Modeli Mehndi so izjemno priljubljeni na indijski podcelini. Je sestavni del indijske kulture. Modeli Mehndi niso nič manj lepi kot razkošni. Mughal Mehandi Designs so najzgodnejše oblike mehndi modelov, ki segajo že več tisoč let nazaj in ta članek je še vedno močan in se izvaja na veliki ravni.

Na splošno se Mehndi uporablja za polne roke do ramen, polovičnih nog, dlani, stopal itd. V bistvu je odvisno od izbire. Mehndi ženske uporabljajo za večkratno povečanje svoje lepote.

modeli mughlai mehndi

Fotografije tradicionalnih modelov Mughlai Mehndi za roke in noge:

Tukaj je nekaj preprostih in najnovejših modelov Mughlai Mehndi.

1. Vzorec vzorcev Mughal Mehndi:

Vzorec vzorcev Mughal Mehndi

Vzorec Mehandi design je eden najbolj znanih modelov Mughlai. Dlan je pokrita s preprosto in lepo obliko, ki se raztegne do zapestja. Prsti so oblikovani z elegantnim in finim delom. To zapleteno delo številnih vzorcev je oblikovalo to očarljivo zasnovo. Ta oblika se lahko uporablja za vse priložnosti.

2. Iskra zapestnice Mughlai Mehendi Oblikovanje:

iskrica zapestnice mehndi design

Večina jih rada nosi zapestnico, potem pa je ta vrhunska zapestnica Mehandi dobra izbira. To je eden izmed privlačnih modelov, ki daje roki bogat videz. Začne se s cvetjem na drugi strani, sredina pa je oblikovana z diamantno obliko, napolnjeno znotraj. Spiralni vzorci in pike so oblikovanju dodane lepote.

3. Lepa cvetlična in listna Mughal Mehandi zasnova:

Čudovit cvetlični in listni Mughal Mehandi dizajn

Tukaj je še en veličasten dizajn hrbtne strani roke. Vse, kar morate narisati, je nekaj cvetov in jih okrasite z listom med zasnovo, zapestje je oblikovano s črtnim vzorcem in je prekrito z nekaj pikami med robovi. Oblika prstov je vključena v list in majhno cvetlično obliko, da daje čudovit videz.

4. Poročna barvna oblika Mehandi za polne roke:

Poročna barvna oblika Mehandi za polne roke

Ko gre za Mehendi, bo nekaj ljudi poskušalo biti drugačnih in bi izbrali barvni Mehandi. To je zelo preprost in edinstven dizajn, ki ima rdeče barve za rože in simbole. Oblika zapestja se uporablja z nekaterimi kamni, da daje očarljiv videz oblikovanja in tudi roke.

5. Precej roza oblika Mehendi za noge:

lepo v roza dizajnu mehndi

Ta oblika bo dala nogam privlačen videz. Zasnovan je z uporabo bleščic in kamnov rožnate in morsko modre barve. Cvetovi in ​​listi so označeni z rožnatimi bleščicami na sredini. Simboli srca so zasenčeni z modro barvo, kar daje razkošen videz dizajna. Prsti so oblikovani tako, da dajejo obe odtenki.

6. Povzetek Mughlai Mehandi Design:

abstraktno oblikovanje mehndi

Tukaj je še en lep dizajn za roko. Ta oblika se imenuje pajkova mreža. Majhen stranski del dlani ostane prazen, sredina pa je navzkrižno prečrtana do zapestja. Prsti so oblikovani s pajkovim spletom, vmes pa so označeni s temnim odtenkom, ki daje čudovit videz za dokončanje zasnove.

7. Običajno oblikovanje Mughlai Mehendi za roke:

Običajno oblikovanje Mughlai Mehendi za roke

Ta oblika izgleda privlačna in težka. V stranskem in zgornjem delu je prekrit s pajkovim spletom, vzorci srca so bili uporabljeni za okrasitev dlani in zapestja, vmes pa so temno senčeni, da so roki dali čudovit videz. Prsti so oblikovani z cikcak vzorcem, da dajo preprost in čudovit videz.

8. Poročni modeli Mughlai Mehndi za polne noge:

Poročni modeli Mughlai Mehndi za polne noge

To je eden najboljših modelov Mughlai Mehandi za noge. To je pav model z dolgim ​​vratom in dolgim ​​perjem, napolnjenim z lunastimi pikami. Zgornji del noge je opremljen s cvetjem in velikim listom, zasenčenim z majhno pajkovo mrežo. Uporablja se vzorec velikega do majhnega srca, ki daje oblikovanju popoln in čudovit videz.

Zaključek:

Vsakdo lahko preizkusi te modele Mughal Mehendi s kakovostno kano, izdelane podrobnosti oblikovanja z značilnim slogom; in sodobno zahodno zasnovo, ki bo dala privlačen videz.