Mehndi velja za pomemben in sestavni del vsake indijske poroke. Zapleteno oblikovani vzorci se lahko razlikujejo od tradicionalnih modelov do geometrijskih oblik in abstraktnih vzorcev. Okrogle oblike mehndija so lahko spektakularne, če jih izdelujejo ne le na dlaneh, ampak tudi na nadlakti, stopalih in teletih. Okrogli ali krožni mehndi modeli imajo na rokah in nogah narisane kroge, podobne mandali. Temu pravimo tudi mehndi v slogu zapestja. Modeli kašmiri mehndi imajo na dlaneh in konicah prstov narisane kroge. Ti krogi so nato napolnjeni z zapletenimi oblikami in izgledajo fantastično.

Okrogli modeli Mehndi s slikami

Kaj je mandala? Dobesedni pomen besede Mandala pomeni krog. Rečeno je, da stari hindujski spisi prikazujejo mandale kot obdobje ustvarjalnosti in simbol globlje povezave med seboj in vesoljem na splošno. Okrogle oblike so lahko napolnjene z navadno barvo ali pa so natančno podrobne, kar lahko traja nekaj ur. Te vrste mehndi modelov so narejene tako, da je okrogel krog privlačen na pogled. Ta minimalistični slog izvira iz plesnih oblik, kot je Bharatanatyam, do tega, kar bengalske neveste uporabljajo Alto za okrasitev rok in nog. So preproste navadne pike, narisane na rokah in prstih.

Okrogli modeli Mehndi za roke:

Tukaj je 25 najboljših modelov okroglih mehndi, ki jih lahko preizkusite za katero koli zabavo, festivale ali poroko.

1. Okrogli cvetlični mehndi modeli:

Mehndi modeli okrogle rože

Mandale ali krožni mehndi so sestavljeni iz cvetličnih vzorcev, ki se začnejo z majhnim zatemnjenim krogom, ki je napolnjen z več cvetnimi listi. Robove krasijo dobro postavljene spirale, ki dopolnijo videz cvetnih listov. Lahko narišete eno samo rožo, da bo oblikovanje preprosto, ali pa naredite več cvetov, zaradi česar bo oblikovanje videti bolj zapleteno. Zasnovo lahko naredite tako, da izgleda večja in bolj okrasna, če ji dodate več rož.

 • Specifikacije oblikovanja: Zaradi cvetličnega dizajna je videti preprosto in zapleteno z dodatkom spirale.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Ta mehndi se lahko uporablja za praznike in poroke.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Lahko nosite nekaj prstnih prstanov, da prstom dodate lepoto, pa tudi mehndi, narisano na roki.

2. Tradicionalni okrogli mehndi modeli:

Tradicionalni okrogli mehndi modeli

To je tradicionalna okrogla oblika mehndi s cvetjem v krogu in več rožami, ki mejijo na ta krog. Zaradi zatemnitve okoli rože je cvet in krogi naokoli s pikami v notranjosti privlačnejši. Zasnova je dovolj velika, da pokriva večino zadnjega dela vaše roke in ne potrebuje dodatnega oblikovanja okoli nje.

 • Specifikacije oblikovanja: Cvet v sredini z barvo okoli njega izgleda zelo lepo, čeprav je preprosta oblika.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Lahko se uporablja za festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke, saj pokriva večino roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Zaradi preprostih prstnih prstanov bi bila ta oblika videti celo zelo lepa.

3. Eleganten krožni vzorec mehndi:

Eleganten krožni vzorec mehndi

Te vrste dekorativnih okroglih mehndi modelov z geometrijskimi motivi so danes zelo trendovske. Te lahko nosite na skoraj vsaki zabavi. Te so narisane tudi z bleščicami ali barvnimi stožci. Te so zelo priljubljene in jih je mogoče profesionalno opraviti v kozmetičnih salonih. Okrasne lahko uporabite, da jih postavite osrednje na vzorce. To je eden najboljših okroglih mehndi modelov za mlada dekleta.

