Od številnih stilov in različic oblikovanja mehndi je poseben slog, ki je pritegnil pozornost mnogih žensk, modeli Khafif mehndi. Arabska beseda Khafif pomeni zapleten. Ti mehndi modeli se bolj osredotočajo na podrobnosti in izdelavo znotraj motivov. Vzorci so narejeni z natančnostjo, zaradi česar je ta slog oblikovanja mehndi idealna izbira za zaročne ali poročne mehndi modele.

modeli khafif mehndi

Za doseganje popolnosti pri ustvarjanju dizajna Khafif mehndi je nujno, da se obrnete na pomoč strokovnjaka, saj podrobnosti zahtevajo izkušnje. Ta slog mehndija se lahko uporablja na sprednji in zadnji strani rok, pa tudi na stopalih. Nekatere ženske se odločijo za ta slog oblikovanja samo za prste. Poglejmo si nekaj najbolj edinstvenih in najnovejših modelov Khafeef mehndi.

Lepi Khafif Mehndi modeli za poroke:

Oglejmo si najnovejše modele Khafif Mehndi, s katerimi lahko okrasite svoje roke in dodate več lepote svoji celotni obleki,

1. vzorčasti modeli Khafif Mehandi:

Vzorčasti modeli Khafif Mehandi

Navdihnjen s cvetličnimi vzorci, ta oblika Khafif mehndi popelje detajle na povsem novo raven. Oblikovanje je zelo zapleteno in s čudovitim umetnikom Mehandija s tem super hit vzorcem ne moremo zgrešiti. To obliko lahko uporabite tudi na hrbtni strani rok, da dosežete podoben videz na splošno.

 • Primerno za katero funkcijo: Ta oblika je primerna za poroke in poroke.
 • Seznani se z: Seznanite se s težko oblikovanimi tradicionalnimi oblekami.

2. Geometrijski modeli Khafifa Mehendija:

Geometrijski modeli Khafif Mehendi

Ta popolnoma simetrična in lepo zapletena geometrijska oblika Khafif mehndi je čista čarovnija na rokah. Serija hrustljavih diamantnih oblik v celoti predstavlja obliko na dlani. Nato se jim pridruži vrsta popolnih vinskih modelov na prstih. Zasnova je zaključena z dokončano trto s cvetjem na zapestju. Oblikovanje je mogoče poustvariti na nogah in na zadnji strani dlani. Podrobnosti o oblikovanju so zelo privlačne in lepe.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zabave in festivale.
 • Seznani se z: Seznanite se z indo-zahodnimi oblekami.

3. Krožno razporejeni modeli Khafif Mehandi:

Krožno razporejeni modeli Khafif Mehandi

Presenetljivo pri tem dizajnu Mehandi je način uporabe prostora na zadnji strani roke. Krožni vzorec s cvetnimi lističi na koncu je videti poln, vendar je zelo razmaknjen in zato ni videti zelo težek ali podroben. Oblikovanje je še dopolnjeno na prstih s cvetnimi listi. Kot osrednji del lahko ustvarite drugačen slog rože ali mandale. Zasnova je minimalistična, a zelo lepa in dobro postavljena.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za festivale ali občasno uporabo.
 • Seznani se z: Seznanite se s katero koli obleko, zahodno ali tradicionalno.

4. Gujarati Khafeef Mehandi modeli:

Gujarati Khafeef Mehandi Designs

Znani po svoji edinstveni zasnovi, te modele khafif navdihuje država Gujarat v Indiji. So čudoviti in uporabljajo zelo abstraktne in sodobne vzorce, zaradi česar so ti modeli videti sveži. Motive poudarjajo jasni tanki prostori vmes. Vzorci zato izstopajo in izgledajo lepo na rokah. Oblikovanje s podobnimi detajli je mogoče uporabiti tudi na hrbtni strani rok.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zaroko ali poroko.
 • Seznani se z: Seznanite se s težkimi tradicionalnimi oblekami ali indo-zahodno.

