Mehndija ne marajo samo odrasli, ampak tudi otroci v mnogih primerih zaradi količine ustvarjalnosti, ki jo ponuja. Otrokom je všeč, kako lahko s stožcem iz kane ustvarite več modelov, in ostanejo veliko dlje kot pero ali marker. Mehndi velja za ugodnega in organskega; mnogi starši se odločijo, da bodo za poroke in druge družinske funkcije uporabili preproste modele mehndi za otroke.

Otroci Mehndi

Eden glavnih razlogov, zakaj se odrasli odločijo za mehndi za otroke, je njegova neškodljiva narava. Otroci lahko izgubijo kos nakita, se ga poškodujejo ali na koncu zlomijo, a mehndi so tako trpežni, da se ne posušijo in tako ne ovirajo nobene dejavnosti. Morda je to eden glavnih razlogov, zakaj imajo otroci pogosto radi mehndi, zato odkrijmo bolj ustvarjalne in lepše modele Mehandi za otroke s slikami.

Lepi modeli Mehndi za otroke (otroci):

Spodaj smo predstavili 25+ preprostih, a ustvarjalnih modelov Mehendi za otroke s fotografijami za vašega otroka.

1. Simpatična oblika Mehndi v obliki srca za otroke:

Simpatični modeli Mehndi za otroke

Ta preprost, a srčkan dizajn je sestavljen iz src v srcu v sredini dlani. Srca so napolnjena s karirastim vzorcem in obrisana s čipkastim dizajnom. Drobna srčka na konicah prstov izgledajo ljubka z majhnimi pikčastimi vzorci ob njih. To obliko je zelo enostavno ustvariti in vašemu otroku bo zagotovo všeč.

 • Primerno za katero funkcijo: Idealen za priložnostne funkcije, kot so rojstnodnevne zabave ali zaroke.
 • Seznani se z: Indo zahodne obleke ali dolge obleke.

2. Enostavni cvetlični otroški mehndi modeli:

Preprosti Mehndi modeli za otroke

Ta oblika je kot nalašč za dekleta, ki obožujejo rože. Na sredini je narejen cvet, ki se razteza navzven. Različni vzorci na konicah prstov bodo pritegnili otroka in pritegnili njegovo pozornost. Štiri črte, ki spiralno navzven tečejo od rože v sredini, so narejene s povezovanjem pik in dodajo poseben pridih cvetličnemu oblikovanju mehndi.

 • Primerno za katero funkcijo: Dobro za festivale, kot sta Sankranthi in Holi.
 • Seznani se z: Salwar kameez ali dolgo krilo z cvetličnim medaljonom in uhani.

3. Flower Creeper Mehndi Design za otroke:

Enostavni Mehndi modeli za otroke

Ta oblika je primerna za starejše otroke, saj za ustvarjanje potrebuje malo več časa. Če želite otrokovo roko okrasiti s cvetjem in plazečimi rokavi, vendar ne biti preveč težka, je ta oblika za vas. Zasnova je narejena diagonalno, z medsebojno povezanimi cvetovi in ​​podaljškom plazečega skupaj s sredincem. Cvetlični motivi na konicah prstov dodajo estetski pridih oblikovanju.

 • Primerno za katero funkcijo: Ker je zasnova nekoliko na težji strani, je primerna za družinske slovesnosti in poroke.
 • Seznani se z: Lehenga ali dolgo krilo.

4. Čipke kot Mehndi vzorec za otroke:

Mehndi Design za deklico

Za otroke, ki želijo minimalistične modele Mehandi na rokah, je ta oblika popolna. Na strani ima majhen cvetlični motiv, ki meji na čipkast vzorec z medsebojno povezanimi pikami. Na srednjem prstu je narejen še en čipkast vzorec s krepkimi potezami. Za zapolnitev vrzeli vmes se narišejo pike. Ta oblika je preprosta, a ustvarjalna in pritegne pozornost zaradi svoje elegance.

 • Primerno za katere funkcije: Primerno za družinske funkcije in festivale, kot je Diwali.
 • Seznani se z: Vsaka obleka je primerna, kot so obleke, kavbojke ali dolgo krilo.