 • Specifikacije oblikovanja: Oblikovanje mandale na dlani z obliko, ki krasi zapestje kot manšeta, je videti zelo trendovsko.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Lahko se uporablja za zabave, družbene funkcije.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo položite na dlan.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Te je mogoče združiti s salwar oblekami in lehengami.

4. Občasni cvetlični mehndi vzorec:

Občasni cvetlični mehndi vzorec

Ta krožna mehndi oblika ima motive s cvetličnimi potiski in je ena izmed preprostih modelov, ki jih je mogoče vključiti v geometrijske oblike. Tudi te so zelo priljubljene in jih je mogoče narediti z nalepkami. Okrasne lahko nalepite na zasnovo z bleščicami in lepili. Obstajajo trgovine, ki prodajajo te vrste dodatkov, ki jih lahko oseba kupi in uporabi za polepšanje oblikovanja. Poleg tega so na voljo tudi stožci različnih vrst barv.

 • Specifikacije oblikovanja: Oblikovanje mandale na dlani z geometrijskimi oblikami in cvetličnimi motivi okoli nje. Zasnova, ki krasi zapestje, je prav tako zelo preprosta, zato izgleda lepo na občutljivih zapestjih.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Lahko jih uporabljajo mlada dekleta za festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če je nameščena na dlani in zapestju.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Te lahko združite z oblekami salwar.

5. Barvno okroglo oblikovanje Mehndi:

Barvno okroglo oblikovanje Mehndi

Tako kot drugi modeli okroglih mehndi so lahko tudi okrogli modeli mandale obarvani. Rdeče in črne barve izgledajo najbolje, saj zaradi kontrasta izgledajo privlačno. Zaradi kombinacije rdeče/črne barve je videti zelo privlačna in privlačna za oko.

 • Specifikacije oblikovanja: Zaradi rdeče -črne oblike mandale barve izstopajo z zapletenimi vzorci okoli nje. Ta oblika je idealna za mlada dekleta. Enako umetniško delo je mogoče narediti tudi na zapestjih.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Lahko se uporablja za festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če je nameščena na dlani in zapestja.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Barve so tako živahne, da ne potrebujejo dodatnih okraskov.

6. Lepi krožni modeli Mehndi:

Lepi krožni modeli Mehndi

Ta čudovita okrogla oblika mehndi bi bila ena z več koncentričnimi krogi, ki imajo številne različne vzorce. Debele pike in spirale delujejo kot dodatni elementi, ki dopolnjujejo zasnovo. Meja skupaj s prsti in zapestjem doda lepoto slike. Ta oblika bi bila idealna za zaročno funkcijo ali slovesnost izmenjave prstanov.

 • Specifikacije oblikovanja: To je asimetrična oblika s koncentričnimi krogi okoli nje z ustreznimi umetninami na zapestjih in konicah prstov. Spirale dodajo lepoto oblikovanja.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Lahko se uporablja za zaročno zabavo.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani rok in zapestja in bi bila vidno zelo privlačna, ko je prstan nameščen.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Zasnova je tako lepa, da bi se en sam prstan in zapletena oblika upravičeno dopolnjevala, zaradi česar je celotna priložnost posebna.

7. Dekorativni motivi za noge:

Dekorativni motivi za noge

Ta oblika mehndi kroga izgleda zelo tradicionalno. To je narejeno v zelo dekorativnem vzorcu. Lahko jih nosite za različne priložnosti. Te lahko nosite tudi za zabave. Ta zasnova je na prvi pogled videti zelo preprosta, vendar zaradi umetnine z zankami in krivuljami izgleda zelo zapleteno.

 • Specifikacije oblikovanja: Celoten dizajn mehndi je koncept, ki vključuje zanke in v njem majhno mandalo ter tri majhne mandale, ki jo obdajajo.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Družbene funkcije lahko najbolj ustrezajo temu čudovitemu dizajnu mehndi za dekleta.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo postavite na noge.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Nohte ni treba nositi, da bi pohvalili lepoto oblikovanja, saj je sama oblika podobna, kot da bi gleženj nosili na nogah.