5. Zrcaljeni modeli Khafeef Mehndi:

Zrcaljeni modeli Khafeef Mehndi

Kot že beseda nakazuje, je dizajn Mehandi zrcalna podoba v vsaki roki. Zasnova in vzorec sta na obeh rokah enaka, tako da sta vsaka zrcalna podoba druge. Zapleteni detajli se izmerijo in ustrezno izdelajo za enako enotno obliko v zasnovi. Simetrija in čudovita uporaba kontekstov in prostorov je ključ, ki poudarja to zasnovo. Podoben slog oblikovanja mehndi lahko uporabite na hrbtni strani dlani.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za praznike ali družinske prireditve.
 • Seznani se z: Seznanite se z indo zahodnimi ali tradicionalnimi oblekami.

6. Podrobnosti Khafifovih modelov:

Podrobnosti o Khafifovih modelih

Dve podrobnosti o modelih Mehandi pritegneta oči. To ima v Mehandiju zelo visoko raven podrobnosti in zato izgleda lepo na rokah. Zasnova je čim bolj zapletena in je lahko tudi popoln poročni mehndi vzorec. Druga stvar je sijaj in sijaj v oblikovanju, ki je zelo jasen in svež, vendar z najmanjšimi podrobnostmi. Dodate lahko motive, kot so bobni, slon, svastika ali drugi, da bo ta bolj ugoden videz.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za poroke ali novo poročene ženske.
 • Seznani se z: Seznanite se s tradicionalnimi oblekami, kot sta saree in lehenga choli.

7. Sodobni, vendar tradicionalni modeli Khafifa Mehandija:

Tradicionalni Khafif Mehandi

Lepa mešanica tradicionalnega, a sodobnega je ta zapletena oblika kafif mehandi. Zaradi simetrije osrednjega oblikovanja in natančnosti igle na prstih je to popolnoma osupljiva podrobna oblika hafifa Mehandija. To je dizajn, ki ga navdihuje mandala. To obliko lahko uporabite tudi na nogah ali dlani z dodatnimi podrobnostmi.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zabave in festivale.
 • Seznani se z: Seznanite se z zahodnimi ali tradicionalnimi oblačili.

8. Pavi navdihnjeni Khafifovi modeli:

Peacock Inspired Khafif Designs

Eden najbolj zapletenih modelov je osrednji motiv ljubkega pava z nežnim delom povsod. Oblikovanje je lahko nad polnimi rokami ali pa je razmaknjeno in tako poudari motive pava. Ta oblika je osupljiv primer izvrstnega mehndija na hafif način. To obliko uporabite na hrbtni strani rok za poroko bližnjega družinskega prijatelja ali sorodnika.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zabave in družinske funkcije.
 • Seznani se z: Seznanite se z indo-zahodnimi ali tradicionalnimi oblekami.

9. Maroški modeli Khafif Mehandi:

Maroški modeli Khafif Mehandi

Modeli Khafif mehandi so na voljo v različnih oblikah, stilih, oblikah in vzorcih. Vzorec, ki predstavlja maroške ploščice, je zelo podroben z majhnimi rožicami in črtami, ki se pogosto uporabljajo. Oblika je dobro razmaknjena in en pogled na roke je zelo prijeten za oči. Podoben slog oblikovanja lahko uporabimo tudi za dlani in stopala.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za prijazne zabave in družinske funkcije.
 • Seznani se z: Seznanite se z zahodnimi ali tradicionalnimi oblekami.

10. Cvetlični modeli Khafif za noge:

Khafif mehndi modeli za noge

Ti osupljivi cvetlični modeli hafifa v nogah so kot nalašč za nevesto na njen poseben dan. Ta oblika ima čudovite rože, ki tečejo na nogi v asimetričnih vzorcih s podrobnostmi z zvezdicami. Oblikovanje dopolnjujejo tudi majhne cvetlične trte, razpršene po vseh nogah. Ta oblika na stopalih se lahko uporablja tudi na hrbtni strani dlani.

 • Primerno za katero funkcijo: Ta oblika je primerna za zaroke, poroke ali praznike.
 • Seznani se z: Seznanite se z indo-zahodnimi ali tradicionalnimi oblekami.

11. Veličastnost oblikovanja Khafifa na hrbtni strani:

Zadnja roka Khafif Design Magnificence

Popolne obline, vzorci majhnih cvetličnih motivov in natančen dizajn na obeh rokah so vrhunci tega mehanskega oblikovanja Khafif. Podrobnosti po rokah, prstih in zapestju so osupljivo lepe. To zasnovo lahko znova ustvarite z rožami ali drugimi vzorci na podobnih krivuljah, da dosežete drugačen videz.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za službene in družinske funkcije.
 • Seznani se z: Seznanite se s tradicionalnimi ali indo-zahodnimi oblekami in nekaj debelega nakita.