5. Mandala Easy Mehndi Designs za otroke:

Mandala Easy Mehndi Designs za otroke

To je preprosta okrogla oblika mehndi za otroke. V sredini ima mandalo. Narišemo ga tako, da narišemo cvetne liste in razširimo vzorec navzven. Čipkasti vzorec na konicah prstov doda edinstven pridih oblikovanju. Drzne poteze in povezovalne pike bodo zagotovo pritegnile pozornost vaših otrok.

 • Primerno za katere funkcije: Ker je rahlo na težki strani, ga nosite za poroke in družinske prireditve,
 • Seznani se z Lehenga ali dolgo krilo.

6. Enostavno oblikovanje Mehndi za otroke:

Lepi Mehndi modeli za otroke

Ta zasnova Mehndi je izjemno preprosta in primerna za mlajše otroke. Začne se s čipkastim vzorcem blizu zapestja s cvetličnim motivom ob njem. Plazeče drzne poteze v obliki listov so presenetljiva značilnost tega modela Mehendi. Ta zasnova je izjemno enostavna za izdelavo, a hkrati pritegne pozornost.

 • Primerno za katere funkcije: Neformalne funkcije, kot so rojstni dnevi in ​​zaroke.
 • Seznani se z: Dolge obleke in v zahodne obleke, po možnosti tudi debel nakit.

7. Dizajni žirafe Mehndi za otroke:

Dizajn žirafe Mehndi za otroke

To je nekaj novega za oblikovanje otroškega Mehandija. Ta zasnova žirafe mehndi bo navdušila otroka, da bo imel mehndi na roki. Oblikovalec Mehendi bo za otroško obliko Mehendi vedno prinesel nekaj novega, da bi ga spodbudil. Poleg tipičnih vzorcev cvetja in listov imajo lahko tudi veliko drugih bitij v oblikovanju mehndi.

 • Primerno za katero funkcijo: To je kul design mehndi design.
 • Seznani se z: To obliko združite z zahodnimi oblekami.

8. Arabski modeli Mehndi za majhna dekleta:

Arabsko oblikovanje Mehndi za otroke

To je preprosta arabska oblika Mehendi za otroke. Ta oblika je idealna za energične otroke, ki nimajo potrpljenja za zapletene oblike, ki jih narišejo na rokah. V središču je cvetni motiv z dvema plazečima, ki se raztezata diagonalno v nasprotnih smereh. Konice prstov krasijo preproste pike, da ostanejo preproste in ne izgledajo pretežke.

 • Primerno za katero funkcijo: Poroke in festivali, kot sta Dussehra in Diwali.
 • Seznani se z Salwar kameez, palazzos ali indo-zahodne obleke. Po možnosti funky nakit.

9. Mehndi Mehndi modeli za otroke:

Metulji Mehndi Designs za otroke

Naredite oris z mehndijem v obliki metulja in nato zapolnite vrzeli z bleščicami. Izogibajte se kakršnemu koli oblikovanju na dosegu roke. Metulja lahko napolnite s ponarejenimi kamni, pa tudi z običajno kano. Ta oblika otroške kane izgleda preprosto in srčkano in jo lahko priporočimo za manjše otroke.

 • Primerno za katero funkcijo: Najbolj primeren za rojstnodnevne zabave ali otroške zabave.
 • Seznani se z: Seznanite se z vašo najljubšo zahodno ali indo-zahodno obleko.

10. Moon Mehandi modeli za majhne otroke:

Moon Mehandi modeli za majhne otroke

Za te drobne roke moramo narediti preproste, a ljubke modele mehndi. Samo cvet na sredini dlani tako, da napolni krog in nato trikotne oblike okoli njega naredi cvet. Majhne pike v bližini ali morda tetovaže v obliki srca bodo zanje kot nalašč. Oblikovanje je zelo enostavno in traja minimalno časa.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za festivale ali samo priložnostne družinske prireditve.
 • Seznani se z: Seznanite se z drobnimi zapestnicami ali zapestnicami.

11. Bleščeči Mehndi modeli za otroke:

Glitter Mehndi Designs za otroke

Za bekhend mehndi lahko naredite rožo proti robu roke. Za polnjenje oblike uporabite bleščice. Obliko rože je mogoče dati tudi na konicah prstov in vrzeli, ki jih spet zapolnijo bleščice. Bleščice so vedno pritegnile otroke, zato jih vsekakor brez obotavljanja igrajo.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za družinsko funkcijo.
 • Seznani se z: Seznanite se s katero koli indo-zahodno ali tradicionalno obleko.