8. Eleganten okrogel mehndi dizajn za roke:

Eleganten okrogel mehndi dizajn za roke

Ta okrogla oblika mehndi je sestavljena iz okrogle rože z majhnimi cvetnimi listi, ki se izmenjujejo z listi, zaradi česar je videti zelo elegantno in prefinjeno. Okrog lahko dodate zvito verigo, tako da bo na vaši roki videti kot izjemen kos nakita. Koničasti robovi okoli zunanjih robov ne naredijo kroga gladkega, vendar mu daje okrogel videz.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi je sam po sebi videti kot okras.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za zabave in festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov, saj je sama po sebi preprosta in veličastna.

9. Enostavni barvni okrogli mehndi modeli za roke:

Enostavni barvni okrogli mehndi modeli za roke

Preprosta okrogla oblika mehndi z debelim krogom v sredini in cvetnimi lističi ga obdajajo, zaradi česar je videti odlično. Risanje ni težko. Enostavnost zasnove in debele temno obarvane črte naredijo bolj privlačno. Prstom lahko dodate majhne oblike in črte, da bo oblikovanje videti bolj simetrično in popolno. Te modele lahko ženske uporabljajo med majhnimi verskimi dogodki, kjer je običajno nositi mehndi.

 • Specifikacije oblikovanja: Enostavnost zasnove naredi posebnost in jo lahko naredijo vsi.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za verske obrede doma.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo postavite na dlan.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov, saj je sama po sebi preprosta in popolna.

10. Okrogla stopala Mehndi:

Okrogla stopala Mehndi Designs

Okrogli mehndi modeli za stopalo so precej podobni tistim za roke. Velika krožna oblika, ki jo krasijo zapleteni detajli in vzorci, naredi vaše stopalo spektakularno. Zasnova stopalu doda lepoto in elegantnost.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi je kot nalašč za stopala. Zapleten dizajn stopalu doda lepoto in čar.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke in praznike.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo postavite na nogo.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov, da bi izgledala dobro, ujemajte se z obutvijo, ki ne skriva mehndija.

11. Tradicionalno umetniško delo Mehndi s krogi:

Tradicionalno umetniško delo Mehndi s krogi

To je še en trendovski vzorec oblikovanja okroglih mehndi, ki ga je mogoče enostavno preizkusiti. Oseba lahko vidi tudi modele in jih naredi. Danes so na voljo nalepke, ki jih lahko nalepite z vodo. Uporabite lahko tudi več drugih motivov manga drugih vzorcev, ki jih lahko združite s tem vzorcem rajasthani mehndi. To lahko storite z različnimi vrstami stožcev in rezanjem konic glede na debelino ali tankost linij, ki jih načrtuje.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi videz je enostavno narediti s simetrično spiralo, zanke pa naredijo videti zapleteno in zapleteno.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke, zabave in festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če je nameščena na zadnji strani roke in na konicah prstov.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika izgleda tako veličastno in pokriva večji del zadnjega dela roke in zapestja ter ne potrebuje prstanov.

12. Okrogla kana z motivi zapestja:

Okrogla kana z motivi zapestja

To so zelo tradicionalni krožni mehndi modeli in lahko ustvarite variacije z vrstami cvetličnih motivov. Te imajo lahko mrežasti vzorec, te pa lahko nosite tudi za vse oblike tradicionalnih priložnosti. To se naredi tudi z drugimi centraliziranimi vzorci in jih je mogoče narediti na vrhu dlani. Za lepljenje tega dizajna lahko prilepite tudi okrasne in druge bleščice.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta zasnova mehndi je zelo preprosta in enostavna za izvedbo. Mandala je oblikovana s cvetjem na sredini, ki ga obdajajo zanke in spirale okoli njega.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke, zabave in festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov, saj sama izgleda dobro.

13. Tradicionalna krožna umetnost mehendi:

Tradicionalna krožna umetnost Mehendi

Okrogla oblika mehndi z motivi je danes zelo priljubljena. Te lahko združite s katero koli obliko oblek salwar ali ghagra in cholis. Če želite, lahko te vrste slogov narišete z drugimi vzorci rajasthani ali gujarati mehndi.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi izgleda veličastno z mandalo, ki pokriva večino zadnjega dela roke. Modeli na prstih dodajo lepoto mandali, ki je preprosta. Črte so ukrivljene in zasenčene, da izgledajo umetniško. Enako lahko rečemo za obliko, ki se razteza od mandale do zapestja.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke in praznike.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Težki obroči, posejani s kamni, dajejo spektakularen videz tej zasnovi.