12. Khafifovi modeli samo s prsti:

Modeli Khafif samo za prste

Kot že ime pove, je to zapleteno zasnovano le nad prsti, ki jih popolnoma pokrivajo. Za tkanje te čarovnije na prste lahko uporabite cvetlične motive, teksture, vzorce, črte, pike itd. Ta videz Mehandija je mogoče videti tudi na zahodni obleki. Prsti, obarvani s kano, izgledajo lepo. To zapleteno obliko lahko uporabite tudi na sprednji strani prstov.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zabave ali festivale.
 • Seznani se z: Seznanite se z lepo zapestnico skupaj z indo-zahodnimi ali tradicionalnimi oblekami.

13. Čarobni cvetlični Khafifovi vzorci:

Čarobni cvetlični Khafif modeli

Ta cvetlični dizajn Khafif mehndi je minimalističen, vendar dosega celoten videz s popolnimi detajli v cvetju in drugih cvetličnih vzorcih. Rože se raztezajo od zapestja do dlani z krivuljami, ki jih združijo z majhnim krožnim motivom na konicah prstov. Ta mehndi zasnova se lahko poustvari z uporabo različnih stilov cvetja, nanese pa se lahko tudi na zadnjo stran dlani in na stopala.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zabavo ali družinsko funkcijo.
 • Seznani se z: Seznanite se s svojim najljubšim salwar kameezom ali kurto.

14. Khafifovi vzorci na hrbtu:

Khafif Designs na hrbtu

Cvet je bil uporabljen kot osrednji del, v katerem se razprostirajo trte, ki imajo proti koncu še več majhnih cvetov s pikami in listi. To se odlično poda krojenim bluzam in globokim vrhom z vratom. Za to zasnovo lahko uporabite tudi podrobnejši slog cvetja ali pa ustvarite manjšo različico za roke.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za službene, zabavne ali družinske funkcije.
 • Seznani se z: Seznanite se z ogrlico choker skupaj z globoko izrezano bluzo ali kameezom.

15. Oblika Khafifa z mrežo in trakom:

Oblika Khafifa z mrežo in trakom

Dlan ima opredeljeno mrežo s podrobnostmi s štirimi cvetnimi pikami, ki po celotni mreži tvorijo rože. Ta tvori zgornji del dlani. Na strani zapestja je vzorec polkrožnega traku z vzorci. Prsti imajo tudi mrežo in vzorec traku, ki zaključuje oblikovanje. Naredite to zasnovo na hrbtni strani dlani za bolj intimne funkcije in dogodke.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zaročne slovesnosti in festivale.
 • Seznani se z: Seznanite se z obleko s polnimi rokavi ali tradicionalno obleko.

Dodatni nasveti za oblikovanje Khafif Mehndi:

 • Zdaj, ko smo dobili nekaj navdiha o modelih Khafif mehndi, se naučimo nekaj nasvetov in zvijač, da zagotovimo, da vaš mehndi izgleda najbolje,
 • Naredite nekaj raziskav na internetu, da poiščete obliko, ki vam najbolj ustreza.
 • Ne izogibajte se eksperimentiranju z oblikovanjem in dodajanju svojega pridiha.
 • Če ne znate dobro ravnati z mehndi stožcem, prosite za pomoč strokovnjaka, saj bo to zagotovilo, da bo vaš videz popoln.
 • Na posušenem mehndiju uporabite mešanico apna in sladkorja, saj bo mehndi dlje časa ostal na rokah, kar bo posredno pripomoglo k temnejšemu madežu.
 • Izogibajte se uporabi mehndi stožcev, ki vsebujejo kemikalije, saj lahko to povzroči reakcijo na vaši zdravi koži.

Pregled:

Na internetu in v številnih drugih virih je na voljo več stilov in vrst mehndi modelov, vendar so modeli pretežki ali preveč preprosti za to priložnost. Takrat vam pomagajo modeli Khafif mehndi. Modeli so primerni za festivale in družinske funkcije, saj so popolnoma podrobni in jih je mogoče uporabiti za kateri koli želeni del telesa. Vse, kar morate storiti, je, da uporabite fino konico konice in nekaj vaje, da preprosto dosežete zapletenost želenega dizajna mehndi.