12. Star Mehndi Design za deklico:

mehndi dizajn za punčko

Za take otroke nič ne more biti vznemirljivo. Naredite nekaj zvezdic z bleščicami in jih obdajte z majhnimi pikami in loki. Preprosto in elegantno, z bleščicami lahko podobno izdelate angele, rože ali druge elemente, ki jih ima vaš otrok rad. Ta mehndi zasnova je zelo preprosta za risanje. Lahko ga poskusite uporabiti za svojega otroka.

 • Primerno za katero funkcijo: Idealen za otroško zabavo ali družinsko funkcijo.
 • Seznani se z: Seznanite se z najljubšo obleko ali indo-zahodno obleko.

13. Simpatična oblika Mehndi za otroke:

Simpatičen dizajn Mehndi za otroke

Ta mehndi zasnova je zabavna. Na eni dlani je narisan čudovit cvetlični motiv z ukrivljenimi črtami, ki segajo od njega do konice prsta. Vrzeli so zapolnjene s krepkimi potezami in izgledajo elegantno. Na drugi dlani so narisani veliki cvetni listi in napolnjeni z ukrivljenimi vzorci. Majhna roža v kotu in plazeče na konici prsta s pikami, ki zapolnijo vrzeli, dopolnjuje zasnovo.

 • Primerno za katere funkcije: Neformalne funkcije, kot so rojstnodnevne zabave in zaroke.
 • Seznanite ga z: Zahodne obleke, kot so spodnje hlače, obleke in kavbojke.

14. Creeper Mehndi modeli za otroke:

Creeper Mehndi Designs za otroke

Če želite, da je roka napolnjena s plazečim, a vendar preprostim in ne težkim videzom, dajte obris cvetja in spirale, povezane z njo. Ne zapolnite cvetnih listov ali vrzeli, da se izognete temu, da bi bil Mehandi zelo težek. Ker imajo otroci radi tako preprost vzorec, saj se še vedno ne zavedajo trenda in modelov.

 • Primerno za katero funkcijo: Idealen za družinske prireditve in festivale.
 • Seznani se z: Seznanite se z najljubšimi zahodnimi ali indo-zahodnimi oblekami.

15. Preprosto oblikovanje Mehndi za otroke:

Preprosto oblikovanje Mehndi za otroke

Na desni strani v bližini palca na hrbtni strani roke naredite sončnico, nato pa naredite majhne pike, spiralne zvezde, ki dajo oris in zapolnijo vrzeli med njimi. Cvetlična oblika je videti tudi kot petarda, ki poka v nebu in otroke navduši. Te vrste majhnih modelov Mehandi so popolnoma primerne za otroke, ki imajo radi rože.

 • Primerno za katero funkcijo: Najboljše za otroške zabave ali festivale.
 • Seznani se z: Dobro bo videti s katero koli najljubšo obleko, zlasti indo-zahodno.

16. Cvetlični mehndi modeli za otroke:

cvetlični mehndi modeli za otroke

Preprosta, a elegantna oblika je tudi izdelava spirale s tankim konico Mehandijevega stožca na enem koncu dlani do kazalca in nato oblikovanje cvetov z izpolnjevanjem oblike. Večina cvetnih mehndi modelov zagotovo pritegne otroke. Oblikovanje je mogoče tudi z malo poustvariti, tako da so videti kot mali morski konjički ali polži.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za praznike ali družinske prireditve.
 • Seznani se z: Seznanite se z indo-zahodnimi ali tradicionalnimi oblekami.

17. Temno rdeči otroški modeli Mehendi:

Mehndi modeli za otroške roke

Če je vaš otrok ljubitelj mehndija, razmislite o tem, da naredite rožo sredi dlani in jo nato napolnite s tradicionalnimi figurami. Naredite tudi nekaj številk na konicah prstov, da dokončate oblikovanje mehndi. Otroci se vedno igrajo z barvami, zato jih ta rdeča barva mehndi zagotovo privlači.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za družinske prireditve in praznike.
 • Seznani se z: Nosite indo-zahodna ali tradicionalna oblačila in majhne uhane.