14. Trendovska krožna umetnost iz kane:

Trendy Circular Henna Art

To je še en trendovski krožni mehndi dizajn. Te lahko združite s katero koli vrsto oblačil. Prav tako lahko nosite zapestnice iz kundana. Modeli na prstih so videti zelo zapleteni. Če se vam obeta priložnost ali dogodek, lahko to opravi strokovnjak. Temu dizajnu lahko dodamo tudi bleščice. Ogledate si lahko tudi vzorce nalepk in jih nato združite z drugimi pandžabskimi ali drugimi oblikami mehndi.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi izgleda čudovito od konic prstov do zapestja.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke in praznike.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo položite na dlan.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika se lahko ujema s kundanskimi zapestnicami in prstani.

15. Lepi črni okrogli modeli mehndi:

Lepi črni okrogli mehndi modeli

Okrogla oblika mehndi z mnogimi krogi, vsaka napolnjena z drugačno vrsto vzorca, daje na splošno lep videz. V središču oblikovanja je cvet s krogi, ki ga obkrožajo. Zunanji rob ima spirale, kar prispeva k umetniški lepoti oblikovanja.

 • Specifikacije oblikovanja: Mandala v tem mehndiju izgleda tako lepo, da jo nosi sama.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke, zabave in festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov in se lahko ujema z etnično obleko.

16. Tradicionalno okroglo delo iz kane:

Tradicionalno okroglo delo iz kane

Če si človek želi cvetlične motive, je te vrste motivov enostavno narediti. Te so tudi zelo ustvarjalne in enostavne za šport za vse vrste družinskih priložnosti. Te lahko nosite tudi na fakulteti. Te lahko razširite tudi na toliko, kolikor vam je všeč za šport. Nekatere od teh okroglih mehndi modelov je mogoče razširiti do komolcev. Te vrste abstraktnih in zapestnih modnih modelov lahko izdelate v krožnih mehndi modelih za vse vrste zabav.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta lepota tega mehndija je v svoji preprostosti.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke, zabave in festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov in jo je mogoče enostavno združiti z anarkali oblekami in lehengami.

17. Izdelani modeli Mehndi Circle:

Izdelani krožni Mehndi modeli

Okrogle oblike mehndija lahko zapletemo in izdelamo tako, da v krog in okoli njega dodamo veliko zapletenih vzorcev. Tanke in debele krožne črte z zankami in spiralami naredijo zasnovo zapleteno. Izgleda zelo okrasno in res zelo lepo. To zasnovo najbolje izvede strokovnjak.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi je sam po sebi videti kot okras.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za poroke in praznike.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo postavite na dlan.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov, saj sama po sebi izgleda čudovito.

18. Okrasna okrogla oblika kane:

Okrasna okrogla oblika kane

Te vrste krožnih mehndi modelov so zelo priljubljene. Oseba jih zlahka nosi na zabavah ali družinskih srečanjih. Za te modele lahko uporabite tudi temno obarvano listno pasto, da bo videti privlačnejša. Te oblike je mogoče narediti na ročnem spolu, ki sega do komolcev.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi je mogoče narediti tudi z umetninami Rajasthani ali Marwari.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za družinske funkcije, zabave, poroke in festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo položite na roko, jo lahko potegnete od konic prstov do komolca.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Te lahko združite s katero koli vrsto tradicionalne obleke, kot sta salwar ali lehengas.

