli Mehendi za angažiranje listnate vrste

Čudaški vzorci listov in cvetoče rože naredijo ta zaročni mehndi dizajn izjemno lep. To umetniško delo prikazuje lepoto narave. Vzorci v obliki listov so dobro poudarjeni, zaradi česar je celotno ročno oblikovano listje videti posebno. Prav tako povečuje pomen ženskega spola, kjer obline naredijo dizajn čudovit, vzorec listov pa naredi roko zelo elegantno. Idealen je za uporabo tega dizajna na hrbtni strani rok.

3. Prepletena oblika Mehendi za slovesnost zaroke:

Prepletena oblika Mehendi za zaročno slovesnost

Kot že ime pove, se lahko “zapletenost” nanaša na zapletenost zasnove. Mehndi za zaroko ima v sebi toliko podrobnosti, zaradi česar je še toliko bolj privlačen. Kompleksna kombinacija linij, zapletenih skupaj v obliki rož in listov, zapleteno razkriva umetnost tega dizajna. Za uspeh končnega rezultata te zasnove je resnično potreben par mirnih rok. Ta zasnova je primerna za uporabo na stopalih in nogah.

4. Nova vzorčna oblika Mehndi za angažiranje:

Nov vzorčasti dizajn Mehndi za angažiranost

Vzorec je eden od zadnjih trendov v oblikovanju mehndi za angažiranje, ki postaja vse bolj priljubljen v nasprotju s tradicionalnimi modeli. To je minimalni dizajn mehndi. Zanimiva igra debelih in tankih linij doda lepoto tega dizajna. Ta oblika daje praznični občutek in je primerna za mladostnice, ki se udeležujejo zaročne funkcije. To lahko primerno nanesemo na dlani.

5. Mehandi modeli v obliki srca za angažma:

Mehandi modeli v obliki srca za angažiranost

To obliko srca ljubijo vsi in je idealno za oblikovanje mehndi. Prikazuje dve polovici, ki tvorita srce, ko sta roki združeni. Umetniško delo dopolnjuje obliko, saj simbolično prikazuje združitev dveh ljudi. To je spektakularen del in ima svoje mesto v najboljših modelih mehndi za zaročno slovesnost. Ta osupljiv dizajn je izjemen in idealen za dlani, saj uporablja dve roki kot platno za prikaz tega čudovitega dizajna.

6. Spider’s Web Mehndi modeli za sodelovanje:

Spider's Web Mehndi Designs for Engagement

Ta trendovska zadnja oblika mehndi za angažiranje je kot zanka in hitro pridobiva na priljubljenosti, saj je v nasprotju s tradicionalnimi modeli, ki se običajno izbirajo. To simetrično zapleteno oblikovanje mehndi verjetno ne bo enostavno izvesti vsem. Ta nekonvencionalna zasnova je sestavljena iz linij, krivulj in pik, ki so umetniško narejene za pridobitev posledičnega lepotnega dela. Dlani so idealni za tovrstno oblikovanje.

7. Cvetlični angažma Mehndi Design:

Cvetlični angažma Mehndi Design

Ta oblika mehndi za angažiranje je edinstven in enostaven dizajn s cvetličnim vzorcem, ki bo očaral vse. Cvetlični vzorci predstavljajo ljubezen, mir, plodnost in lepoto. Zapleteni cvetlični vzorci naredijo obliko na roki bolj polno. Večina ljudi ima še posebej priljubljeno cvetje, saj so cvetlični vzorci prisotni v večini tradicionalnih modelov mehndi. Vsak cvetlični dizajn ima svojo vrednost in pomen ter je idealen za hrbet rok.

8. Diagonalni angažma Mehandi modeli za roke:

Diagonalni angažma Mehandi modeli za roke

To je preprosta zasnova mehndi za angažiranje in za razliko od drugih običajnih modelov. Ima vinsko trto, ki prepleta roko, podobno verižnemu okrasu. Zelo majhen dizajn je kot nalašč za mlada dekleta, ki jih lahko nosijo za zaročno slovesnost. To obliko mehndi lahko nosite na zadnji strani roke. Ta preprosta oblika naredi roko nič manj osupljivo kot tiste z zapletenimi vzorci.

9. Peacock Mehndi zasnova za angažiranje:

Peacock Mehndi Design for Engagement

Pavlov mehndi dizajn je eden najstarejših in najbolj tradicionalnih mehndi modelov za angažiranje. Ta vzorec pava je tako edinstven, da odpravlja običajni tradicionalni vzorec in izgleda neverjetno lepo! Zapleten dizajn na prstih naredi vzorec s cvetnimi listi in pavom zelo privlačen na pogled. Ta oblika pokriva celotno dlan in izgleda res lepo. To se lahko šteje za dobro možnost za zaročno slovesnost.