18. Okrogli in srčni mehndi modeli za otroke:

Heart Mehndi Design za otroke

Ta okrogel cvet v obliki srca na vsaki dlani je tudi zelo dober dizajn mehndi za otroke, mlajše od 7 let. Napolnite srca tako, da postavite različne meje in zapolnite vrzeli z Mehendijem, kar bi bilo zelo učinkovito.

 • Primerno za katero funkcijo: Najbolj idealen za družinske funkcije in festivale.
 • Seznani se z: Seznanite se z najljubšo tradicionalno obleko.

19. Mehndi dizajn v arabskem slogu za otroke:

arabsko oblikovanje mehndi za otroke

To je preprosta arabska oblika mehndi za otroka, ki pokriva zadnji prst z obliko mehndi. To je idealen dizajn, saj otroci ne sedijo dlje časa, da dokončajo celoten vzorec. Ljubke drobne roke otroka z obliko mehndi izgledajo neverjetno. Ko majhen otrok položi mehndi na roko in nosi lehenga za katero koli poročno funkcijo, bo res videti srčkano. Vsi starši bi radi oboževali njeno punčko z mehndi.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za zabave in festivale.
 • Seznani se z: To združite z indo-zahodnimi oblekami.

20. Mehndi Cum Tattoo Design:

Mehndi Cum Tattoo Design

Današnji kul otroci imajo radi tetovaže, ki so lahko škodljive za njihovo kožo. Zato je najboljša možnost, da na notranjo roko vtisnete mehndi, ki bo videti kot sama tetovaža. Zasnova za to bi morala biti smešna. V tej zasnovi je zapisano celo ime. Otrok lahko napiše tudi kaj drugega. Postalo je moda, da si na telesu naredimo tetovažo. To je najnovejša oblika za ljubitelje tetovaž. Je preprost, a hkrati eleganten.

 • Primerno za katero funkcijo: Ta oblika bo primerna za zabave ali družinske funkcije.
 • Seznani se z: Seznanite se z obleko ali indo-zahodno obleko.

21. Mehndi dizajn za pol roke za otroke:

Mehndi dizajn za pol roke za otroke

Za tiste otroke, ki ne marajo napolniti cele roke z mehndijem, je zanje preprost dizajn mehndi. To je primeren dizajn za otroka, ker nekateri otroci odstranijo mehndi, preden se posuši. Čeprav je oblikovanje preprosto, a čudovito. Izgleda samo kot oblikovalec mehndi. Na njem se opravi zelo tanko delo, ki je tudi zamudno. Resnično dobro izgleda za poročno funkcijo.

 • Primerno za katero funkcijo: Uporabite ta mehndi za družinske poroke.
 • Seznani se z: Seznanite ga s tradicionalno obleko.

22. Simpatični modeli Mehndi za otroke:

srčkan mehndi dizajn za otroke

To je enostaven dizajn mehndi, ki ga otroci lahko preizkusijo v otroških rokah. To je zelo preprosta zasnova mehndi, saj roka ni popolnoma pokrita. Ampak to je primeren dizajn za otroka. Na majhnih rokah bo zagotovo videti srčkano. Majhni cvetovi nad enim velikim cvetom izgledajo dobro na hrbtni strani dlani. Majhne pike na mehndiju so dodale čarobnost preprosti zasnovi.

 • Primerno za katero funkcijo: To je dobra zasnova za družinske funkcije ali festivale.
 • Seznani se z: Seznanite ga z obleko indo-zahodne roza/vijolične barve.

23. Elegantno oblikovanje Mehndi za otroke:

eleganten mehndi za otroke

To je eleganten dizajn Mehendi za otroke, ki ga lahko imajo za katero koli funkcijo. Štiri preproste črte z listi in en velik cvet, preostali majhen ukrivljen vzorec pa je eleganten. Majhni otroci, ki radi dajejo mehndi, se bodo zagotovo odločili za to obliko. To lahko storite tudi v predelu dlani. To je trendovska oblika v otroški zbirki mehndi. To je enostavno oblikovanje mehndi za umetnika.

 • Primerno za katero funkcijo: Ta mehndi zasnova je dobra za družinske funkcije.
 • Seznani se z: Seznanite ga z debelimi zapestnicami.