19. Ustvarjalni motiv delo s krogi:

Ustvarjalni motiv deluje s krogi

Ta okrogla oblika mehndi je bila narejena tako, da je videti precej tradicionalno in jo lahko nosite tudi za vse priložnosti. Ta dela so narejena tudi z različnimi motivi. Ta oblika je lahko narejena tudi na trendovski način in jo lahko nosite na fakulteti. S temi se lahko uporabljajo bleščice in kamni. Ti modeli so lahko v obliki geometrijskih oblik in jih je mogoče narediti do nadlakti.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta mehndi je mogoče narediti tako, da izgleda trendovsko.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za družinske funkcije in zabave.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če je nameščena na hrbtni strani roke.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Te je mogoče združiti s katero koli vrsto tradicionalnih salvarjev ali etničnih oblačil. S tovrstno obliko lahko nosite tudi različne vrste zapestnic.

20. Mehndi okroglo oblikovanje s popki:

Mehndi okroglo oblikovanje s popki

Cvetlični vzorci se običajno uporabljajo v večini krožnih mehndi modelov. Ne samo, da je oblikovanje videti zelo lepo, ampak imajo tudi globlji pomen. Brsti običajno pomenijo začetek nečesa novega. Čeprav običajno vidimo polno razcvetele rože v dizajnu mehndi, lahko popke tudi umetniško narišemo, da tvorijo čudovite vzorce. Umetniško jih lahko narišemo za razlago plodnosti in rasti.

 • Specifikacije oblikovanja: To mehndi lahko naredite tako, da dodate rože in brsti, da oblikujete zapletene in preproste oblike.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za mladoporočene neveste ali bodoče matere.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če je nameščena na hrbtni strani rok.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Zasnova s ​​cvetjem je tako lepa, da se lahko ujema z obročki in zapestnicami s kamni.

21. Krog Mehndi Design z Lotosom:

Oblikujte Mehndi Design z Lotosom

To je nenavaden krožni mehndi dizajn z lotosom namesto običajnih cvetličnih motivov, ki jih vidimo. Temno senčenje okoli lotosa je tisto, zaradi česar je videti spektakularno, saj oblikovanju doda lepoto. Lotus se nanaša na več vrlin, kot so lepota, čistost in milost. To je nenavaden dizajn, ki ga ne vidimo preveč pogosto, saj običajno vidimo simetrično postavljene cvetlične motive, geometrijske oblike, zanke in spirale. V budizmu lotos simbolizira tudi razsvetljenje in duhovno prebujenje.

 • Specifikacije oblikovanja: Čeprav to ni popolna okrogla oblika z določenim krogom; je temno senčenje okoli lotosa, ki daje učinek mandale.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za zabave in poroke.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika izgleda najbolje, če jo postavite na hrbet.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: V idealnem primeru bi bilo treba to obliko ujemati z dekoltiranimi bluzami ali oblačili, kjer se razkrije zgornji del hrbta, ki se ponaša s tem čudovitim dizajnom.

22. Mehndi okrogla oblika s pavom:

Mehndi okrogel dizajn s pavom

Ta čudovita okrogla oblika mehndi je nekaj zelo drugačnega od običajnih modelov mehndi, ki so narejeni z uporabo okroglih krogov. Ta edinstven dizajn ima pava v središču mandale. Zasnova je zelo preprosta s koncentričnimi krogi okoli glavnega kroga. Tudi zasnova na telesu pavovega telesa je zelo preprosta in simetrična. Pav je izvrstna ptica, ki simbolizira lepoto.

 • Specifikacije oblikovanja: To je edinstven dizajn s pavom, ki izvira iz središča mandale.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za zabave in hišne funkcije.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če jo postavite na podlaket roke, saj potrebuje več prostora.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje zapestnic, saj bi prikrila lepoto oblikovanja. Prstni obroči se lahko ujemajo s to zasnovo, da izgleda lepše.

23. Okrogla oblika Mehndi z ribami:

Okrogla oblika Mehndi z ribami

Ribe, ki se uporabljajo pri oblikovanju okroglih mehndi, segajo od preprostih vzorcev do zapletenih modelov. Ribe običajno simbolizira lepota oblike ženskih oči. To je najpogostejši pomen, ki si ga pripišemo tudi ribi. Obstaja tudi več drugih pomenov, na primer ribe naj bi simbolizirale tudi plodnost, srečo in ustvarjalnost.