10. Slike v Engagement Mehndi Designs:

Slike v Enhagement Mehndi Designs

Ta vrsta mehndi oblikovanja je v trendu med sodobnimi bodočimi nevestami, ki izberejo slike v zaročnih modelih mehndi, da simbolično prikažejo njihov poseben dogodek. Obstajajo priljubljeni modeli, imenovani “Raja in Rani”, ki so zelo priljubljeni za zaročne slovesnosti. Takšne zasnove je mogoče prilagoditi in ustvarjalno lahko svojo izbiro predstavite profesionalcem, vedno pa je varneje vzeti storitve profesionalca, saj takšni modeli zahtevajo veliko potrpljenja in spretnosti.

11. Kada Engagement Mehndi:

Kada Engagement Mehndi

Ta zaročni mehandi Kada izgleda super, če ga naredite na hrbtni strani roke in zapestja. Daje vtis, da nosite zapestnico ali Kada in ima zelo sodoben videz. Tovrstna oblika je prednostna, saj pokriva večino rok, vključno s podlakti in odpravlja potrebo po nošenju zapestnic. Zasnova pokriva samo en prst, drugi prsti pa ostanejo goli za čudovit zaročni prstan.

12. Listnata zaroka Mehndi Fotografija:

Fotografija Mehndi z listnato zaroko

Ta zaročna mehndi zasnova je idealna za zaročno slovesnost s svojim listnim in cvetličnim dizajnom. Listnati in spiralni vzorci se razlikujejo od drugih običajnih vzorcev. Pol srca in spirale naredijo dizajn očarljiv in presenetljiv na pogled. Obrazi, prikazani v zasnovi, so primerni za zaročno slovesnost. To je dizajn, ki ima sodoben videz in pokriva celotno roko, zaradi česar je primeren za dlan.

13. Spiralni in srčasti Mehndi za angažiranje:

Mehndi v obliki srca za zaroko

Ta čudovita simetrična oblika mehendi za zaroko je resnično prava paša za oči. Ne gre prezreti izdelave tega umetniškega dela, ki je na pogled zelo zapleteno in očarljivo. Združitev dveh rok v eno samo lepo srce je idealna za zaročno funkcijo. Lepa oblika prispeva k lepotnemu količniku oblikovanja. Ta arhitekturni slog oblikovanja mehndi se razlikuje od običajnih tradicionalnih in je idealen za izdelavo na dlaneh.

14. Zaročni arabski dizajn Mehndi:

Zaročni arabski dizajn Mehndi

Ta arabski dizajn je odtok mehndi za dekleta na dan njihove zaroke. Ta oblika pokriva hrbet in sprednji del rok. Modeli so zelo vsestranski, saj so se spreminjali s premikanjem motivov z enega kraja na drugega. Znani so po svobodnem dizajnu. Ta vrsta oblikovanja je zelo priljubljena v arabskih državah, zato se upravičeno imenuje arabsko oblikovanje mehendi. Ta oblika je postala priljubljena v Indiji.

15. Nova polovica in pol na Mehndi oblikovanju stopal za angažiranje:

Pol in pol na nogah Mehndi Design za angažma

Zakaj ne bi smeli prezreti stopal v zvezi s srčnimi vzorci, nekateri raje oblikujejo mehndi do kolen, nekateri pa raje minimalistično zasnovo in krasijo le noge. Zaročni mehendi so neverjetni in segajo od zapletenih jaali do preprostih cvetličnih umetnin na nogah. Modeli so tako lepi, da ne potrebujejo dodatnih okraskov, kot so prstani za prste, da bi poudarili njeno lepoto. Obstajajo celo mehndi modeli, ki se nanašajo na podplate, nekateri pa le na prste. Na spletu ni pomanjkanja modelov za izbiranje stopal od tradicionalnih do najsodobnejših in trendovskih modelov.

Dodatni nasveti:

  • Pred nanosom mehndija opravite depilacijo in čiščenje, da se izognete zbledelu zasnove.
  • Pred nanosom mehndija si dobro umijte roke.
  • Uporabljen mehndi mora biti dobre kakovosti.
  • Ko se posuši z brizganjem z limono in sladkorno vodo, se bo mehndi dlje časa držal.
  • Po strganju posušenega mehndija se 5-6 ur ne dotikajte vode.
  • Na oblikovanje lahko nanesete viks ali gorčično olje, da postane temnejše pred spanjem.
  • Mehndi je treba uporabiti 24-48 ur pred dnevom D..

Beseda “Mehendi” je bila prvotno izpeljana iz sanskrtske besede “Mendhika” in se nanaša na samo rastlino kane. Mehendi ni samo za ženske. Dandanes ugotavljamo, da tudi moški uporabljajo mehendi. Rečeno je, da nekateri bolniki z rakom, ki izgubijo vse lase, nanesejo mehndi pasto na svoje plešaste lise, saj pušča rjavo barvo. Lahko uporabimo nove tehnike, kot sta bela in zlata barva, da dodamo inovacije v oblikovanje mehndi namesto tradicionalnih in običajnih metod. Modele lahko polepšate tako, da dodate bleščeče kamne, bisere ali iskrice, da bo videti privlačnejša. Mehendi je zelo pomemben v večini religij, zlasti v hindujcih in je pomemben del 16 okraskov (SolahShringar).