24. Modeli kane iz čakre za otroke:

modeli kane za otroke

Na sredini dlani je narejen krog z malo zapletenimi podrobnostmi krivulj in pik. Na konicah prstov so majhne rožice skupaj s pikami in majhnimi vzorci šahovnic. Krogi in pike so bili večinoma uporabljeni v tem preprostem dizajnu mehndi za otroške roke. To izgleda kot dizajn, ki je še posebej primeren za Diwali.

 • Primerno za katero funkcijo: Ta oblika je idealna za družinske funkcije in Diwali.
 • Seznani se z: To združite z otrokovo najljubšo obleko.

25. Flower Mehandi Design za otroke:

Cvetlični Mehandi dizajn za otroke

Preprost, a subtilen dizajn mehndi za otroke je ta oblika z rožami, listi in motivi pava. Oblikovanje je enostavno ustvariti in ga je mogoče hitro uporabiti, da se otrok ne počuti preveč vrtoglavo. Konice prstov so bile preproste z oblinami, solzami in pikami v vzorcu.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno predvsem za družinske funkcije.
 • Seznani se z: To združite s tradicionalno obleko in trakom za lase s cvetjem.

26. Mehndi Design za Bady Girl:

Mehndi dizajn za Bady Girl

To je lep in srčkan baby mehndi dizajn z le majhnim muckom na hrbtni strani dlani. Maček ima velik gumb, kot so oči, zaradi česar je videti še lepši z majhnimi črtami po telesu skupaj z ukrivljenim repom in majhnimi ušesi. Namesto uporabe nalepk in lepilnih tetovaž pri otrocih je to boljša alternativa.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za družinske funkcije in zabave.
 • Seznani se z: To povežite z najljubšo zahodno obleko vašega otroka.

27. Oblikovanje Mehndi v slogu skupine:

Oblikovanje Mehndi v slogu skupine

Zasnova mehndi v slogu Rakhi je videti, kot da je majhen pas raztegnjen po dlani. To je zasnova, ki je zelo primerna tako za festival Raksha Bandhan kot za običajne družinske funkcije. Rože v različnih velikostih, pikah in solzah so bile uporabljene, da so temu slogu dali novo obliko mehendi za otroke, edinstven in poseben videz.

 • Primerno za katero funkcijo: Primerno za praznike in družinske poroke.
 • Seznani se z: To lahko kombinirate s tradicionalnimi oblekami.

28. Simpatična in majhna oblika kane za otroke:

Simpatična in majhna oblika kane za otroke

Na zadnji strani roke je narejena krivulja z majhnimi listi, ki gredo navzgor do središča in cvetnimi listi. Okoli oblikovanja so narejene majhne pikice in solzice, ki dopolnijo to ljubko obliko mehndi za otroško roko. Vaš otrok bi se rad ukvarjal s tem hitrim in ustvarjalnim preprostim dizajnom mehndi.

 • Primerno za katero funkcijo: Zelo idealen za festivale in družinske prireditve.
 • Seznani se z: Nosite indo-zahodno obleko, da boste videti popolno.

Nasveti, ki jih morate upoštevati, preden uporabite Mehndi za otroke:

 • Za majhne otroke uporabljajte samo ekološko ali zaupanja vredno blagovno znamko stožcev kane.
 • Ne uporabljajte zapletenih modelov mehndi za otroške roke, saj so lahko neprijetni, pa tudi srbijo in se vrtijo.
 • Izberite obliko, ki jim bo všeč, ker se otroci zlahka dolgočasijo in razdražijo, zato jih lahko takoj sperejo.
 • Pred uporabo celotne zasnove na njihovi koži naredite majhen test obliža s kano, da se prepričate, da niso alergični na vsebino.
 • Pri nanašanju zasnove se držite samo njihovih dlani, saj se nanašajo na druge dele, kot so stopala, saj lahko omejijo njihovo gibanje.

Zadnje misli:

Mehndi modeli za otroke bi morali biti preprosti, a elegantni, saj ne marajo mehndijev za roke. Všeč so jim preprosti, majhni in domišljijski modeli. Za otroški mehndi bi moralo biti nekaj inovativnega. Poleg tega mehndi, ki ga uporabljate, ne sme vsebovati kemikalij. Zato bi morali biti mehndi modeli za otroke elegantni in ustvarjalni, kar jih navdihuje, da imajo mehndi v rokah. Je vaš malček odobril modele Mehandi iz našega članka? Sporočite nam.