 • Specifikacije oblikovanja: To je oblika, kjer vidite ribji dizajn na hrbtni strani roke, ki izhaja iz mandale, ki ima okoli sebe cvetlični vzorec in sega do zapestja, kjer so na manšeti narisani preprosti vzorci.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za hišne prireditve in festivale.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če je nameščena na hrbtni strani roke in zapestja.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Ta oblika ne potrebuje nobenih okraskov in izgleda sama po sebi.

24. Oblikovanje Mehndi okrogle oblike Karva Chauth:

Oblikovanje Mehndi okrogle oblike Karva Chauth

To je preprosta okrogla oblika mehndi ali okrogla oblika Tikki mehndi, ki jo lahko za KarvaChauth preprosto naredijo začetniki. Običajno je, da poročene ženske uporabljajo mehndi kot simbol sreče. Ženske se ta dan postijo zaradi dobrega počutja svojih mož in jih prekinejo, ko skupaj s svojimi možmi zagledajo luno. Za mehndi se uporabljajo različni vzorci od cvetličnih vzorcev do geometrijskih vzorcev.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta zasnova je preprosta z velikim krogom, obdanim z več manjšimi krogi in štirimi cvetličnimi vzorci, obdanimi z listnimi vzorci.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Primerno za funkcije, kot je Karva Chauth.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če je nameščena na hrbtni strani roke in zapestja.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Zapestnice in prstane lahko nosite, saj je to ugodna funkcija za poročene ženske.

25. Poročno okroglo oblikovanje Mehndi:

Poročno okroglo oblikovanje Mehndi

Zelo pogosto je praznovanje slovesnosti Mehendi s strani nevestine družine. Ta ritual je običajen in zdaj je to divji trend, ki ga opazi večina ljudi. Na tej slovesnosti se okrogel ali krožni dizajn mehndi nanese na roke in noge neveste s čudovitimi in zapletenimi vzorci, običajno s pomočjo strokovnjaka.

 • Specifikacije oblikovanja: Ta zasnova je zapletena in vključuje veliko umetniških del, kot je za nevesto pred njeno poroko.
 • Primerno za katero funkcijo ali festival: Poroke.
 • Oblikovanje umestitev: Ta oblika najbolje izgleda, če jo postavite na dlan in zapestje.
 • Okraski ali obleke, s katerimi se lahko ujemate: Za povečanje lepote lahko nosite težek nakit z zapestnicami in prstani in jih lahko primerjate s težkimi brokatnimi lehengami ali bogato vezenimi salvarji.

Dodatni nasveti o okroglih ali krožnih modelih Mehndi:

 • Raziskave: Preden se odločite za okrogel ali krožni dizajn mehndi, dobro raziščite na spletu.
 • Pomembnost: Nekateri modeli v obliki okroglega ali krožnega mehndija imajo lahko različne pomene, na primer, da je primerno, da jih nosijo mladoporočene neveste, ali pa je to model za kmalu rojene matere. Preden se odločite, se prepričajte, da razumete pomen vsake zasnove.
 • Strokovne storitve: Za oblikovanje mehndija je vedno varneje, da se obrnete na strokovnjaka, še posebej, če je za vaš poseben dan, da se izognete neupravičenim napakam.
 • Kakovost: Kakovost mehndija je zelo pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati. Naredite nekaj testov, da preverite kakovost mehndija in se izognete alergijam.
 • Oblika roke: Izberite modele, ki pomagajo rokam videti lepe, če so široke, izberite listnate oblike, če so tanke in dolge, pa pojdite na kvadrate in geometrijske oblike.

Mandala je krog brez začetka in konca, podoben vesolju, za katerega se verjame, da nima konca. V sanskrtu beseda mandala pomeni vse, kar je okroglo ali okroglo. Z našo ustvarjalnostjo lahko v teh krogih narišemo izvrstne modele, ki so lahko prijetni na pogled ali pa imajo kakšen simbolni pomen. Upam, da ste uživali v našem članku s podrobnostmi o okroglih oblikah mandale in upam, da je zadovoljil vaše iskanje idealne izbire okroglega ali krožnega dizajna.